Избор "нов" автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Венцислав Чанков
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор "нов" автомобил

Мнениеот Венцислав Чанков » Съб 12 мар 2016 20:09

stoev87 написа:Колеги със това алуминиево окачване като претекст за не купуване на пасат б5 б5.5 ставате банални вече .От колегата IRRITATING може да си вземете ЦЯЛОТО окачване за "непосилната" сума от 350лв. Отделен носач най-скъпия е 70лв. Ако за такива суми се "циганите" то наистина такъв клас автомобили не са за вас.

Много точно казано,въпреки че аз преди година заложих на Лемфьордер и не съжалявам.За окачването много помага внимателното каране,ама всеки знае себе си!

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 13 мар 2016 1:09

forski написа:п.п. Колега ти в крайна сметка каква кола търсиш, такава с която да ходиш на работа, или такава заради която да ходиш на работа? Или предпочиташ вместо да си харчиш парите за семейството, да ги даваш за турбини, маховици, носачи, данъци и тем подобни глупости?
Като си отговориш на този въпрос, вече ще знаеш каква кола да си купиш!
Успех в избора :smile

Тук колега уцели в ДЕСЕТКАТА!

Dagestan написа:Щом бюджета е 5-6х лв., по-добре да си кара сегашното Толедо и да къта лев след няколко години за нещо наистина по-ново и по-хубаво. При комби и ван, като големина на багажника няма да е повече от Толедото, единствено височината на товарното пространство ще е по-голяма. И без това в Толедо без проблем влиза сгъната детска количка.

Dagestan е АБСОЛЮТНО прав

Това ще го добавя в основната си тема с цел превъртането на няколко страници на "следващите търсещи".

Установих до тук, (по моите критерии), че Passat 5-5,5 Variant e "моя избор".

AZM при Пасата "добър" ли е? Харчи ли масло и т.н...

ГАДНИЧКО ми е, че при Пасата ще трябва на ново да хвърля пари за нови микроключета, течащи врати в купето и т.н., но ако това ще е следващия сериозен ВАГ в компанията ми... дано да си заслужи класата "Пасат".

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 13 мар 2016 2:24

Акп е на 300-400 K километра сигурно ще се наложат мякакви ремонти. Нормално за Пасат 5.5.

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Нед 13 мар 2016 8:11

В момента карам Туран, верно дизел, но откъм място е много подценявана кола. Аз също когато питах приятели какво да взема я бях пренебрегнал понеже четох че е на базата на Голф.. Но след това че е на тази база има много различия - заради високия таван позицията на седене е много по изправена, поради което между редовете седалки и отзад в багажника остава много място. И аз исках шаран, но ако не ти се налага да возиш 7 човека редовно, Туранът е кола за обмисляне. Сравнявам я с Зафира на комшията - от по-новите модели е - външно изглежда по-голяма, като седнеш вътре интериора обгръща шофьора, някак си по-дизайнерски е направена вътре при шофьора, но оттам нататък туранът назад има сериозни предимства, особено в багажника, който е по-дълбок от на зафирата. Зафирата има предимство че 6-тата и 7-та седалки са по-пригодни за възрастни, докато при турана третия ред е пригоден за дълго возене само на деца. Но пък и така събирам 7 човека като ходим на екскурзии.
Рено Сценик - 1,6 неслучайно е много продавана кола, имах Меган, 1,6 8 клапана - с код на двигателя К7М и други са известни като двигател - бозаджия, защото често пука корпус на двигателя при болта който е между втори и трети цилиндър, аз също сменях двигател на моя. Гарнитури на главата се сменят регулярно на 40-50000 км, заради медните рингове дето се сплескват. Друга проблемна зона е електрическата система -среден пробег около 5000 км без да се обади я датчик, я бобина, я нещо друго. Електрическата им система е пословично слаба. Вярно имам приятел с модел на рено от 2007 - чисто нов до 110000 такива проблеми не е правил, при това е с газов инжекцион. Рено меган 2 от 2001-2002 имат също доста слаби моменти в ел. инсталацията.Явно критичната година е 2007... Иначе возията е добре, возят меко и окачването въобще не е слаба част - и частите са евтини и не се чупи лесно.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 мар 2016 8:22

Няма да му стигне бюджетът за Туран, според мен. :c020
Само от любопитство питам - детска количка, но не лятна, събира ли се дори и сгъната в багажника му?
Относно Пасат Б5.5 комби - не зная дали за тези пари ще намери кола, която да е под 300 000км. Няма как само да кара без никакви ремонти, но си е въпрос и на късмет, какво ще ти се падне от лотарията. Може да поогледа от човек от форума да е, поне да си спести някои първоначални разходи докато глътне въздух с покупката. Аз на тоя етап бих поизчакал за някоя заслужаваща си парите оферта. Парите, които е отделил не са малко, но не са и кой знае колко много за автомобил от ВАГ групата. Иначе се вмества в Дачия Логан комби, само дето не зная с кой бензинов мотор е подходяща - 1.4 и 1.6 (знаех, че му казват бозаджия, но не знаех подробностите за тоя прякор) според мен не стават с оглед написаното от колегата по-горе, понеже карам служебен 1.4, остава мисля 1.6 16В - той е по-ново поколение и има повечко кончета - към него нямам наблюдения нито лични, нито каквито и да било.

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Нед 13 мар 2016 13:40

stefan4o написа:Само от любопитство питам - детска количка, но не лятна, събира ли се дори и сгъната в багажника му?

Този въпрос ако е към мен не става ясно за Туран или за Зафира питаш. За турана - събирам два от най-големите куфари легнали надлъжно плюс два малки до тях, които са с максималния допустим размер за ръчен багаж - 45-50-20 см изправени и пак отгоре остава място за якета (при дръпната щора), а зад куфарите в наклона на седалките остава място за малки торби. Количка сгъната трябва да влезе напречно ако е от летните, а от зимните надлъжно и да заеме около 1/4 - 1/3 от багажника и това е без да са дръпнати седалките от втория ред напред. Предимство на турана е е всяка седалка е сама за себе си на самостоятелна релса и може лесно да се маха, изправя или обръща назад, както и да се ползва за подпора и облегалка средната задна седалка. При Зафирата задните седалки са на обща шина и се мърдат заедно, което е до някъде неудобство. Моите седалки могат дори да лягат, за сън, ако преместя щората в задна позиция и зад седалката няма много багаж. Също така на мен поне ми се струва че багажника на зафирата е по-плитък заради особеността на третия ред седалки, които наистина са по-добри за възрастни от тези на турана когато говорим за възрастни. Неудобство донякъде при зафирата е че за да извадиш третия ред трябва да мръднеш напред втория ред , да извадиш третия ред и тогава пак назад втория ред седалки (всички са заедно).

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 13 мар 2016 22:07

dushanov написа:Установих до тук, (по моите критерии), че Passat 5-5,5 Variant e "моя избор".

AZM при Пасата "добър" ли е? Харчи ли масло и т.н...

ГАДНИЧКО ми е, че при Пасата ще трябва на ново да хвърля пари за нови микроключета, течащи врати в купето и т.н., но ако това ще е следващия сериозен ВАГ в компанията ми... дано да си заслужи класата "Пасат".

Това на практика е същия двигател като AQY на Bora , Голф 4. Много е странно, но като че ли всички пипват повече масло от нормалното. Тук съм чел на доста мераклии , които отварят мотора, сменят гумички, никаква промяна, имаше един колега беше направил пълна ревизия на мотора , сегменти, шлайф и каза, че просто е понамалил, разхода. Според мен заводски си е направен така, защото има теми от 2003 в които се споменава за разхода на масло, гаранциоони обслужвания и т.н. на нови автомобили. Аз пробвах 7 смени с различни масла, накрая за себе си стигнах до извода, че с Total 10w40 положението е най-добре. До 5 хил.км 1 литър ми стига, след това разхода се позасилва.Ако карам градско рядко доливам и мога да се вместя до 2-3 л/10хил.км , но при каране 140-160 разхода се увеличава. Стига до 5л/10хил.км. Винаги си имаш един литър за доливане в багажника. Това му е кусура.
Карам само на газ и мога да кажа, че при добри настройки колата на газ е по-приятна за каране от на бензин, но това си е мое мнение и не ангажирам никой. Разход на газ извънградко ако караш със 100км/ч разхода ти се върти около 8/100км , при 140-160км/ч с климатроник 9-11л/100км.
Микроключетата се лекуват лесно, има си цяла тема, аз имах една проблемна брава и реших проблема с бутон на колонката, за 10минути, не исках да сменям бравата, въпреки, че има качествени чешки по 50лв.
Врати не са ми текли, но и този проблем се лекува лесно , подмазват се тавите на вратите в долния край с силикон и броблема не се появява повече.
Комбито има огромен багажник, мотора е еластичен и приятен за каране, не е за надбягване, но все пак говорим за семейна кола, данък 113лв София, гражданска 155лв, каско 240лв преглед 36лв, всички части са на цени на пасат Б4, понеже поддържам и един такъв. Народна кола. Няма да е по-различна от толедото. Стига да не се метнеш на някой дизел, че там е малко по-различно , но не искам да превръщаме темата в дизел или бензин, за мен си се насочил правилно.

kahun
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kahun » Нед 13 мар 2016 23:42

Лошото е че трудно се намират 2.0 115 коня рядкост са и още повече хубавите, от 3-4 месеца се оглеждам за такъв.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 14 мар 2016 9:07

DoH_KuXoT написа:Това на практика е същия двигател като AQY на Bora , Голф 4. Много е странно, но като че ли всички пипват повече масло от нормалното. Тук съм чел на доста мераклии , които отварят мотора, сменят гумички, никаква промяна, имаше един колега беше направил пълна ревизия на мотора , сегменти, шлайф и каза, че просто е понамалил, разхода. .

Този мотор не е никак лош.
Писал съм и друг път,причината е кофти сегменти на Колбеншмитд.При мен разхода беше 5л за 15000км,основно извънградско каране със скорости от 100,до 160км.И това с масло 10W40.
При ревизията на моя мотор заложих на Гьотце,след 20000км преминах на масло 5W40,за 5000км не е дръпнала повече от 100мл.
Блока е чугунен,за разлика от на 1.6 мотора.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Пон 14 мар 2016 12:56

stefan4o написа:Само от любопитство питам - детска количка, но не лятна, събира ли се дори и сгъната в багажника му?

Естествено, че се събира. Лятна се събира и не сгъната. При вдигнати седалки на третия ред се събира и лятна от по-малките, но капака на багажника се затваря с малко сила. :smile Според минималния обем на багажника е 662 л.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Чет 17 мар 2016 15:20

Народа усети, че идва края на карането на автомобили с неплатени данъци и се нароиха обявите с текст "БеС преФърляне". Няма лошо, но беС платен данък няма и минаване на преглед вече...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 17 мар 2016 16:52

Е то без прехвърляне си е набутване за продавача - ще му се трупат данъци во веки веков, които в един момент ще станат изискуеми...

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Чет 17 мар 2016 17:38

Tака е, имам предвид такива, които са купили с пълномощно, карали доста години без да плащат данък, че и препродавали и сега, усещайки, че идва края на такова ползване, пускат колата за продажба. В почти всички случаи, тия, които предлагат продажба без прехвърляне, макар да имат двата талона, не са собственици на колата. Поне на 5 такива налетях тия дни и само ми загубиха времето.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 17 мар 2016 18:27

Но са идеални оферти за някой който е решил да ползва колата за незаконни цели :a045 Купува някой таралясник за без пари,прави си обира или каквото там е решил и го пали :wink

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 18 мар 2016 12:16

Liminat написа:Tака е, имам предвид такива, които са купили с пълномощно, карали доста години без да плащат данък, че и препродавали и сега, усещайки, че идва края на такова ползване, пускат колата за продажба. В почти всички случаи, тия, които предлагат продажба без прехвърляне, макар да имат двата талона, не са собственици на колата. Поне на 5 такива налетях тия дни и само ми загубиха времето.

Един вид кола като за цигани. Mobile.bg направо да сложат опция "За цигани" както има "С регистрация".

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”