Fandak написа:само мисля че AVF беше с 310Нм, а АVX май е с 285Нм. не съм 100%, но към 90%

Точно така е, с единствено уточнение, че кодът на втория мотор е AWX, а не AVX.

В моя постинг погрешно бях прекръстил AVF на AVX, за което се извинявам. Грешката е поправена, виновните - наказани

.
И двата мотора добре се поддават на чиптунинг, при което мощността нараства до 160+ к.с., а въртящият момент при AVF до 360-370 Нм. По принцип може и повече, виждал съм публикации за постигнати до 420 Нм, но си мисля, че при това положение натоварването върху двигателя, съединителя и скоростната кутия ще станат прекалено големи и това ще намали значително ресурса им.
Дори и при стоковия вариант, колата е изключително пъргава и успешно съперничи на бензиновите.
За автоматика и градско-извънградското - при извънградско автомобилът се движи със сравнително постоянна скорост и натоварване и необходимост в смяна на предавките има доста по-рядко, т.е. особен смисъл от автомат няма. Разбира се има терени, където се налага честа смяна на предавките и там автоматът е фактор за комфорт.
Още нещо, според мен немаловажно, за автомобилите с десен волан. Много е възможно, при първоначалната регистрация в КАТ да поискат да пренастроите фаровете или направо да ги смените, ако не подлежат на пренастройка, по континенталния стандарт.