Помощ при избор на автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: Помощ при избор на автомобил!(конкретни обяви)

Мнениеот MK4 » Нед 22 яну 2012 17:59

Сеата далеч не е по-лек.

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/10180.html

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12373.html

По-пъргав е защото 1.8Т е 180 коня в Леон, а Голф 180 коня е рядкост.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 24 яну 2012 15:33

Това не пречи да се погледне:
http://www.mobile.bg/11313762110147154

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 24 яну 2012 15:56

Тия а3 мн пари ве за 2 врати мое мнение :talk:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 24 яну 2012 15:56

vaiper 1 написа:Тия а3 мн пари ве за 2 врати мое мнение :talk:

:bowdown

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 24 яну 2012 18:24

hooligan_sk написа:Това не пречи да се погледне:

Трябва да е с 4/5 врати!Това е и една от причините да продавам моят автомобил!Просто ме влудява това "стани да седна"!А и искам да взема дизел!За сега съм се спрял на една форумна Астра и на една Вектра!Лошото е че цяла седмица съм на работа и нямам време да отида на оглед!
Да питам има ли някой колега от Лом да отиде на оглед на един автомобил?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 25 яну 2012 9:34

k_garchev написа:
hooligan_sk написа:Това не пречи да се погледне:

Трябва да е с 4/5 врати!Това е и една от причините да продавам моят автомобил!Просто ме влудява това "стани да седна"!А и искам да взема дизел!За сега съм се спрял на една форумна Астра и на една Вектра!Лошото е че цяла седмица съм на работа и нямам време да отида на оглед!
Да питам има ли някой колега от Лом да отиде на оглед на един автомобил?

Така е, но пък е А3 за 4К и ако се окаже читава... ще е супер сделката. Спомена че колата е за баща ти, дали реално ще се возят често повече от 2ма души? Аз лично не бих си сменил 2вратката - първо никога не се возя отзад и никога не ставам, второ - видимоста и комфорта на предните места са много по-добри. В 4 вратите имаш средна колона до главата в която можеш да си - :banghead: по цял ден :Mr Green Fun Ако се возят повече хора разбирасе е тегаво, но си прецени хубаво как ще се ползва. Много често се оказва че less=more :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 05 апр 2012 22:41

Автомобила е закупен!Опел Астра 1.7 ТДи!Все още незнам колко точно конски сили е!Имам няколко въпроса!Фаровете са потъмнели,или по-точно са мътни!такъв проблем мисля,че имат Пасатите Б5!Изчистването става с паста,но незнам точно с каква!До колкото съм запознат на 3М има няколко вида паста,1,2 и 3-ти номер и диамантена!Коя точно да използвам за да ги поосвежа?
На колко градуса отваря термостата и на колко градуса се включва перката?Днес в София я покарах доволно и на място работи и си показваше 90 градуса!Като тръгнах да се прибирам и само на баир приближаваше 90-те градуса!На равното охлаждаше до под 80!Това мисля,че е признак са неработещ термостат...Точно преди да се прибера я по-натегнах на магистралата и като спрях температурата отиде до около 96-97 градуса!След това ми направи впечатление,че като работи на място пак дига над 90градуса!Според слухове при хлопелите било нормално да загряват повече и термостата бил отварял около 99-100 градуса,което ми се вижда нереално!
Като първи впечатления мога да споделя,че е дизел и трака и тропа :Mr Green Fun !
Ето я и колицата: http://www.cars.bg/u611998

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ при избор на автомобил!(Закупен)

Мнениеот Stivi » Чет 05 апр 2012 23:18

Ами то в обявата си пише колко коне е - 75 малко са ама за улегнал човек върши работа и е TD не слагай "i" колкото и да ти се иска :wink: А това дето така играе температурата дано не съм лош пророк ама не вещае нищо хубаво за главата на тоя "автомобил" :banghead:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 05 апр 2012 23:20

Ама ти голфа ли замени с опела?
За фаровете мога да ти потърся координатите на едно момче дето полира стъкла, на мен ми е правил на фиат купе, ако се сещаш те са почти хоризонтално на капака и ставала мазало от слънцето. Та той и отвътре ги полира и стана доста прилично. После ги залепи, че преди събираха и вода. Вярно, че не съм търсил все пак супер качество. Цената по спомен беше под 50лв

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 05 апр 2012 23:39

Stivi написа:Ами то в обявата си пише колко коне е - 75 малко са ама за улегнал човек върши работа и е TD не слагай "i" колкото и да ти се иска :wink: А това дето така играе температурата дано не съм лош пророк ама не вещае нищо хубаво за главата на тоя "автомобил" :banghead:

Пише 75кс,но не мисля,че са толкова!По-новия двигател е с тези коне!Този би трябвало да е 68 или 70 конски сили!Дано да не си прав за главата!А "и"-то и аз незнам защо го сложих!Има кулер,но незнам дали това е от значение!
maxpayne написа:Ама ти голфа ли замени с опела?
За фаровете мога да ти потърся координатите на едно момче дето полира стъкла, на мен ми е правил на фиат купе, ако се сещаш те са почти хоризонтално на капака и ставала мазало от слънцето. Та той и отвътре ги полира и стана доста прилично. После ги залепи, че преди събираха и вода. Вярно, че не съм търсил все пак супер качество. Цената по спомен беше под 50лв

Ааааа,да не съм чул да сменя гоУфи за Астра!А иначе не ми се дават пари за транспорт и да ми ги полират!мисля,че не е толкова трудно и ще успея да ги полирам сам!Колата си пастирам,та едни фарове няма да мога,просто се чудя с каква паста!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 апр 2012 7:15

k_garchev написа:На колко градуса отваря термостата и на колко градуса се включва перката?Днес в София я покарах доволно и на място работи и си показваше 90 градуса!Като тръгнах да се прибирам и само на баир приближаваше 90-те градуса!На равното охлаждаше до под 80!Това мисля,че е признак са неработещ термостат...Точно преди да се прибера я по-натегнах на магистралата и като спрях температурата отиде до около 96-97 градуса!След това ми направи впечатление,че като работи на място пак дига над 90градуса!Според слухове при хлопелите било нормално да загряват повече и термостата бил отварял около 99-100 градуса,което ми се вижда нереално!

При Опел е така, стрелката шари из цялата скала, не е като при ФВ, където седи като закована. На всички опели, на които са ме возили съм го забелязал това. Карах доста време Опел Вектра А, стрелката се държеше по същия начин. Според мен нямаш повод за притеснение. Мисля, че е нормално :да: Имаше коментирано из форума в някоя тема за тия стрелки на температурата :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 06 апр 2012 10:20

А някъде в интернет не може ли да се провери на колко би трябвало да отваря по дифолт?Примерно в аутодата!Опитах се да проверя но не намирам инфо!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 06 апр 2012 10:55

k_garchev написа:А някъде в интернет не може ли да се провери на колко би трябвало да отваря по дифолт?Примерно в аутодата!Опитах се да проверя но не намирам инфо!
дай кода на мотора ?

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Пет 06 апр 2012 10:59

Аааааа тва си е за Опел клуб вече :D

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 06 апр 2012 11:09

tdi fen написа: дай кода на мотора ?

X17DTL Май това трябва да е!
villi78 написа:Аааааа тва си е за Опел клуб вече :D

Е няма да я карам аз,така че... :D

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”