Sharan, Alhambra, Galaxy 1.9 TDI - избор
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Sharan, Alhambra, Galaxy 1.9 TDI - избор
Спирам да обикалям щото само по пътища дадох 200 лева досега
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Ако говориш за Кади може да му смачкаш прага като на Шаран, но на Туран е широк около педя,как си го постигнал не знам.stefan_nankov написа:А бе това за смачканите прагове ми се струва малко... Това е тежка кола , ако е била карана със изпуснал амортисьор и е минавала бордюри или дупки се получава същото. Моя туран не е нагнил но докато му сменя амортисьорите отпред за месец му причиних такъв външен вид
- stefarata
накрая ще взема нещо такова само че комби http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11474183380749381 .
- stefarata
Vlad777 написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=44&t=459962
Знам го него, малко не ми хваща окото, ама съм сигурен че си заслужава и че всичко написано е вярно

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
stefarata написа:накрая ще взема нещо такова само че комби ...
Накрая колега най добре вземи каквото ти изпадне във възможно най добро състояние спрямо бюджета с който разполагаш, без значение от марка и модел!
Ако я намериш и регистрирана ще си спестиш още няколко стотин лева.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Тия ванове са малко нож с две остриета-имам един познат ,занимава се със строителни ремонти.Кара един Шаран.
Като го гледам какво товари в него-то сухи смеси,цимент,пясък,Итонг и т.н.,и то количества...Викам му :Тая машина май си и "изпил соса".
Ще я товаря,казва,докато се сцепи.после ще я "напудря" малко и я продавам.
Преди да я купи,доколкото знам с тая кола са карани хора до Холандия... Не е "уморена" колата, а си е направо "умряла" според мен. Така че трябва според мен да се внимава ,когато се купува кола с по-широки възможности за експлоатация....
Като го гледам какво товари в него-то сухи смеси,цимент,пясък,Итонг и т.н.,и то количества...Викам му :Тая машина май си и "изпил соса".
Ще я товаря,казва,докато се сцепи.после ще я "напудря" малко и я продавам.
Преди да я купи,доколкото знам с тая кола са карани хора до Холандия... Не е "уморена" колата, а си е направо "умряла" според мен. Така че трябва според мен да се внимава ,когато се купува кола с по-широки възможности за експлоатация....
- stefarata
Харесах една алхамбра, обаче има проблем с топлия старт-върти повечко. Личи си, че са се опитвали да борят проблема като са сложили клапан да не връща горивото, но проблемът е останал. Натиснах продавача да свали някой лев колкото за евентуален ремонт на ГНП-то и днес ще размишлява 

- stefarata
Днес я прехвърлихме- Алхамбра 98' набор, черен металик, 110 к.с. двигател AFN. Купих я от частно лице от Бургас. Покарах я около 60 км. от Бургас до Карнобат и впечатленията ми са добри, вози като шлеп
. От екстрите няма подгрев на седалките, иначе е с климатроник, борд компютър и темпомат. Купето и салонът са доста запазени, за двигателя не смея да кажа още нищо. Проблемът с топлото палене не е толкова дълбок, като че ли, е, не пали на първия зъб, а на третия оборот, но ще му обърна внимание идните дни. Нещо, което ме учуди- освен резервна гума има и резервна джанта, както и мобилен теглич. Друг проблем, заради който ще трябва да се допитам отново до спецовете във форума тук е, че скоростомерът се държи неадекватно ( и от там свалих някой лев от цената)- в смисъл стрелката прави някакви въртележки от нула до 220 км/ч. Предишният собственик каза, че му препоръчали да смени цялото арматурно табло, но на мен ми мирише на някоя студена спойка и ще се пробвам да го отстраня сам. Утре, ако ми остане време , ще кача някоя и друга снимка. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Честито! Добре дошъл в клуба на автобусите :)
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Е това е .Да почнеш да търсиш Варио (Поло) и да прогресираш до Алхамбра (Шаран).
Честито. Живи и здрави да сте ти и фамилията и да навъртите милиони беззавариини
с "рейса" .
Честито. Живи и здрави да сте ти и фамилията и да навъртите милиони беззавариини
с "рейса" .

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Честито, лека полека започваш да стягаш, и да се радваш на колата 

-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Топлия старт е генетичен проблем на 110-коньовото TDI. Има писано много.
Или правиш стартер и акумулатор, да го въртят както когато е бил нов, или се пипа програмата в компа, да пуска гориво и при по-ниски стартови обороти на топъл мотор. Не е лошо да се направят и двете неща. Второто може и като част от чиптунинг, за още 30-тина коня (няма да са излишни за тази голяма кола).
Или правиш стартер и акумулатор, да го въртят както когато е бил нов, или се пипа програмата в компа, да пуска гориво и при по-ниски стартови обороти на топъл мотор. Не е лошо да се направят и двете неща. Второто може и като част от чиптунинг, за още 30-тина коня (няма да са излишни за тази голяма кола).
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”