dobrin написа:Показанията на производителя за разход на гориво са в някакви идеални условия и теоретично са постижими. На практика, при подобно каране като твоето (моето е същото, но е в центъра на София) няма как да се постигне такъв разход. Дори за да сме честни, при такива разстояния и условия в държава като Германия никой не би ползвал личен автомобил, а би използвал градски транспорт. (Манталитетът нашенски обаче в много голяма част от случаите гледа на това като на падение и т.н., и т.н., темата е дълга и е отклонение от същността на настоящата.)
Относно добавките - ето
това са добавките на Бардал за бензин, всяка от които има различна цел. Според мен тази за профилактиката е напълно достатъчна. Повишаване на октановото число за ежедневно каране на такъв двигател е напълно безсмислено.
Темата е интересна, защото автомобилът е от малкия клас СУВ и би бил интересен за доста широк кръг от потенциални притежатели. Аз също съм заглеждал това малко нещо Т-Рок. Сподели когато имаш възможност и впечатления за поведението при шофиране извън града (динамика, комфорт, поведение), както и мястото за багаж как е. Успех с новият Фолксваген и дано разходът се пооправи след като се разработи.

За градския транспорт - Не, благодаря! Освен, че автобусите са стари, некомфортни, мръсни, раздрънкани каруци, са и изключително редовни - минават всеки ден, понякога и по няколко пъти. Няма по-приятно нещо от това в кучи студ или адска жега да чакаш 10-20 минути на спирката и да мръзнеш или съответно да се потиш, и то не само на спирката, а и вътре в автобуса. И за да е пълно щастието - някой вмирисан ще застане до теб и ще вдигне ръка да се хване за дръжката горе и като тръгне едно благоухание...
Относно другите ти въпроси - колата е страхотна поне за нашите нужди. Във всяко отношение е в "златната среда" - хем е сравнително компактна, пъргава и маневрена, което я прави удобна за града, хем е и достатъчно комфортна дори и за извънградски пътувания. В същото време е и 4х4 и достатъчно висока и за офроуд като например да отидеш на някой все още див плаж, прекосявайки 10км черен път из гората. Освен това малко по-високата позиция на шофиране е много по-удобна за каране и малко по-безопасна в случай на катастрофа. Т.к. сме с две деца това ми беше много важен критерий. Бих си купил направо Туарег, но пък жена ми не искаше толкова голяма кола, а и там цените са други.
При нормална употреба багажника е достатъчен, но за почивка с малки деца и дума не може да става, особено ако ще трябва да вземете и детска количка. Затова си поръчах напречни греди и като дойдат ще замеря и ще поръчам и горен багажник.
Като динамика, комфорт и поведение - изключително доволен съм. Карах различни джипки и Т-рока ми хареса най-много от всички. Туксона на Хюндай беше абсолютно дърво, а Кона-та дори не я пробвахме след Туксона. Рено Каптюр с 1,2 бензин и автомат - пълна трагедия откъм динамика, а и отвсякъде бие на евтино. В един и същи ден карах Т-рок и БМВ Х4, като и двете бяха с 2.0 тди и автомат и с чиста съвест мога да кажа, че Т-рока ми хареса повече, макар че БМВ-то струваше 2-пъти повече. DSG-то на Т-рока го правеше по-приятен за каране, докато хидротрансформатора на автомата на БМВ създава усещането, че все едно караш кола с буксуващ съединител в ниските обороти. Дори и по комфорт Т-рока беше по-добре, но пък БМВ-то беше с гуми рънфлат, иначе може би би било една идея по-комфортно. Както и да е... Дори като заклет фен на БМВ не бих дал двойно повече пари за Х4-ка със същия мотор като Т-рока.