Избор на лек автомобил съвети?
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Re: Избор на лек автомобил съвети?
Стар дизел взет на далавера си е чиста проба бомба със закъснител 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Да, 101к.с. е най-вероятно. В багажника трябва да има една лепенка, там трябва да го пише кода, на големия талон също. Ама тя и цената не била толкова
. Сега това за невървенето по баир хич не е нормално, и то на 4-та. Вземете и направете една диагностика, ако не сте, вижте за грешки. Оправете я и след това, ако не ти хареса вървенето, мислете за чип.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Окей, но за моя приятел какво ще го посъветвате?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
jorkata944 написа: Искам да й сложа чип, че по баирите днеска я пробвах на 4-та й е доста трудно да го изкачи.
П.п. Колата забравих да напиша, че я взех за 5К на далавера :D
Първо я вижте дали е нормално това, което казваш да не може да изкачи баир на 4-та (то пак зависи и от баира де)... да не ти се изпари далаверата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега я пробвах отново, по един стръмен път. Но този път заредих ново гориво от ОМВ, сега колата на 4-та почти натиснат педал до средата, имам чуството, че колата ще излети. Явно сутринта съм сложил шибано гориво....... Та така, колата значи няма проблеми. Въпреки това искам да й сложа един чип. Но имам няколко въпроса.
1. Разхода ще се качи ли много?
2. Може ли на колата да и стане нещо, от самото поставяне на чипа?
3. Четох по разни форуми, че чипа съкращава живота на двигателя.?
П.п. Още една снимка изпадна от таблета сега.
П.п. Колата я взех на 160К км. "знам, че не са реални, но......"
П.п. Колата я взех за тези пари, защото още като я сваляха от "автовоза" , по нея имаше одраскано, прозорците не й се сваляга и затова ми я дадоха на тази цена. Все пак ще ми е първа кола, след 2-3 години ще мисля за по-нова и по-хубава.
1. Разхода ще се качи ли много?
2. Може ли на колата да и стане нещо, от самото поставяне на чипа?
3. Четох по разни форуми, че чипа съкращава живота на двигателя.?
П.п. Още една снимка изпадна от таблета сега.
П.п. Колата я взех на 160К км. "знам, че не са реални, но......"
П.п. Колата я взех за тези пари, защото още като я сваляха от "автовоза" , по нея имаше одраскано, прозорците не й се сваляга и затова ми я дадоха на тази цена. Все пак ще ми е първа кола, след 2-3 години ще мисля за по-нова и по-хубава.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Това с горивото е несериозно
...разхода ще падне,поставянето на чипа е всъщност смяна на софтуера през ОБД буксата,живота се съкращава пренебрежимо малко.

- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
jorkata944 написа: Цената беше 3500 лв. пробвахме да свалим, но без голям успех само с 100 лв.
jorkata944 написа: П.п. Колата забравих да напиша, че я взех за 5К на далавера :D
Извинявам се за спама, но само аз ли мисля, че тази тема е леко плод на нечие детско въображение? Като добавим и това за горивото..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo6R написа:jorkata944 написа: Цената беше 3500 лв. пробвахме да свалим, но без голям успех само с 100 лв.jorkata944 написа: П.п. Колата забравих да напиша, че я взех за 5К на далавера :D
Извинявам се за спама, но само аз ли мисля, че тази тема е леко плод на нечие детско въображение? Като добавим и това за горивото..
Детско?

Значи да обясня, че винаги има неразбра ли. Харесах си един пасат 99-та за 3500 лв, всичко беше окей пазарихме го още в автокъщата и започнаха оформянето на документите. Но изведнъж дойде автовоза им, те разбира се, че оставиха документите всичко и ми казаха да изчакам да свалят колите. Съгласих се, още при свалянето на колите горе посочения пасат ми грамна окото, след като го свалиха от автовоза попитахме с баща ми к'ви пари му искат. Те ми отговориха, че му търсят в това състояние 6К , но след като го освежат и т.н. ще му търсели 7500 лв. Веднага попитах дали можем да се откажем, от този пасат за 3500 лв. и да вземем този за 6К. Хората влезнаха в положение и започнаха да оформят нови документи, след много гледане и т.н. и т.н. Баща ми започна да преговаря с собственика на автокъщата. Човека се съгласи да намали на 5500 лв. Баща ми не беше съгласен, след това викнахме един негов роднина, к'во говориха к'во обсъждаха и ни предложи да ни я даде за 5К , по-малко от това нямало как да свали. Съгласихме се, но забравих да напиша тези неща в форума. Както и да е, няма да се обяснявам на хора които не познавам лично, както и те не ме познават и незнаят какъв човек съм. Мога да ти я докарам, да я видиш ще ти покажа фактурата всичко. За горивото, не ми дреме дали ми вярваш или не. Просто сега след като сложих за 20 лв. Колата значително по-добре се държи на пътя. Може да е имало някакъв проблем, преди това защото днеска колата не вървеше както сега върви.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Дано си попаднал на запазена кола, но тази "отстъпка" от 1000 лв. не ми говори хубаво, но по принцип ние българите сме си предубедени. Да си я караш със здраве и само гориво да и сипваш !
-
- Автомобил:
- Двигател:
piter_96 написа:Дано си попаднал на запазена кола, но тази "отстъпка" от 1000 лв. не ми говори хубаво, но по принцип ние българите сме си предубедени. Да си я караш със здраве и само гориво да и сипваш !
То след 1-2 години, ще я сменям, че съм хвърлил око на една А4-ка 2010 г. Живот и здраве, ако до 2016 ги събера, тоя пасат ще замине за моргата направо ..... Сега кажете за чипа да му слагам ли?
piter_96 написа:Дано си попаднал на запазена кола, но тази "отстъпка" от 1000 лв. не ми говори хубаво, но по принцип ние българите сме си предубедени. Да си я караш със здраве и само гориво да и сипваш !
Явно нямаш много представа от автокъщи и практиките им. Смъкването на цената с 1000лв не е екзотика, а почти стандарт. Точно 1000 не се намаля на всяка кола, но 500-600лв, ако не намалиш от обявената цена в автокъща може да считаш, че си ги изхвърлил в близкия кош. В смисъл, че е можело да останат в джоба ти, но от незнание си решил да ги дариш. Ако не вярваш можем да хванем бас, но за да си спестиш сигурната загуба може просто да отидеш в близка автокъща и да пробваш. Набелязваш си кола, искаш я с 600лв по-ниско. Ще звънят на "шефа", ще обясняват това онова - после ще ти кажат че повече от 400-500 не могат да намалят. Ако имаш пачка в себе си и я покажеш или даже и на дума да кажеш "смъкваш и купувам" и ще видиш резултата. Все пак не става дума за коли обявени за 1000-1500лв - мисля, че се подразбира.
1000лв надолу....няма такъв филм.Ако колата е над 10 бона и друг клас автомобил става...Виж вече ако е саплък колата си е чиста въдица тази голяма отстъпка.Като за шаран.Иначе 500-600 е макса....
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
500лв на около 5000лв са си 10% отстъпка, затова е нормално на 10000лв да са 1000лв. Аз моята като я вземах с триста зора я свалих с 500лв, голямо чесане по главата беше на джамбазина, ама му казах че иначе няма да я взема. И се съгласи, нямаше избор. Но над 10% да ти намалят цената и аз мисля, че е съмнителна работата.
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Стига глупости говорили и вие бе. Тоя пасат е купен за около 1500Евро - с докарването е на 3600лв и на шофьора като се плати и им стъпва на 4000лв Ми що да не изкарат 1000лв от теб, при положение че им я взимаш от автовоза и им спестяваш куп грижи по освежаването и !
Цената си е съвсем нормална колега!! Недей да обръщаш внимание на вечно съмняващите се колеги. Това че в момента струват по 7000лв си е чиста проба надценка!! А километража е врътнат още на автовоза, най добре и направи диагностика. Мотора е 101кс ПД - много е хубав! Слагай чип, като те влече и умната по улиците
Цената си е съвсем нормална колега!! Недей да обръщаш внимание на вечно съмняващите се колеги. Това че в момента струват по 7000лв си е чиста проба надценка!! А километража е врътнат още на автовоза, най добре и направи диагностика. Мотора е 101кс ПД - много е хубав! Слагай чип, като те влече и умната по улиците

Вълчан написа:1000лв надолу....няма такъв филм.Ако колата е над 10 бона и друг клас автомобил става...Виж вече ако е саплък колата си е чиста въдица тази голяма отстъпка.Като за шаран.Иначе 500-600 е макса....
Не мисля, че при кола за 5000 ще смъкат 500, а при 10хил ще са 1000. Не става въпрос за процент, а просто винаги слагат 600-700лв за пазарлък. Но когато една кола пристигне току що и изглежда добре, обикновено й понадуват цената още малко. Ако се застои няколко месеца я смъкват с 200-300лв - и след смъкването пак минава пазарлък за 500-600. Така че е напълно възможно при току що стоварена да се спазари по-голямо намаление. Отделно, че като има потенциални купувачи на място не пречи да съчини висока цена на момента за да може да ги шашне с голямо намаление като види, че ще се откажат. Маса народ си купува всякакви дрънкулки само заради идеята, че са по-евтини от "реалното". Пишеш един миксер за 300лв - задраскваш го и пишеш 140 и народа се избива да граби да хване намалението.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”