Пасат б5, кой е най добрият и защо?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат б5, кой е най добрият и защо?

Мнениеот zfa159 » Вто 29 яну 2013 10:51

Да,на фона на Лагуна 1,двойата е скрап тотална,ама същото се отнася все едно да сравняваш моето В3 с твоето В5.5 като здравина на материалите и експлоатационен срок,през който мотора няма да се скапе или няма да се изпочупят и захабят седалките и пластмасите по таблото...Иначе не случайно,както вече написах,за В5 и Ауди А4,битува един готин израз - отмъщението на германеца :mhihi
Както и да е,темата наистина отива право към на ма*ната си,всеки е свободен да има собствено мнение,независимо дали другите са съгласни с него и да си купува и кара каквато кола му е кеф..ако не с друго,поне с това се съгласете :)

respekt86
Автомобил: Golf 3
Двигател: aft

Мнениеот respekt86 » Вто 29 яну 2013 14:30

Последна промяна от respekt86 на Вто 29 яну 2013 21:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Вто 29 яну 2013 15:27

zfa159 написа:Да,на фона на Лагуна 1,двойата е скрап тотална,ама същото се отнася все едно да сравняваш моето В3 с твоето В5.5 като здравина на материалите и експлоатационен срок,през който мотора няма да се скапе или няма да се изпочупят и захабят седалките и пластмасите по таблото...Иначе не случайно,както вече написах,за В5 и Ауди А4,битува един готин израз - отмъщението на германеца :mhihi
Както и да е,темата наистина отива право към на ма*ната си,всеки е свободен да има собствено мнение,независимо дали другите са съгласни с него и да си купува и кара каквато кола му е кеф..ако не с друго,поне с това се съгласете :)

Знам, знам...от Б3 по-гоУемо нема...и от гоУф 2. Аз повече от 3-4 години не задържам кола. Виж ти ако си решил да буташ до трицифрена възраст тая антика...лошо няма, щом те кефи :wink

respekt86
Автомобил: Golf 3
Двигател: aft

Мнениеот respekt86 » Вто 29 яну 2013 17:15

В "Vw vs. марки и Vw vs. модели-рунд
2" не дават, продължаваме тук да обсъждаме това и за Пасата хихи

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Вто 29 яну 2013 18:04

Най-добрият пасат -"служебния", най-добрата кола -"служебната", най-добрата жена -"чуждата" :mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 30 яну 2013 14:46

Soze13 написа: Аз повече от 3-4 години не задържам кола.

Е точно затова си доволен от Пасат-а ти,понеже не е стигнал възрастта на тоталния разпад (а до тогава живот и здраве няма да е твой).Иначе за В3 и ГоУф 2 не си прав - Ауди А6 Ц4 е доста по-по-най от тях :mhihi

Потребителски аватар
Soze13
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Сря 30 яну 2013 16:38

Съгласен съм с едно, новите коли се правят да изкарат гаранционният си срок и толкова. Не можеш да ме убедиш обаче, че трябва да купуваме антики на по 20+ години, защото колкото и да са били добре направени навремето, идва момент, когато и те като всяка машина са си свършили работата и е време за боклука.
Б5 може и да е по-лошо направен от Б3, но живота му ще е по-дълъг и безпроблемен заради разликата в годините. Ако са на една възраст е друга работа.
Надявам се, че неволно сравни Б5 с Лагуна 2, защото е абсолютно несериозно, още повече за човек, който се занимава професионално с коли. Не съм сектант и като цяло не харесвам VW по ред причини и не робувам на марки, така че не ме разбирай погрешно.

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 30 яну 2013 16:50

Един лек пример-Ако катастрофираш с Б3 и Б5 със 120 км/ч,при кой има по-голяма вероятност,да си по-добре ?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 30 яну 2013 20:49

Аз не споря и за двете неща ни най малко и това за удара е така, само че при заводските условия на двата автомобила,като чисто нови.При В5,както и всяка по-съвременна кола с airbag, я се отвори бег-а,я не,щото дори не е ясно дали ще е на мястото си,дали е изправен и дали системата ще сработи (над 10 години производителите не им дават гаранция и препоръчват даже да се подмени,защото не се знае дали ще се отвори,ако се наложи)...това имах предвид по-горе с онзи тип със секачките,дето "модернизира" колата за продаване.Е,когато една кола е сметната да има бег и той да се отвори и това твърде вероятно няма да се случи,в кой случай ще си по-добре? 90% от колите,минали през сервиза,имат съпротивление на мястото на бег-а и при катастрофа,ще се отвори дедовия...
Иначе аз лично въобще не съм казалче трябва да се карат стари коли.Ако бяхме нормална държава,щях да си взема чисто нова кола - това решава проблема с чупенето,щото има гаранция,решава проблема с амортизацията и с всичките неща,които са поддръжка (антифризи,глупости,за които говорим тук в тази тема).Да де ама при взимането на нова кола,взимаш един як данък,че е нова, една сериозна шапка с пари за обслужвания,понеже на всички ни е ясно,че оторизираните сервизи печелят от поддръжката,а не от продажбата,на всичкото отгоре търкаляш едни примерно 50-60 000лв по дупките и паветата всеки ден и на мен поне вътрешно не ми е готино...
Аз щом се оглеждам за нещо друго,значи напълно съм възприел отдавна, че В3/В4 е морално остарял автомобил,който по ред причини,макар и доста надежден, е по-опасен от нещо доста по-ново (не визирам В5, понеже В5,както и да го гледате е на около 15 години вече и той).

Потребителски аватар
crank1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank1968 » Сря 30 яну 2013 21:15

Не е редно да спорите за нещо което не си струва. Всеки си кара това което му харесва. Лично за мен б5 е един добър автомобил. Всички коли имат проблеми не можеш да кажеш, че още от завода е излезнала с дефекти. Щом колата е на пазара и се купува значи тя е добра. Напоследък се навъдиха доста б5. Карал съм б3 имам допир всеки ден с такава машина и какво да ти кажа разликата с б5 е огромна. Лично за мен най-здравата кола е мерцедес 124 не б3 която толкова хвалиш. Б3 е лесна за обслужване ,проста и в същото време доста просторна и донякъде комфортна кола, която се харесва как да го кажа от хора които им се кара нещо което не се чупи,но няма такава кола. Караш това което можеш да поддържаш! То и жигулата беше даже още си е здрава машина ,но не я караш.Нали ?! Нищо лично с най-добри чувства ти казвам това което мисля. Поздрави и всеки кара това което може да си позволи.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 30 яну 2013 22:31

Пасат б5, кой е най добрият и защо?

Веднага отговарям... за да се спре вече темата.

Моя Пасат Б5 е най-хубав,защото си е мой.
Всички други са лоши :mrgreenfun

:lock

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 30 яну 2013 23:03

Не Радостине,тая тема трее се продължи!
Горчев правилно мисли и пиши,сектантите-ми да му мислят!

Много ми е любопитно,момчетата с Б5/Б5,5 да напишат километрите,които изминават,и сумата,която дават за поддръжка на автомобила!

Винетки,ГО,прегледи не влизат в цената!

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 30 яну 2013 23:10

Веднага отговарям.

Колата я имам от 2009г

Сменил съм едно каре 100лв.
Почистил съм турбината 20лв.
Смених и един О пръстен който е 2 лв и 40 лв за антивриз.
80 лв да ми заредят климатика.
Сега трябва да сменя още едно каре и да сменя един спирачен маркуч.

Всички други разходи по колата са глезотии.

Фолио,фарове,плафони,крушки,ксенони ала бала..... това е равносметката.
Като цяло доста парички съм дал,но за "гъзови запушалки" както се е изразявала на моя баща баба му.
:mrgreenfun

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Сря 30 яну 2013 23:23

Zdravko Zankov написа:Много ми е любопитно,момчетата с Б5/Б5,5 да напишат километрите,които изминават,и сумата,която дават за поддръжка на автомобила...

Леко изтупване: viewtopic.php?f=6&t=65613

:lovevw 73.2лв/100км с включено всичко (All inclusive дето се вика :mrgreenfun ;) )... viewtopic.php?f=6&t=321819&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 30 яну 2013 23:41

Когато се калкулират всички разходи,наистина сумата е стряскаща.
Не съм се сетил да си водя статистика,за консумативитв по колата.
Сигурно ще ме заболи главата,ако започна да ги смятам. :mrgreenfun

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”