VW Bora или A4 B5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Bora или A4 B5
Изчетох цялата тема. Много е добра, за мене лично е и поучителна понаучих нещо, когато си избирам нова кола да знам ко да прая. Иначе по темата да ви кажа ли обслужване на кола на стойност 1000 лв пазарна цена как се набиват 2000 лв за обслужване и ремонти след покупката и. Половината от тея 2000 лв, демек 1000 лв са набити още на 10-тия ден след покупката, а другата половина, постепенно, докато колата навърши година в мене. 

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Това е така, защото в магазина, преди да ти продадат частите не те питат каква е пазарната стойност на автомобила и въз основа на това да определят стойността на частите
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега с тия пари набити в колата ми е жал да я продам, и ще си я карам доде събера пари за друг по-нов кошник пак 15 годишен де. 

Колега автор. Аз ще съм вторият човек, който ще ти каже, че правиш ОГРОМНА ГРЕШКА, като теглиш заем за кола. Ако с тази кола би изкарвал пари, добре. Но случаят не е такъв. И не забравяй. Ти днес си добре, но УТРЕ-то не ти го гарантира никой. Говоря от личния си опит, за съжаления горчив. И аз имах хубави доходи по едно време и теглих кредит за кола, защото си мислех, че ще мога да си позволя да го връщам. И не 6 000 лв. а доста повече, ходих до Германия за целта. Само за 2 г. положението се промени коренно. Сега стои на паркинга, карам я от време на време и изплащам едни пари, дето ми тежат като воденичен камък на шията. Човек прави грешки и не е жалкото това, жалкото е ако не се поучи от тях. Пак слава Богу, че колата и къщата ми останаха, а не като мнозина други, които загубиха всичко и продължават да плащат. Не те знам на колко си години, но не бързай. Няма да ти избяга нищо. Щом имаш хубави доходи, заделяй и ще си купиш кола. Не ставай роб на банки, да плащаш кредити. Пак ти казвам, УТРЕ-то не е гарантирано на никой. Всички, които днес те съветват да си купиш определен автомобил, утре няма да ти платят цената на ремонта, ако се счупи нещо. Няма да ти връщат и кредита. Купи си кола с твои пари, по твой мерак, да ти е сладко. А не с чужди (от банки). Аз няма да ти препоръчам поредния модел, аз ти казвам, НЕ ТЕГЛИ КРЕДИТ за кола. И като ти ги говоря тези неща, имай на предвид, че това с мен не е частен изолиран случай, а се случи на хиляди хора в България, дори с много по-лоши последствия, за да го пренебрегнеш.
- toci_81
- Автомобил: Golf 5 Plus TDI
- Двигател: BKC
подкрепям колегата напълно. 

Да благодаря на всички взели участие в темата първо.
Колата ще я взема почти със сигурност, искам само да се допитам до мнението на един приятел, който ще я поддържа технически.
Мерси и за изказаната загриженост във връзка заема, но ситуацията го налага. София не е град за без кола, а нямам намерения да съм вечно зависим от добрата воля на приятели и познати. За по-голям пазар, да метна шарко до ветеринара, за лични нужди - трябва. Alesyz, cъжелявам, че обстоятелствата са се стекли по неблагоприятен начин в твоя случай. В моя случай нещата не са нито от фирмено, нито от корпоративно естество и евентуални сътресения са малко вероятни. От твърда антикапиталистическа позиция ще призная, че макар и голямо зло кредитнети институции са необходимо такова в демократичните общества. Легални измамници, лихвари и рекетьори, без които няма как да осъществиш нито една смислена покупка без някви случайни прецедентни приходи /примерно наследство/ - жилище, автомобил, ремонт etc. В тая връзка - жертви сме, ма сме лишени от право на избор. Кучето и да си лае - керванът си върви.
Без лоши чувства, съжелявам за отклонението, поздрави
Колата ще я взема почти със сигурност, искам само да се допитам до мнението на един приятел, който ще я поддържа технически.
Мерси и за изказаната загриженост във връзка заема, но ситуацията го налага. София не е град за без кола, а нямам намерения да съм вечно зависим от добрата воля на приятели и познати. За по-голям пазар, да метна шарко до ветеринара, за лични нужди - трябва. Alesyz, cъжелявам, че обстоятелствата са се стекли по неблагоприятен начин в твоя случай. В моя случай нещата не са нито от фирмено, нито от корпоративно естество и евентуални сътресения са малко вероятни. От твърда антикапиталистическа позиция ще призная, че макар и голямо зло кредитнети институции са необходимо такова в демократичните общества. Легални измамници, лихвари и рекетьори, без които няма как да осъществиш нито една смислена покупка без някви случайни прецедентни приходи /примерно наследство/ - жилище, автомобил, ремонт etc. В тая връзка - жертви сме, ма сме лишени от право на избор. Кучето и да си лае - керванът си върви.
Без лоши чувства, съжелявам за отклонението, поздрави

Последна промяна от heckatorn на Сря 07 яну 2015 17:45, променено общо 1 път.
Тук освен съвети за кола, можеш да получиш и за много други неща
Банки, заеми, чудеса .. станахме като бг мама

Банки, заеми, чудеса .. станахме като бг мама

Колега heckatorn. Постъпи както искаш, ако мислиш, че моят пост не е по темата. Но не казвай, че това е моят случай, защото това не е вярно. Ако беше моят случай, да махнеш с ръка и нямаше да си правя труда въобще да пиша. ЧСИ-тата направиха пари от нещастието и глупостта на хората. Аз имам две деца и нямах автомобил доста дълго време и зависех също от мама и тати и други хора. И също като теб това ми омръзна и реших да действам. "Задействах" се с две кредитни карти и мечтания Golf 3, паркира на паркинга. Сега още го изплащам. Прав си, кучето си лае, керванът си върви.
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
Все още изплащаш Голф 3, който в момента е на стойност едно марково и хубаво колело? Това е несериозно и според мен проблема си е изцяло в теб. Човек трябва да си купува неща, които са му по джоба и да мисли в дългосрочен план, а не да надхвърля възможностите си както го правят много хора в тази страна. Аз също съм на мнение, че в този живот трябва да се бяга далеч от банките и подкрепям мнението ти относно тях. А колкото до това, че 80% от населението е отънало в заеми и кредити... няма смисъл да се коментира, все пак трябва да сме модерни и в крак с времето. А това, че нечии деца ще изплащат кредитите на родителите си никой не го интересува.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Polo6R, ти мислиш така, защото явно така са се стекли обстоятелствата при тебе. В смисъл всичко ти е наредено още от предходните роднини било то баба и дядо, родители и т.н. Има хора като колегата и мен, където нещата не стоят така и трябва да правим всичко сами. А ако имаш и жилище за стягане и жената мрънка какво ще правиш? Преди 10 години мк3-ките струваха от 10 бона нагоре. Сега не гледай колко струват, просто доста неща се обезценяват с времето. И аз имам познат който си купи мк3 с заем и го плаща 8 години, сега за нищо не става колата, направо за вторично защото е изгнила ама си я кара, като няма пари за друга. Колегата пише това, за да предотврати това което е станало на него, да не се случи с колегата. Но съм разбрал едно в живота, човек докато не изпати няма да разбере какво му се е говорило.
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
Колега, когато съм нямал съм ходил пеша с влаковете и рейсовете. Винаги съм купувал според джоба ми. Но да тегля кредит за да си купя автомобил, телефон или каквото и да било, никога! Единствено си струва да се обвързваш с банка ако ще си оправяш или купуваш жилище, защото покрива над главата е най-важното както и образованието на децата. Всичко останало са някакви лични прищявки, без които така или иначе може да се живее. Родителите на моята жена нямаха автомобил последните 10 години за да си оправят къщата и гледам не са умряли. Така, че не ми обяснявай кой какви стартове е имал в живота след като не можеш елементарно да си направиш приоритетите в живота.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
ALESYZ написа:Колега heckatorn. Постъпи както искаш, ако мислиш, че моят пост не е по темата. Но не казвай, че това е моят случай, защото това не е вярно. Ако беше моят случай, да махнеш с ръка и нямаше да си правя труда въобще да пиша. ЧСИ-тата направиха пари от нещастието и глупостта на хората. Аз имам две деца и нямах автомобил доста дълго време и зависех също от мама и тати и други хора. И също като теб това ми омръзна и реших да действам. "Задействах" се с две кредитни карти и мечтания Golf 3, паркира на паркинга. Сега още го изплащам. Прав си, кучето си лае, керванът си върви.
Чакай чакай... ти не караше ли някакво доста луксозно Е39 525 или 530Д от последните години?
По въпроса за кредитите, икономическа полза за тях може да има и за потребителя. При налични пари, ако доходността от тях е по-висока от оскъпяването на съответния кредит/лизинг, разумно е да се купува с кредит.
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Polo6R,моите кола, хладилник, пералня, фризер, телевизор, телефоните и лаптопите на децата ми са взети с кредити и сега нещо да ми се повреди ще го взема на кредит.Не мога примерно да събирам всеки месец в продължение на година някаква сума за хладилник или друг уред а през това време да го нямам.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Steli, всъщност проблемът се корени в това, че хората харчат пари, които още не са спечелили... А може и никога да не спечелят (от което се облажават съдия-изпълнителите). Преди да ми се роди хлапето и аз исках да тегля кредит за кола. Добре, че тогава не ме одобриха
Сигурно още щеше да ме е яд, щото щях още да изплащам някое изгнило Венто, дето сега струва има-няма 1500 лева 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”