Audi A6 C4 2.5 TDI 143hp

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Audi A6 C4 2.5 TDI 143hp

Мнениеот Matematiks » Съб 08 дек 2012 16:18

Радка и сам знаеш че плати малко за колата :applause: и тя е карана от мурдарин (точно примера на Динков ) ,в което няма нищо лошо.Сега разбираш ли защо търся перфектната кола и съм склонен да изсипя и 6-7 стига да е куатро и да е в много добро състояние-е заради такива малки дразнители,от които не си застрахован никога,но ако колата е подържана добре риска е много по-малък . Отказах се поради тази причина от много хубава кола на външен вид,но като ми каза някой неща и с какво масло я е карал се отказах :|

Потребителски аватар
cescol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cescol » Съб 08 дек 2012 19:53

samo_pechka написа:
cescol написа:.... но за такава А6 не бих дал 5200,на тази цена има старите А8-ци..

Въпрос на избор :wink: Аз пък , ако имах нужда от по-голяма кола ( от втора :lol: )- не бих се замисли ,че и куатро . Тия Ц4-орки са последните качествени Аудита - стабилни: мотор , ходова част, ламарина, салон и пространство в изобилие.
Направо не мога да разбера българина -" мани го бе..дърт кошер , за същите кинти ,че купем 10 годинки по-младо и лачено" естествено няма да е от четирите кръга :063: :063: и после "реве" на поразия къв таралясник се е набухал :screwy .
Колите до 97 с малки изключения-2000 са последните добри коли :012: оттам нататък :beat_butt2 ширпотреба

Не претендирам за кола след 97 98 набор,просто бих си купил А8,а не А6,дори и ако имах пари и 2те щях да си купя,по принцип както каза ти българина търси нещо ново,аз не съм от тези,търся нещо с коне за мен годините нямат значение :wink:

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 08 дек 2012 22:53

cescol написа:
samo_pechka написа:
cescol написа:.... но за такава А6 не бих дал 5200,на тази цена има старите А8-ци..

Въпрос на избор :wink: Аз пък , ако имах нужда от по-голяма кола ( от втора :lol: )- не бих се замисли ,че и куатро . Тия Ц4-орки са последните качествени Аудита - стабилни: мотор , ходова част, ламарина, салон и пространство в изобилие.
Направо не мога да разбера българина -" мани го бе..дърт кошер , за същите кинти ,че купем 10 годинки по-младо и лачено" естествено няма да е от четирите кръга :063: :063: и после "реве" на поразия къв таралясник се е набухал :screwy .
Колите до 97 с малки изключения-2000 са последните добри коли :012: оттам нататък :beat_butt2 ширпотреба

Не претендирам за кола след 97 98 набор,просто бих си купил А8,а не А6,дори и ако имах пари и 2те щях да си купя,по принцип както каза ти българина търси нещо ново,аз не съм от тези,търся нещо с коне за мен годините нямат значение :wink:

Колега,автор на темата,я направи анкета!Ква кола карам,колко пари изкарвам на месец,и какви разходи имам на месец!

Е и,ще си взема А8,и?На 18джанти-гуми от 300лв парчето?И,ГО,местен данък,Каско,и другите дивотии!

Аре молим,зер да не кръне нещо от другите подробности!
Ей,в тоя форум май само дечурлига напоследък!Като се фАнете на работа и почнете да праите пари,тогава давайте акъл,кой кво да кара!

И тоя,с последното мнение,Ти,какво караш бре Омбре?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 08 дек 2012 23:55

A6 C4 е може би най-достъпния като поддръжка автомобил от този клас. Въпреки, че не е от най-масовите автомобили доста, части от 100-цата стават. Ако попаднете на читав екземпляр ще ви служи дълги години и няма да ви разори, но има доста дреболии, които излизат солено.

Смяна на масло и филтър с 5В40 е 150лв
Гумите са масов размер - 195/65/15 си вървят по 100лв дори 16-ките 205/55/16 са по 150лв, което си е екстра пък и от 2-та размера е пълно с гуми 2-ра употреба.
За 2,5TDI
За София данъка е 160лв
Гражданската е 250лв(ако не сте навършили 30 години е 500лв)

По нататък ще направя една рекапитулация, колко излизат всички консумативи по една C4-ка, но мога да ти кажа, че са много по-малко от аналогично А8-D2 с душегуб 2,5TDI.

Потребителски аватар
cescol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cescol » Нед 09 дек 2012 3:23

Zdravko Zankov написа:
cescol написа:
samo_pechka написа:

Колега,автор на темата,я направи анкета!Ква кола карам,колко пари изкарвам на месец,и какви разходи имам на месец!

Е и,ще си взема А8,и?На 18джанти-гуми от 300лв парчето?И,ГО,местен данък,Каско,и другите дивотии!

Аре молим,зер да не кръне нещо от другите подробности!
Ей,в тоя форум май само дечурлига напоследък!Като се фАнете на работа и почнете да праите пари,тогава давайте акъл,кой кво да кара!

И тоя,с последното мнение,Ти,какво караш бре Омбре?

Ти т*п ли си? Просто дадох пример..никой не е говорил нито за сметки нито за гуми нито пък акъл съм давал кой кво да кара просто дадох пример,такива като тебе във тоя форум са предостатъчно които търсят само с кой да се заядът щото не им харесвало мнението на хората :wink: какво аз ще пиша е моя работа,а не твоя,кво карам..щом съм във VW forum кво мислиш че карам бе ''Омбре''? :beat_butt2

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 09 дек 2012 15:26

cescol написа:Ти т*п ли си? Просто дадох пример..никой не е говорил нито за сметки нито за гуми нито пък акъл съм давал кой кво да кара просто дадох пример,такива като тебе във тоя форум са предостатъчно които търсят само с кой да се заядът щото не им харесвало мнението на хората :wink: какво аз ще пиша е моя работа,а не твоя,кво карам..щом съм във VW forum кво мислиш че карам бе ''Омбре''? :beat_butt2

Даваш пример, който няма нищо общо с темата, а тя е за A6 C4!!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 09 дек 2012 16:35

Всяка кола може да те разори, ако държиш всичко да й е наистина перфектно. Дори и чисто новата от магазина, с гаранция може да ти скъси живота. От тези проблеми които се изброяват за Ц4, колата няма да спре да се движи, нали така!? Ерго - всичко е въпрос на гледна точка, възприятия и претенции. :да:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 09 дек 2012 22:51

Да ама някои от изброените неща могат да ти докарат акт или фиш.

Караш си и изведнъж насред прохода Белово-Юндола оставаш без фарове - за това предишния собственик няма вина. Продължаваме на фарове за мъгла и добре, че са поместени в основното тяло на фара та не си личи. Да не говорим, че на супер оригиналните фарове Hella им се бели покритието на рефлекторите като на евтин китаец.

Скъсания сноп кабели на петата врата може да доведе до куп поразии, но да ги оставим на страна. Само ще отбележа, че през него се захранва осветление на ДКН, светлини за задна скорост, светлина за мъгла, чистачка и нагревател.

Не ме разбирайте погрешно, колата поне за мен си е екстра, но не е безупречна!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 10 дек 2012 8:08

radi_nrj написа:Не ме разбирайте погрешно, колата поне за мен си е екстра, но не е безупречна!

Ти си я избрал такава. Не разбирам защо се оплакваш.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 10 дек 2012 10:09

Не се оплаквам, просто прекалено много го хвалихме и някой може да остане с впечатление, че като си вземе C4 си купува танк, който никога и по никакъв повод не се разваля :D

Иначе тази сутрин запали на -6.5 градуса с акумулатор, който отдавна е пътник. Вярно от третия опит ама запали.

Днес ще скокна да си взема един нов.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 10 дек 2012 11:24

Мисля, че всеки, който си купи 20-годишна кола в лошо състояние и очаква нищо да не и се разваля, е дИбил, който заслужава съдбата си. mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 10 дек 2012 15:52

Какво напрай с турбината Радка? :)

Чакаме равносметката да попълни- както обеща :oops:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 11 дек 2012 11:08

След като с новия акумулатор запали от 4-тия опит при -9 градуса май на първо време ще сменяме свещи. После ще се прави теча на антифриза и те така.

Турбината по-нататък.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 11 дек 2012 23:25

Аз ти предлагам да си сервизираш стартера и да ти направят центровка на помпата като хората примерно при Вальо :P

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 12 дек 2012 10:20

Стария акумулатор беше пътник още като купих колата. Реле регулатора беше заминал и като се пуснеха повече консуматори падаше на 12.5V. Не е ясно предишния собственик колко време я е карал така ама като я взех "окото" на акумулатора беше бяло - т.е. електролита е доста под необходимото ниво. Въпреки това тоя акумулатор се държа геройски до последно и даже още пали ама на една по-малка колица.

Стартера ще го правим напролет, че вече почва да се обажда, но сега изскочи по-спешен проблем. Запуши се филтъра на картерните газове и мята масло през щеката.

Последна промяна от radi_nrj на Сря 12 дек 2012 10:22, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”