Струва ли си кола без климатик
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Струва ли си кола без климатик
Е, нищо не ти пречи да я развалиш докато се опитваш да сложиш климатик. И пак е встрани от темата - идеята за слагане на климатик е "дай да взема нещо по-евтино, а после ще си сложа климатик" (и накрая все едно ще е по-изгодно отколкото кола с климатик).
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
777 написа:Е, нищо не ти пречи да я развалиш докато се опитваш да сложиш климатик.
Няма гаранция, че като купиш кола с климатик той ще работи. Особено при евтини коли. Един познат си купи. Всичко свалили. Само копчето AC в сало останало.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Компресорите са евтини вече по моргите, вентилаторите са по 70лв и по-малко рециклирани, стига тръбите да са здрави, дори и всичко да е леш не е толкова зор да се отремонтира. А мисля че жегите в последно време са показателни за това колко е важен климатика. По-добре да си вземеш кола с неработещ климатик отколкото кола без. По-малко мъки са да го отремонтираш отколкото да го сложиш.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Компресорите са евтини вече по моргите, вентилаторите са по 70лв и по-малко рециклирани
Ако компресора е 70лв, радиаторчето 70лв и прочие, направо да ти дам 400лв да сложиш на моята? Какви са тия 800лв. Аз съм се питал за тия ладовите климатици, че изискват много по-малко модификации. Външно тяло е. Честно казано ми омръзна да се правя на автоджамбазин и да сменям коли постоянно, просто да намеря 1 екстра отгоре. Ако има вариант за климатик до 500лв, веднага бих го грабнал. Нагоре вече става замисляне.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:777 написа:Е, нищо не ти пречи да я развалиш докато се опитваш да сложиш климатик.
Няма гаранция, че като купиш кола с климатик той ще работи. Особено при евтини коли. Един познат си купи. Всичко свалили. Само копчето AC в сало останало.
Като си купуваш кола с климатик е добре да е лято. Натискаш копчето и чакаш да задуха студено. Ако не стане - следващата обява. Сигурно 70% от обявите са за кола "с работещ климатик", който после се оказва, че трябвало да се допълни. За мен работещ означава - натискаш копчето и имаш климатик.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Тия ладовите ги забрави. Слагал към такъв на служебна "Нива". Ако знаеш какви уйдурми се правят, лошо ще ти стане. После хвърчат едни ремъци, кривят се едни шайби, чупят се едни самоделни конзоли, не си е работа. А иначе климатикът се казва "Август" 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
777 написа:Ако не стане - следващата обява. Сигурно 70% от обявите са за кола "с работещ климатик", който после се оказва, че трябвало да се допълни. За мен работещ означава - натискаш копчето и имаш климатик.
Очакваш в сегмента до 2000лв да получиш това? Значи само ще обикаляш из цяла България и все "следващата обява", защото няма да намериш сигурно такава.
Pet_rov написа:Тия ладовите ги забрави.
То има ли по-евтин вариант за климатизация, човек? Сега кола за 1000лв с климатик слагане - 1000лв.

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
На Ладата мотора е надлъжен, твоят не е. Шайбата се слага до главата и се сменя ремъка, който върти водната помпа. Конзолата е дялана с теслата и тя беше първото нещо, което се строши. Отделно от това, вътрешното тяло се слага на мястото на рафта под жабката на Ладата. Удоволствието от охлаждането го получава пасажера на предната седалка, шофьорът духа супата, образно казано. Да не говорим, че няма възможност да пуснеш леко топъл въздух, като завее леденото. Фирма Нар - Хасково ги поставя тия ( поставяше де- сега не знам още дали го правят), на коли, на които им предстои бронировка, ако ме разбираш.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:777 написа:Ако не стане - следващата обява. Сигурно 70% от обявите са за кола "с работещ климатик", който после се оказва, че трябвало да се допълни. За мен работещ означава - натискаш копчето и имаш климатик.
Очакваш в сегмента до 2000лв да получиш това? Значи само ще обикаляш из цяла България и все "следващата обява", защото няма да намериш сигурно такава.
За теб явно климатик и работещ климатик означава, че някога е имало климатик в тая кола и евентуално компресорът му е на място. В кой сегмент се намират работещи климатици - 4000-5000лв?
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Toва са глупости колега, брат ми си купи едно браво за под 2000 лв преди 6 години и друго се разваляше, но климатика не е мръднал!
Ей сега е времето да се загледате кои коли се движат по улиците със затворени стъкла!
Ами аз лично виждам масово коли с климатици в сегмента 1000-2000 лева, че и по евтини!
То това, че климатика може да е закрепен колкото да се продаде колата си го има, ама то важи и за всяка друга част в колата!
2015 година сме, коли след 95-99г. са вече под 2000лв. повечето имат климатик поне.
Едно да имаш кола без климатик, примерно аз си купих моята преди 7г. за 1500лв. тогава за тия пари да искаш и климатик, трудно, но сега за 1500 спокойно можеш да си купиш кола с климатик, естествено като всичко друго на късмет, но ако си оставиш някой лев може да се оправи!
Та лично аз ако сменям колата, ще бъде долу горе в сегмента 2000 лева, но ако ще е без климатик, изобщо не бих го направил!
Ами аз лично виждам масово коли с климатици в сегмента 1000-2000 лева, че и по евтини!
То това, че климатика може да е закрепен колкото да се продаде колата си го има, ама то важи и за всяка друга част в колата!
2015 година сме, коли след 95-99г. са вече под 2000лв. повечето имат климатик поне.
Едно да имаш кола без климатик, примерно аз си купих моята преди 7г. за 1500лв. тогава за тия пари да искаш и климатик, трудно, но сега за 1500 спокойно можеш да си купиш кола с климатик, естествено като всичко друго на късмет, но ако си оставиш някой лев може да се оправи!
Та лично аз ако сменям колата, ще бъде долу горе в сегмента 2000 лева, но ако ще е без климатик, изобщо не бих го направил!
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Мой приятел си купи преди 2 години дърта лагуна за 1000лв. с клима- работи безотказно. Мойта кочина уж нова, пък само ядове с климата- сега пак не работи.... направо полудявам 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:Toва са глупости колега, брат ми си купи едно браво за под 2000 лв преди 6 години и друго се разваляше, но климатика не е мръднал!
Ще ме извиняваш, но в моята област от България няма автомобили с климатик до 1500лв в състояние, различно от "пред разпадане". Ударени, блъснати, ръждясали, гарнитури, буксуващи съединители. Е, няма и няма. Не мога да ходя от Бургас до София или Монтана, да бия път и някой да ми каже "ааа, ама ние вече я продадохме". Като търсех кола преди година и половина, прозвънявах всички обяви. Гледам пусната обявата, обаждам се след 20 минути - "ааа, ама тя е капарирана вече".

ivo_555 написа:Ей сега е времето да се загледате кои коли се движат по улиците със затворени стъкла!
Да, ама не. Голф 3-ки, Пасатковци Б3-Б4, Астри от 95-та ай на бас че не се движат масово със затворени прозорци, а?
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Някой пробвал ли е да напълни една кофа с лед и да я сложи в купето?
В крайна сметка и това е вариант за колите без климатик.

В крайна сметка и това е вариант за колите без климатик.

Вярно, че сме във форум на Фолксваген, ама по улиците има и други марки!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”