Покупка на VW Passat CC
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Покупка на VW Passat CC
Този двигател има славата на маслояд
-
- Автомобил: cc
- Двигател:
Моето CC е 2014, но все пак:
1. Добра кола, особено ако я намериш на прилични километри и запазена.
2. Най-сериозната ми смяна е на маховика, който още при купуването знаех, че трябва да подменя, защото тракаше.
3. Някои от удобствата като задната камера са склонни да блокират, заради прекъснати кабели.
4. Колата е доста ниска, особено R-line версията и трябва да се внимава по скапани пътища, иначе следват джанти, гуми и т.н.
5. С окачването проблеми не съм имал.
6. Шумът не е на нивото на S-класа, но е доста добре, повече се чува шума на гумите, отколкото на вятъра.
7. Вместо да гледаш за проблеми, най-добре я закарай в оторизиран сервиз и за 100 лв да ти кажат всички проблеми. Все пак не купуваш кола за 2000 лв.
2. Най-сериозната ми смяна е на маховика, който още при купуването знаех, че трябва да подменя, защото тракаше.
3. Някои от удобствата като задната камера са склонни да блокират, заради прекъснати кабели.
4. Колата е доста ниска, особено R-line версията и трябва да се внимава по скапани пътища, иначе следват джанти, гуми и т.н.
6. Шумът не е на нивото на S-класа, но е доста добре, повече се чува шума на гумите, отколкото на вятъра.
7. Вместо да гледаш за проблеми, най-добре я закарай в оторизиран сервиз и за 100 лв да ти кажат всички проблеми. Все пак не купуваш кола за 2000 лв.
- vankoni
- Автомобил: VW passat B3 B5.5
- Двигател: PF1991 ALT2003
- Контакти:
Благодаря! Да разбирам, че и при DSG скорости има и маховик?
EvgeniiOnegin написа:Моето CC е 2014, но все пак:
-
- Двигател:
Не знам дали има кола без маховик.
Ако е над 200к км и не е сменен, вероятно ще ти се наложи.
Скоростната кутия е много удобна и здрава. В режим D е много приятно и икономично за шофиране, в режим S е способна да те залепи за седалката, а с перата зад волана, винаги можеш да си направиш изпреварване без притеснения.
Не знам 2016 дали са засегнати от дизелгейта, защото ако е така, да знаеш, че прави регенерации на ~150 км градско, което създава малко неудобство.
Също при влизане не е кой знае колко лесно, особено за възрастни хора. За друг недостатък не мога да се сетя. А да, след 220 на аутобана се задъхва.
Ако е над 200к км и не е сменен, вероятно ще ти се наложи.
Скоростната кутия е много удобна и здрава. В режим D е много приятно и икономично за шофиране, в режим S е способна да те залепи за седалката, а с перата зад волана, винаги можеш да си направиш изпреварване без притеснения.
Не знам 2016 дали са засегнати от дизелгейта, защото ако е така, да знаеш, че прави регенерации на ~150 км градско, което създава малко неудобство.
Също при влизане не е кой знае колко лесно, особено за възрастни хора. За друг недостатък не мога да се сетя. А да, след 220 на аутобана се задъхва.
Няма кола без маховик. Този е от “скъпите”, щото е демпфер.
За амортисьорите си е готина екстра, но аз лично не бих на нашите пътища, ще се потроши бързо.
За амортисьорите си е готина екстра, но аз лично не бих на нашите пътища, ще се потроши бързо.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
EvgeniiOnegin написа:А да, след 220 на аутобана се задъхва.
Т'ва на българския аутобан ли

-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Аутобани има само в една държава. 

-
- Двигател:
fur1ous написа:EvgeniiOnegin написа:А да, след 220 на аутобана се задъхва.
Т'ва на българския аутобан ли
ААААААА в България е вдигала най-много 139 км/ч в ранна сутрин без движение по отсечката Ямбол-Бургас при попътен вятър и по надолнище с почти празен резервоар и без течност за чистачки.

Спазваме закона, господа.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”