Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
restless
Автомобил:
Двигател:

Re: Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Мнениеот restless » Чет 16 фев 2012 14:53

escrime написа:Мноу ГРЕШИШ, Саше mhihi

Бакшишите по едно време се юрнаха на Корса Ц, ама греда... Излезе голям боклук. Не могат да сварят да ги разпродадат на по 100 - 150 хил. км. mhihi

Хората, които карат такси търсят евтини автомобили. Евтини за закупуване, евтини за каране и по възможност евтини за поддръжка. Всичко това е в такъв ред. Не карат VW поради по-високите цени за закупуване. ;)

А в последния брой на Аутобилд имаше анкета сред таксиметрови шофьори в Германия.
Хората с Е-класа - доволни
Хората с Логан - доволни
Хората с Туран - "никога вече"

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 16 фев 2012 15:48

restless написа:
escrime написа:Мноу ГРЕШИШ, Саше mhihi

Бакшишите по едно време се юрнаха на Корса Ц, ама греда... Излезе голям боклук. Не могат да сварят да ги разпродадат на по 100 - 150 хил. км. mhihi

Хората, които карат такси търсят евтини автомобили. Евтини за закупуване, евтини за каране и по възможност евтини за поддръжка. Всичко това е в такъв ред. Не карат VW поради по-високите цени за закупуване. ;)

А в последния брой на Аутобилд имаше анкета сред таксиметрови шофьори в Германия.
Хората с Е-класа - доволни
Хората с Логан - доволни
Хората с Туран - "никога вече"

Момент, не знаех, че съм в Германия и че все още е меродавно мнението ми от 2010 г. mhihi

П.П.:

Phenomenon написа:Здравейте колеги.
Астра Ф или Ланос-а е по добрия избор?
Като се има в предвид, че говорим за двг 1.4...

Цената каква е, колега?

Потребителски аватар
Phenomenon
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.4 AEX 1997

Мнениеот Phenomenon » Съб 17 мар 2012 22:01

Phenomenon написа:Здравейте колеги.
Астра Ф или Ланос-а е по добрия избор?
Като се има в предвид, че говорим за двг 1.4...

Цената каква е, колега?

2000/500

stambera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stambera » Чет 19 юни 2014 17:05

Някой беше казал след години пак да пиша. :surprised Случайно попаднах на темата и ето пиша. Продължавам да карам същия Део ланос за който съм писал 2010 година. Искам да отбележа че това се оказа перфектната кола и че хората които не ми повярваха 2010 година могат единствено да съжаляват че не са станали собственици на ланос (понеже вече поостаряха). До момента 7 години нищо не съм правил по него(няма да споменавам шарнир оригиналния при това на 250 000 км от 8 лв и тампон на двигатела 15 на лв и масла и ремък). Върви и изглежда почти по същия начин по който изглеждаше като го купих всичко по него работи безупречно. :mhihi . Да чукна на дърво до момента не ме е оставял по никакъв начин никъде 3 пъти съм се пренасял за тези години и навсякъде съм правил ремонти тоест всичко е минало през него плочки пясъци цименти и т.н. Както съм споменал преди години истински катър. Наскоро го обслужих и мисля следващите пет години живот и здраве пак него да си карам :biggrin . Та да попитам и аз след годините колко от най големите защитници на голф могат да се похвалят със същото :c020 . Доста хора около мен които ми развиваха теми че деото не били коли (естествено собственици на немски автомобили купени на цени в пъти по скъпи от ланоса)и т.н одавна не са с тези коли които ми хвалиха тогава :smile някои от тях вече са за скрап други се разпродават на части а трети се откачиха като кучка от х*й (визирам едно аиди А6).Вие си правете изводите никой не искам са убеждавам какви коли да харесва. Но в момента мога да ви кажа че пак бих предпочел Део ланус 2003г от последните пред голф 4 :biggrin . Съотношение цена качество за нашия стандарт ланоса е един перфектен избор.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Чет 19 юни 2014 21:52

Колега не се обиждай,ама Ланосът си е жива каруца!Возията му е по-дървена от на Голфа ми,който е 90 набор,за пластмасовия му интериор не ми се говори.Видимостта през задното стъкло е много лоша,фаровете пожълтяват с времето,защото са пластмасови...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 19 юни 2014 22:08

Ми ланоса си е жив опел,ама с по-добри тенекии и малко по-модерн вид.Непретенциозен мотор и ходова част.Отлично се държи на газ.Това за България си е от голямо значение.

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Съб 21 юни 2014 22:30

Bai Sando написа:Ми ланоса си е жив опел,ама с по-добри тенекии и малко по-модерн вид.Непретенциозен мотор и ходова част.Отлично се държи на газ.Това за България си е от голямо значение.

Добре казано и правилно. :th_up

Имам Ланос и Нексия, като и аз съм от 7 години с Ланоса... Няма да навлизам в темата Голф vs. Ланос...всеки автомобил има предимства, всеки автомобил заслужава уважение-всеки решава за себе си и има право на избор.
Но едно е сигурно- Ланосът е с изключително евтина поддръжка и е неразрушим. За цената си, предлага много- наистина много. Иначе е ясно, че комфортът и качеството на материалите в интериора не са най-силните страни на модела.
И да- перфектния катър е....макар аз да имам доста различно отношение към него. Ето го моя "катър", който никога не съм ползвал като такъв :mhihi

Изображение

Изображение

stambera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stambera » Пон 22 дек 2014 0:26

Красота. :biggrin

Потребителски аватар
Vantage

Мнениеот Vantage » Пон 22 дек 2014 18:31

Е, чак пък красота...има някакъв приличен вид. :redface

Изображение

Ако има колеги, които се интересуват от подобна каручка, ще помагаме с каквото можем. :th_up

redjebov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот redjebov » Съб 27 дек 2014 23:47

Притежавам ланос 99г.,1.6,16v,106к.с. метан, с кожен салон и всички други екстри от 3г. :biggrin
Не гние изобщо :smile , сменил съм 2 карета с ABS по 48лв.,бензинова помпа-86лв.,бобина 118лв.,шарнир 18лв.,амортисьори предни 140лв.,задни 180лв. :cry. От година и половина не се прибира добре ел.антената макар,че често я мажех с течен парафин :question,задните ел.стъкла отказват да работят, ако не се използват често. Разход 7.80лв. с климатик, извън градско, 9-10 лв. градско при нормално каране, но аз винаги я юркам на макс. и за това плащам 2лв.от горе. Върви много, удивен съм!!!
До тук добре, докато един слънчев ден ми светна AIR BG, нямах свободно време да отида на сервиз и си карах така, след два месеца светна ABS, започнах да звъня по сервизи да си запазя час, НО ми казваха, че нямали този софтуер и така попаднах на прехваления и затрупан с работа и болни коли ИВАН. Закачи си машинариите изсумтя и каза остави я. На осмия ден му позваних, бил забравил за мен, диагноза прекъснат лентов кабел на AIR BG,за ABS-а нито дума, прибрах си я. След още 2 дни ми светна и ЧЕК-а и оборотите 3000, още при самото запалване. Реших да не се занимавам повече със случайни сервизи и позваних на представителството на шевролет, препратиха ме на булвариа, от там ми казаха-ние нищо не можем да направим за тази кола,нямаме такъв софтуер. :bowdown и това във Варна.
Позвъних във Бош кар сервиз до КАТ,запазих час, отидох направиха списък със проблемите за отстраняване и чао. След седмица ми се обаждат и казват оправихме ти само AIR BG грешка в комп.,но за другите работи не можем да ти помогнем, високите обороти не са от стъпковия мотор ами от комп. и не можем да го настроим и така също с ABS-а,не можаха и да ме упътят към никакав сервиз. :banghead Изкарах я на улицата до едни паркирани коли и я оставих,защото на червен светофар с вече 3200 оборота не е за описване.Попитах един бакшиш с деу за сервиз,препоръча ми ИВАН-с лентовия кабел.Друг ми показа как си е откачил стъпковия мотор при 800 оборота и всико е наред, но при мен бяха 3200. Позвъних на още 5 големи сервиза,но с нищо не можели да ми помогнат.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 28 дек 2014 7:58

Явно са хубави коли, ама докато не се развалят :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 28 дек 2014 8:41

redjebov написа: Друг ми показа как си е откачил стъпковия мотор при 800 оборота и всико е наред, но при мен бяха 3200. Позвъних на още 5 големи сервиза,но с нищо не можели да ми помогнат.

Ако оборотите са високи заради стъпковото моторче, може да го откачиш и ти и после да го превъртиш на ръка докато ги понамалиш до 800. Макар, че много не ми е ясно как на таксиджията може да му е всичко наред с откачено моторче.

redjebov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот redjebov » Нед 28 дек 2014 12:51

Здравейте, виждам, че ви е интересно, та продължавам със сагата Ланос.
На един колега му омръзна да ме гледа с потънали гемии по цял ден и започна и той да издирва по телефона сервиз за деу във Варна. На седмия разговор му обясниха каде да я закараме, като майстора е познат на друг познат и т.н. и ние не нито сме говорили с него, нито го видяхме, просто оставихме колата пред сервиза на майстора, до вятърната мелница, на едно момче-помагач. След три дни ми позвъни майстора и каза да отида и да си прибера клата била готова :eek. Отидох запалих, а.... наистина е ремонтирана вклчително и ABS-а :smile. Причината за високите обороти била в прекъснат кабел между компютър-а и стъпков-ия мотор, а на ABS-а зацапан датчик и малко инфо, че колата била на милион и стотина хил. километра нищо,че показвала сто и нещо си, и пак :eek. Голямо каране падна, след като си я взех и така до 2.12.2014 когато пак я закарах на въпросния майстор за смяна на стоп машинка, ремонт на позицията на обдухване на парното, че почна да ми духа само в лицето, смяна на гарнитура на капака на клапаните и за светнал отново ABS, и още не е готова, майстора имал здравословни проблеми. Пропуснах да спомена, че отказа по едно време да се включва на 5 скорост,като сменях карета ми отстраниха и този проблем- счупена ,PVC втулка на скоростния лост, сложиха ми от опел астра-5 лв. Когато я взема от сервиза ще я закарам на бояджия,че доста ожулих задна броня, пукнах предна (цена на новата 90 лв.,нов под калник ляв 15 лв.счупен ляв халоген 16лв. нов), при едно изхвърчене от пътя Варна-Добрич със 140 км/ч.
Това е за сега от мен.

Потребителски аватар
Vantage

Мнениеот Vantage » Нед 04 яну 2015 16:47

Като минат 1 милион км и почват да се чупят...тцтц :mhihi

Малко повече пари са ти взели за задните амортисьори, но здраве да е. :th_up

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Пон 05 окт 2015 19:15

Гледам,нова е темата! :icon_lol
И да я посъживим малко!
Ако все още някой се интересува от такъв автомобил,не е претенциозен от към лукс,дължи на здравината ,и няма пари за скъпи части - това е колата!!!
Често помагам на приятели във фирмата им Drin"N Drive ,имат 2 ланоса,и още няколко коли.
През годините,всички останали коли се сменят,но ланосите остават.Тия са безсмъртни.
Единият е 1.4 на метан,другото е 1.6 на газ ,но не е газов инжекцион,да подчертая.
Метановото е абсолютен покойник,но не се предава, още диша.Газовото е по-добре.Върви доста повече.
Като цяло ,колите се експлоатират душмански,и то с години.Това за мене е един от най-здравите автомобили сътворяван някога.
И наистина нямат проблем с ръждата,зимните месеци,също се карат всеки ден,не се мият често,и въпреки това антокорозионната им защита още е на ниво.
Ако се намери някой запазен екземпляр,на малко километри,и се кара за лично ползване - ще изкара вечно!
От всичките двигатели 1.6 16V е най-вървежен,даже преди да му проверя данните,мислех че е поне 116к.с.,а се оказа 106к.с.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”