Мнение за покупка на Голф 4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Мнение за покупка на Голф 4

Мнениеот buller » Пет 28 мар 2014 10:19

Vidol Nikolov написа:Примерът ти предизвика у мен същото недоумение :horror
Нещо да кажеш по въпроса за цената на Б5.5 2002 и голф4 2002-ра,защо голфа често е по-скъп?
Може би материалите са по-качествени,или малкият магажник струва повече :scare3

Ако погледнеш малко по-отгоре ще видиш защо :k055
От една страна е търсенето - пасатите си държат цена и хората, които искат такъв клас кола се преориентират към далеч по-нова кола за същите пари.
От друга, количеството младежи, които харесват дизайна и набора от двигатели на голфовете са доста.
От тук - повишено търсене и цените се качват, докато има кой да купува.
Аз също карам голф и такивакато теб няма как да ме "обидят", защото аз съм си избирал колата заради функционалността и сравнително евтината поддръжка. Няма многоточково окачване, има майстори, има достъпни части, има море от части втора ръка.
Темата отдавна отиде в друга посока, но към колегата пуснал темата - ако искаш читава 4-ка, си отдели поне 6000 лв. и търси кола регистрирана и карана тук! Ще си спестиш доооста разходи :wink
Няма абсолютно никакъв смисъл да купуваш толкова стар автомобил "нов внос".
Ще дам само пример с моята: 1998 1.8Т ГТИ. По автокъщите има подобни екземпляри с 1-2 години по-нови на цени около 5500 лв.
След покупката се почват: регистрация и екотакса, ГО, каско, акумулатор :mhihi, аларма, гуми, спирачки, ангренаж и всички ролки и ремъци, масла и филтри, някой и друг непредвиден ремонт и си поне 1500 лв. отгоре. Плюс много отделено лично време. И като теглиш чертата взимаш кола, която може да харчи по литър масло или антифриз на 1000 км, без да си подозирал, а цената до тук ще е около 7000 лв.
Дали си заслужава - всеки си преценява :a045

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 мар 2014 10:22

Нали ви дадох пример с хубавата четворка,дето пред мен я купиха от автовоза за 3300 и това миналата година.
Грубо ако сметнем 1000 евро за нея и 400 евро пътя,колко стават 1400 или 2800лв.,дават я на нашия човек за 3300лв. от там те си мушкат в джобчето едни 500 лв ей така.После нашия човек я продаде за 4500 почти веднага както я обяви.
А количката си беше в топ състояние за годините 1.9 тди.Представям си разните барутници 1.4/1.6 за колко ги взимат,та им и искат по 4-5 бона :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 28 мар 2014 10:29

Vidol Nikolov написа:Нещо да кажеш по въпроса за цената на Б5.5 2002 и голф4 2002-ра,защо голфа често е по-скъп?

Да уточним - за Германия ли става въпрос? Щото засегнахме тема кое колко е там !
Ами да кажа , но първо наясно ли си с методиката на данъци и застраховки в немско ? Знаеш ли ,че някой път един и същи мотор вграждан в едната и другата кола имат различини нива на емисиите за изгорели газове и това рязко рефлектира в/у данъка и зоните за придвижване в центъра на немски град и т.н. И второ - въпрос на избор и предпочитания/цел за покупката работна/семейна кола, млад/стар водач , примерно колата се кара много често от един човек и се ценят разходи гориво,по поддръжка , консумация и паркинг улеснения .
Или пак ще кажеш глупави сравнения давам :bowdown

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 мар 2014 10:31

Говоря ти за България,ти си поредният изпищял голфаджия :banghead
Аз знам кое колко е,ти дали знаеш е това вече не знам :screwy

То няма лошо да си тачим марката,ама истината трябва да се поставя на първо място

Сандо ти го каза-от 2800 на 4500 през 2-ма души,какво повече да коментирам ?Трябва да си слабоумен за да него проумееш

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пет 28 мар 2014 10:36

Smeagol написа:
Vidol Nikolov написа:Примерът ти предизвика у мен същото недоумение :horror
Нещо да кажеш по въпроса за цената на Б5.5 2002 и голф4 2002-ра,защо голфа често е по-скъп?

Ако погледнеш малко по-отгоре ще видиш защо :k055
От една страна е търсенето - пасатите си държат цена и хората, които искат такъв клас кола се преориентират към далеч по-нова кола за същите пари.
От друга, количеството младежи, които харесват дизайна и набора от двигатели на голфовете са доста.
От тук - повишено търсене и цените се качват, докато има кой да купува.
Аз също карам голф и такивакато теб няма как да ме "обидят", защото аз съм си избирал колата заради функционалността и сравнително евтината поддръжка. Няма многоточково окачване, има майстори, има достъпни части, има море от части втора ръка.
Темата отдавна отиде в друга посока, но към колегата пуснал темата - ако искаш читава 4-ка, си отдели поне 6000 лв. и търси кола регистрирана и карана тук! Ще си спестиш доооста разходи :wink
Няма абсолютно никакъв смисъл да купуваш толкова стар автомобил "нов внос".
Ще дам само пример с моята: 1998 1.8Т ГТИ. По автокъщите има подобни екземпляри с 1-2 години по-нови на цени около 5500 лв.
След покупката се почват: регистрация и екотакса, ГО, каско, акумулатор :mhihi, аларма, гуми, спирачки, ангренаж и всички ролки и ремъци, масла и филтри, някой и друг непредвиден ремонт и си поне 1500 лв. отгоре. Плюс много отделено лично време. И като теглиш чертата взимаш кола, която може да харчи по литър масло или антифриз на 1000 км, без да си подозирал, а цената до тук ще е около 7000 лв.
Дали си заслужава - всеки си преценява :a045

Минимум 6000лв за кола 98 год. Това не е реална цена за голф. Голф 4 струва много повече пари , дори ако е читав отива над 10000лв. Купуваш кола която гони пълнолетие и както беше писал един колега започваш да обикаляш Европа :mrgreen

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 28 мар 2014 10:38

Vidol Nikolov написа:Говоря ти за България,ти си поредният изпищял голфаджия :banghead
Аз знам кое колко е,ти дали знаеш е това вече не знам :screwy

:eek Недей бе човек , ще си докараш язва без време. и... айде без епитети ,а ?! Изпищял съм ..дръжки :h020 В колко теми си видял за препоръчвам Голф ?! Аз съм дотук :th_up
П.п. Изтрил си си мнението ..е то има начин да се покаже

Последна промяна от samo_pechka на Пет 28 мар 2014 10:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 мар 2014 10:39

:mhihi Язва ще си докарате голфаджийте,аз се забавлявам с вас :mhihi

За епитета...да..приемам забележката :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2014 10:42

Bai Sando написа:Нали ви дадох пример с хубавата четворка,дето пред мен я купиха от автовоза за 3300 и това миналата година.
Грубо ако сметнем 1000 евро за нея и 400 евро пътя,колко стават 1400 или 2800лв.,дават я на нашия човек за 3300лв. от там те си мушкат в джобчето едни 500 лв ей така.После нашия човек я продаде за 4500 почти веднага както я обяви.
А количката си беше в топ състояние за годините 1.9 тди.Представям си разните барутници 1.4/1.6 за колко ги взимат,та им и искат по 4-5 бона :mhihi

За ето това става въпрос колега samo_p, за нищо друго, пълни се автовоза с брак, на половината коли им стърчът броните от прозорците и багажниците, тук се сглабят и излъскват и цената за бай Ганьо от 500евро става 5000лв.
Винаги е било така, и винаги така ще бъде :smile

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 28 мар 2014 10:45

Някои хора в този форум още не са чували за пазарна икономика, и че щом търсенето превишава предлагането, цените растат. Май живеете още в комунизма и си мислете, че някой номенклатурчик отгоре спуска цените на Голфовете и не ги е сметнал както трябва. Вземете прочете някоя книга. Щом дадена цена е определена от пазар, значи е реална.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 28 мар 2014 10:47

Голяма драма...голямо чудо.
На който не му харесва цената тук , пали си тоягата и отива в чужбина.
Замислете се преди това , че за да се продава тази кола си има причина(и едва ли е меката гума).
Отделно към всезнаещият Видол Николов....ти и домати ядеш...ама не ходиш на нивата всеки ден да си купуваш , че там са най - евтини и не са минали през 2-3 ръце прекупвачи.
Все пак продажбата на автомобили е бизнес....продавачите не са БЧК. :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2014 10:48

A свръх предлагането и намаленото търсене кое повишава, или аз съм в грешка и Г4 е толкова търсена кола че се редят на опашки по-автокъщите с парите в джоба,и се записват за следващата година ако случайно Голфовете свършат :biggrin

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 мар 2014 10:49

Кое мнение съм изтрил?Я погледни пак .
И аз съм дотук с тази тема,то с радио Ереван и голфаджия на глава не може да се излезе.

Пак 2-ма неподготвени.....?Никой не оспорва пазарната страна на нещата-повторих го ясно няколко пъти!
Става дума за това,че цената е неоправдано висока,а масово хората намират същата за съвсем адекватна.
След 2 години голф5 и голф4 ще са на една цена :exclaim

Аз не съм всезнаещ и това никога не съм го твърдял.Просто си свалих очилата навреме.Съветвам ви да направите същото вместо да ви правят на балъци за коли на 15 години нов внос на реални 130 000км без удари за 5000 без регистрация

Успех на всички

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пет 28 мар 2014 10:52

Аз свръх предлагане на Голфове не съм видял, видял съм недостиг на такъв, какъвто търсех аз. Щом цените са високи, значи има търсене, не съм казал, че се редят на опашки.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 28 мар 2014 10:52

Търсенето на МК4 е голямо(поне според мои наблюдения) поради ред причини , които идват от състоянието на държавата ни.
Наистина е странно , че циклим на автомобили , които ще имат бал скоро...но това е тъжната действителност.
А и по - високата цена , която успяват да задържат на пазара за употребявани автомобили , трябва да говори нещо.

п.п Предпочитам да карам МК4 от 2000 г , отколкото някоя по - нова , но по - грозна японска , френска и т.н. шитни.
И всеки път като отивам и се качвам в нея , да стискам очи , че да не ми излезе стресница от кенефа ,в който се качвам.
За това хората са си го казали...кеф цена няма.

Последна промяна от xalerrelax на Пет 28 мар 2014 11:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пет 28 мар 2014 11:00

Една седмица, след като я купих имах бележка на чистачките с телефон на човек който искаше да я купи. Не съм му се обаждал и не знам какви пари щеше да даде, защото не исках да я продавам. Това за мен е достатъчно доказателство, че предлагането е малко. И нека който иска да пробва да купи някоя японска, италианска или др. кола за 5000лв, макар и по-нова и да я продаде след това. Или си остава вечно твоя или си много на загуба.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”