Преговори с дилъра(Съвети?)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Преговори с дилъра(Съвети?)

Мнениеот forski » Чет 08 окт 2020 19:24

Съгласен съм с това че поддържана и пазена кола може да си джътка и 100 години без проблем! Както казах БГ пазара, и това което се случва тук не може да бъде основа за каквито и да било твърдения по-темата кое е по-по най!

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Чет 08 окт 2020 20:11

forski написа:Масово в БГ японски автомобили не се карат, масово тук се кара VW,Audi, BMW и Мercedes причините за това не са нито в качеството, нито в надеждността на масовите и достъпни за средно статистическият работчик клас в България модели! Причините за това са описани надълго и нашироко в българската народопсихология :)
М/у другото за 2020 година това са най продаваните марки автомобили втора ръка в България, прави си сметка за какво става въпрос!
А инъче от моята гледна точка, аз лично съм имал японски автомобили от началото на 90-те, от средата и от края, както и от началото на 2000г. как да се съглася с теб като чисто технически, единственото нещо което съм правил по-тях е да им сменям биалетките! Карината Е 2.0D я виждам всеки ден, набор 92
Двигател, скоростна кутия, да горят масло или проблеми с електрониката, с горивната система, такова нещо не съм правил никога!
Ръждясват спор няма, Пасат и Голф също ръждясват, Мерцедес, ръждиви Е класи колкото искаш ...

Я сега се върни горе, където си ме цитирал само частично, и прочети целия ми пост. Цитирай къде съм написал, че се чупят или нещо подобно, дори напротив, сам съм отбелязъл, че са изключително здрави, удобни и надеждни коли.
Но искат ли реглаж на клапани(поне), или ревизия на глава, бензиновите им мотори след каране на газ няколко десетки хиляди километра?!
Колко от тях стават за каране в умерен климат след пълнолетна възраст заради ръждата?!
Какви са цените на дюзи за комън рейл на повечето, на съединител с маховик, а често и на турбо, в сравнение с Европейските им конкуренти?! (Никой не казва, че не са здрави, но все някога се сменят).
Иначе коли от средата на 90-те все още имам в семейството, дори тази седмица налях едни хиляда лева за добавяне на екстри на едната, щото ще се кара още доста(Ако сме живи и здрави), макар да е почти на четвърт век. Къде, на кой пазар, японките съществуват масово на тази възраст?! Сигурно някъде при доста сух климат биха могли... Щото сравнението им с Голф и Пасат от началото на 90-те, не отговаря на истината. Да, с Мерцедес е по-близо, но пак са по-зле.
И не говорим за музейни експонати, приятел поддържа(силно казано) Пасат B3 с части(и консумативи) от вторични суровини, та какво остава за някакви специални грижи... Колата обаче е чук, нито ръжда, нито нещо друго, и това с поддръжка колкото да не е без хич...

Съвсем отделна тема е, защо се цени една такава дълговечност на колите... Преди беше по едни причини, сега по други...И то разбира се не от масовият потребител. Именно заради потребностите на мнозинството хора, се промениха и колите в последните 15-20 години.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 окт 2020 8:36

Млатнах си Кадито в стена преди половин година, не успявам да стигна да го оправя.
Голата ламарина я пече слънце и я вали дъжд от април насам. Аз ръжда не виждам, сигурно мога да я карам така още 5 години. Искрено се съмнявам, че дори съвремените японски ютии имат такава защита от корозия
Прикачени файлове
5E1FF43B-9B4B-4B52-87D4-D62863278339.jpeg

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 окт 2020 10:16

И накъде отиде темата ?? Човека иска да вземе кола след 2005 г. ,а тук се води някакъв безсмислен спор дали ръждясват и се регулират клапаните на коли 90-ти набор icon_idea

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 09 окт 2020 10:20

Stivi написа:За 90% от хората това, как точно ще изглежда таблото на колата им трета употреба за 8000лв не ги бърка изобщо,стига да им върши работа и да е надеждна :a045 А за това,че някой от съседната кола ги съжалява....още по-малко им пука icon_idea

Хайде сега. Изкара, че като не е чисто нова колата значи ще се ползва за товарене на торби с вар и работни инструменти. Аз не бих си купил Алфа примерно точно заради таблото - дори да ми харесва отвън, като видя на какво прилича вътре и губи всякакви шансове. Повечето японски (като мазда) с техните кръгли духалки и неуместно-сребристи оцветявания също не понасям. Ако купувам кола за 800лв, тогава може и да не ме интересува оформлението на таблото, а само да е почти здраво.

Последна промяна от 777 на Пет 09 окт 2020 10:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kamaza11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamaza11 » Пет 09 окт 2020 10:21

Айде стига вече с глупостите, темата се обърна на немски бангии срещу японски бараки... Защо вечно трябва да има спор за 15-20 годишни ку... айде каруци. Кой карал 2-3 коли, кой не, но мненията крайни.. Ей затова взех да се отказвам от българските форуми, няма промяна от преди 10 години, пълна комплексарщина.
И най- вероятно отегчихме напълно автора, дори го дразним вече, та предлагам да пишат вече хора само с мнение по въпроса на питащия.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 окт 2020 11:12

777 написа:Хайде сега. Изкара, че като не е чисто нова колата значи ще се ползва за товарене на торби с вар и работни инструменти. Аз не бих си купил Алфа примерно точно заради таблото

И каква е връзката между вида не интериора с това за какво ще ползваш колата,все едно във Версо може да товариш само чували,а в Голф+ се влиза само с костюм ?? Колкото до Алфа,то там интериора е последния проблем,самото купуването на марката си е вид диагноза :mhihi Спирам вече да пиша по тази тема,че напълно загуби смисъл !

Потребителски аватар
BeNjI14
Автомобил: Vw Polo mk4 Facelift
Двигател: AWY BMD 2006

Мнениеот BeNjI14 » Пет 09 окт 2020 11:15

Имам джигитаец 1.6 само че кореец седан от 3 години го имам с много екстри висок клас и не на 30 години доста по нов но е вече бракуван и седи в двора на село защото ми е жал да го дам за желязо нарочно няма да казвам каква марка е взех го за 1 ва кола да сменя фиестата която е 91 година и почти 13 години я карам 1.3 бензин с верига и е още при мен но за 2 ра кола вече мога да ви кажа да кореец има вид но какво ли не смених по него а мина под 5000 км аз толкова минавам горе долу годишно но той все за ремонт и последния ремонт вече ме отказа имам и вартбурга които ми остана от баща ми е на 38 години и е по здрав но е НЕМЕЦ и пали и си върви без проблеми и ръжда но си е дядо коледа вече бях се насочил към мазда 3 1.4 но се запалих покрай роднина за фолксвагените и по добре като сравних цените на частите има разлика и се намират лесно които какво ще да ми говори НЕМЕЦА СИ Е НЕМЕЦ
докарай ми джигитаец на 40 години да е в движение е няма и тъста също има опел вектра на 31 г 1.6 и работи перфектно чист бензин.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 09 окт 2020 11:42

Stivi написа:
777 написа:Хайде сега. Изкара, че като не е чисто нова колата значи ще се ползва за товарене на торби с вар и работни инструменти. Аз не бих си купил Алфа примерно точно заради таблото

И каква е връзката между вида не интериора с това за какво ще ползваш колата,все едно във Версо може да товариш само чували,а в Голф+ се влиза само с костюм ?? Колкото до Алфа,то там интериора е последния проблем,самото купуването на марката си е вид диагноза :mhihi Спирам вече да пиша по тази тема,че напълно загуби смисъл !

Как каква е връзката? Прочети си формулировката и кажи, че няма връзка: "За 90% от хората това, как точно ще изглежда таблото на колата им трета употреба за 8000лв не ги бърка изобщо,стига да им върши работа" - аз го разбирам, че кола трета употреба, купена на безценица (за някакви 8000лв) е важно само да върши работа и външният вид на таблото няма никакво значение. Ако ще да е такова на най-евтината Дачия.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 окт 2020 12:49

човекът се опитва да получи помощ как да си купи японска бракма за без пари.
вместо да му говоря глупости как да омая някой джамбзин, му казвам да не си купува японската бракма и да продължава да търси докато намери истински автомобил на неговата цена. давам и снимков пример, защо фолксваген е по-кола
тия приказки колко са хубави тойотите и шкодите, ги слушам вече не едно десетилиетие. личният ми опит е че нито тойота, нито мазда, нито който и да е японец в нормалните ценови класове не е по-кола дори от някой опел.

Потребителски аватар
kamaza11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamaza11 » Пет 09 окт 2020 13:03

Айде стига бе, показал си някакво зажулено 30 годишно Кади и вече край...Това ли ти е най- важният фактор ? По същата логика, имам една Лагуна на 25 годинки. Повечето еквивалентни пасати б3-ки са вече изгнили, а тя няма точка, нито една. Това в твоите очи ще я направи ли по- добра кола ? Предполагам не, така че спри да бълваш тъпизми.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 окт 2020 13:07

не вярвам. дай снимка на лагуната.

дай боже кадито да стане на 30 години и още да си го карам

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 09 окт 2020 13:34

Какви са критериите за това кое е по-кола, и кое по-малко?
Опел е по-кола от Тойота, кое му е по-то, кой Опел и коя Тойота :gruebel
Из форума на Опел: Най хубавото нещо в Опел са двигателите на Исузу :mhihi

Последна промяна от forski на Пет 09 окт 2020 14:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kamaza11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamaza11 » Пет 09 окт 2020 14:18

Petrolhead написа:не вярвам. дай снимка на лагуната.

дай боже кадито да стане на 30 години и още да си го карам

Добре, предположенията ми за 30 годишно кади не са били правилни, заблудих се от хвалбите на дъртите немци. Както и да е.
За снимката сигурно е на бъзик, ама верно бих ти пратил, за да видиш че не само немците са добре защитени. Ще кажеш ли в такъв случай, че е по- кола от японците щом няма ръжда ? Надали, все пак е френска “чикия”, така че какъв е смисъла да коментираме ламарини..

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 окт 2020 16:06

forski написа:Какви са критериите за това кое е по-кола, и кое по-малко?
Опел е по-кола от Тойота, кое му е по-то, кой Опел и коя Тойота :gruebel
Из форума на Опел: Най хубавото нещо в Опел са двигателите на Исузу :mhihi

давай предложение за критерии за сравнение.
тенекиите явно не са важни. дизайна и той не е важен.
предлагай

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”