Мнениеот Чудомир » Сря 03 юли 2024 23:47
Няколко съвета от мен, като живеещ в Германия:
Погледнах един Сеат и една Астра в мобилето, които отговаряха на описанието ти. На Сеата му свети чек енджина (пише го в обявата), на Астрата и бяха взели душата и няма как да е на 120х км. И двете бяха малки коли, бих гледал на твое място комби или поне нещо, в което съм сигурен, че ще влезе по-голяма детска количка, като за дете от 2 години нагоре.
Струва ми се, че не си много наясно със слагането на газова в Германия, по моя информация отдавна няма за 1500 евро уредба, която и да е легална.
Ако вземеш 1.4 ТСИ двигател във VW, Сеат или Шкода на около 10-11 години, си директно на смяна на верига, освен ако не е направена вече от предишния собственик и си сигурен, че не те будалка. Смяна на верига ти е от 500-600 евро работа и материал на приятелски цени. Та си идваме на думата: къде ще я поддържаш тази кола? Защото ако имаш познат, които поддържа примерно Хюндай, бих ти препоръчал да забравиш всичко друго и да гледаш само марката, която твоя човек "прави". Защото не знам дали си наясно колко струват ремонтите, дори и за някакви смешни дреболии.
С други думи: търси колата, която твоя доверен сервиз е готов да поддържа.
Нищо не си казал за еко зони? Подсещам и за това, в случай, че живееш в някой голям град или трябва да влизаш в такъв.
1.6 102 коня може да е евтин за поддръжка, но с жена и бебе към България в 4-врат Голф през лятото с багаж до козирката и нанагорнище с пуснат климатик и 102 коня... Не знам, може пък да сте от по-търпеливите и издържливите...