Избор на седан или комби до 2400лв. - избрана!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на седан или комби до 2400лв.
Не винаги кола от човек е добър избор! Лично при мен не се получи! Ако намери кола регистрирана за тези пари, 100% ще е внос от Германия или Австрия, и ще е решето! Не казвам, че няма коли от собственици, които са читави, но да си го кажем както си е! Всеки продава колата, когато има проблеми, докато е читава, никой не я дава, почнат ли проблемите, се замаскирва, и хайде на пазара! Затова по-добре нов внос, може да е по-стар модел 95,96г. но да е запазена, вярно ще има разходи докато я вкара в пътя, но ще има кола, която не е драгаскана по нашите пътища! Ако не вярвате, замислете се 6 години да я е карал тая кола в България, колко ли пъти е целила дупки шахти и тем подобни! За тези години, ако не е сменял нищо по окачването, колата ще е лом партал и ще трябва да я прави той! Затова НОВ внос, с оригиналното окачване и готово! Никой не продава стегната кола за без пари, освен някой будала, който ще набива пари в друга кола! Но хубаво и евтино няма, 100% ще има скрити дефекти!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз също съм против новия внос, освен ако нямаш човек зад граница да ти издири "твоята" кола - без да се бърза и да се чака подходяща оферта НЕ от търговец, а от собственик. На такава цена обаче е много трудна работата с читав автомобил като цяло, особено пък нововнесена със съответната надценка за търговеца. Както някой правилно отбеляза като се извадят разходите и се сложи и надценката към тях, то за колата ще останат едни 600-700 евро... Всеки сам може да отвори и да види в Германия примерно за тия пари какви "автомобили" продават. Кавичките съвсем не са случайни.
Истината е в изчакването на подходящата оферта, рано или късно излиза колата, за която си струва човек да си хвърли парите.
Истината е в изчакването на подходящата оферта, рано или късно излиза колата, за която си струва човек да си хвърли парите.
- stefan4o
- Контакти:
Е то и тук можеш да купиш за 1500 от някой закъсал, ама това е 1 на 100. Общо взето и в чужбина не пасат трева и хората имат някакъв поглед над това, което продават. Нали се сещаш, че прилична кола няма как да ти подарят за смешни пари. Ако е стара, с изтекъл ТЮВ или с проблем, който е скъп за ремонт може да ти се падне да караш евтина барака. 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Дали ти или тамошните джамбази ще сте по бързи е въпроса
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
TiL написа:Вие добре се лафите, ама моя комшия наскоро си купи голф 3 за 400 еврака от германия. Тия сайтове де ги гледате са пълни със оферти от тамошните джамбази. Цените на колите са съвсем различни ако се намерят от човек.
€400~800лв+250лв(еко такса)+116лв(талон и номера)+250лв(гражданска) и то какво стана? И като сложиш докарването стана почти 2000лв, а тепърва трябва да му сменяш ремъци, масла, филтри... И то пак толкова излиза.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Очертава се да е VAG и за предпочитане 1,8 90 к.с. бензин. Пасат Б4, Голф 3 или Ауди 80 Б4, и трите комби. Венто седан или Сеат Толедо хечбек. 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Ауди 80 Б4 1.8 90 к.с. няма.
Има 2.0 90 к.с. и 115 к.с.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:Ауди 80 Б4 1.8 90 к.с. няма.
Да, да знам го това.

TiL написа:...А оглеждал ли си се за опел астра комби? 1.7D мирише нафтата...
Не, не съм гледал никакви дизели поради невъзможността да се газифицират, по-скъпата им поддръжка, мнооогото им километри и това, че карам около 10 000 км на година.

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
След много лутане и залитане по най-различни марки и модели в търсене на кола, най-накрая се спряхме с жена ми на комби Skoda Felicia, бензин, 98г. за 1600лв. Капарирах я вече, предстои прехвърляне при нотариус, смяна на номера в КАТ София и обслужване.
Моторът й е 1.6, 75 кс, има и климатик. Карана е в България, взех я от частно лице, няма и не е имала газова уредба, не мисля и да слагам засега.
Голфовете (3-ки) и Пасатите (Б4-ки), кореспондиращи на моите изисквания държат безумно и неоправдано високи цени, поне за мен.
Да ви попитам - стават ли железни джанти 13", останали от старото ми Поло на тази Шкода? Пише в Гугъл, че са идентични джантите - Централен Отвор-57---PCD-4x100mm
Имам даже и зимни гуми монтирани на тези джанти с размер 145/80/13, а стандартният размер на Шкодата е 165/70/13?
Дали ще е проблем да я карам със монтираните на железните джанти от старото поло гуми 145/80/13, въпреки че са по тесни?
Моторът й е 1.6, 75 кс, има и климатик. Карана е в България, взех я от частно лице, няма и не е имала газова уредба, не мисля и да слагам засега.
Голфовете (3-ки) и Пасатите (Б4-ки), кореспондиращи на моите изисквания държат безумно и неоправдано високи цени, поне за мен.

Да ви попитам - стават ли железни джанти 13", останали от старото ми Поло на тази Шкода? Пише в Гугъл, че са идентични джантите - Централен Отвор-57---PCD-4x100mm

Имам даже и зимни гуми монтирани на тези джанти с размер 145/80/13, а стандартният размер на Шкодата е 165/70/13?
Дали ще е проблем да я карам със монтираните на железните джанти от старото поло гуми 145/80/13, въпреки че са по тесни?

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Честита придобивка колега, със здраве да си я шофираш!
А относно джантите, стават, няма да имаш проблем! Аз съм слагал и от Опел джанти, само при изкарването е малко кофти иначе няма да имаш проблем!
А относно джантите, стават, няма да имаш проблем! Аз съм слагал и от Опел джанти, само при изкарването е малко кофти иначе няма да имаш проблем!

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти, колега за пожеланията!
А гумите с размер 145/80/13 няма ли да са й малки, въпреки еднаквия диаметър с подходящия за Шкодата 165/70/13?
Ето и още малко снимки.

А гумите с размер 145/80/13 няма ли да са й малки, въпреки еднаквия диаметър с подходящия за Шкодата 165/70/13?

Ето и още малко снимки.
- stefan4o
- Контакти:
Честито. Направил си разумен избор. Това е АЕЕ моторът на ФВ, който така всички мразят
Ще я ремонтираш за малко пари, ако се наложи 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Честито. Направил си разумен избор. Това е АЕЕ моторът на ФВ, който така всички мразятЩе я ремонтираш за малко пари, ако се наложи
Благодаря! Да се надяваме да е разумен и да нямам големи ядове с нея.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Че, ще са малко тесни няма спор, ще усетиш и това във поведението на колата, ма нали каза, че са зимни?
Зимата с тезни гуми, ще гребе като АТВ по горниците! Но сам си преценяваш! Иначе, евала дано ти се погоди колата, запазена изглежда! Щом е карана само на бензин, сигурно има защо 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Да, зимни са гумите, могат да се карат и тази зима, а и са монтирани на джантите и са балансирани.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”