Харесах си кола от италиански сайт-от частно лице. Чувах някъе, че не може да се докара кола от италия на собствен ход-италианците не давали временни номера ,а с италианските не може да се излезе навън. Моля ако някой знае нещо по въпроса да сподели. Благодаря предварително.
Проблема с номерата е че нашият КАТ няма обмен с италианския такъв.Тоест държавна институция която да гарантира че номерата ще стигнат обратно в Италия няма.Та затова както колегата по-горе правилно казва,трябва или да убедиш италианеца че ще му ги пратиш по куриерска фирма,или някой да гарантира за теб.Варианта с автовоз или платформа даже не оскъпява кой знае колко превоза на автомобила.
Наистина не може да си я докараш на ход. Аз като купувах моята, после ми правиха и голями проблеми в КАТ. Фактурата била фалшива, искат да им връщам италианските номера и др. такива. Това става във София Кат област. В Дупнишкият кат си я регистрирах без проблеми, за транзитни номера. Внимавай каква фактура ще вземеш от търговеца
За кола не знам точно, но последно докарахме 3 ремаркета с италиански транзитни номера(хартиените). Единственият проблем беше на Словено-хърватската граница, защото хърватите не дават да се влиза в тяхната държава с хартиени номера.