Passat CC 3.6 DSG (6ск.) съвет
-
- Автомобил: CC
- Двигател: BWS
Passat CC 3.6 DSG (6ск.) съвет
Здравейте приятели,
имам въпрос относно скоростната кутия на колата от заглавието.Никога не съм карал такава, а утре ми предстои пробно шофиране и евентуална покупка на колата.Бихте ли ми описали как трябва да се държи здрава работеща DSG или какви са симптомите на тръгнала да се разваля такава.Нямам разбиращ човек ,който да дойде с мен или някой,който има такава кола да си каже мнението.Налага се да решавам сам .От всичко изчетено разбрах,че 6 скоростните DSG са по-малко проблемни и така се спрях на този модел.Изобщо моля ви кажете как трябва да протече покупката.Какво да гледам по колата,как да я пробвам,усеща ли се като превключва и т.н. Налична е и диагностика,ако разрешат да я закача и там може да ми кажете какво да погледна освен има ли грешки.Също не знам какви са проблемите на FSI моторите.Слабите места на колата като цяло е добре да ги знам.
Благодаря предварително за съветите.
имам въпрос относно скоростната кутия на колата от заглавието.Никога не съм карал такава, а утре ми предстои пробно шофиране и евентуална покупка на колата.Бихте ли ми описали как трябва да се държи здрава работеща DSG или какви са симптомите на тръгнала да се разваля такава.Нямам разбиращ човек ,който да дойде с мен или някой,който има такава кола да си каже мнението.Налага се да решавам сам .От всичко изчетено разбрах,че 6 скоростните DSG са по-малко проблемни и така се спрях на този модел.Изобщо моля ви кажете как трябва да протече покупката.Какво да гледам по колата,как да я пробвам,усеща ли се като превключва и т.н. Налична е и диагностика,ако разрешат да я закача и там може да ми кажете какво да погледна освен има ли грешки.Също не знам какви са проблемите на FSI моторите.Слабите места на колата като цяло е добре да ги знам.
Благодаря предварително за съветите.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Passat CC 3.6 DSG (6ск.) съвет
DSG DQ250
Проблеми:
1. Износен двумасов маховик. Симптоми: тресене при палене/гасене и работа на място.
2. Износени съединители. Симптоми: тресене/придърпване при превключване, най-често на ниски предавки; проблемно превключване само на четни или само на нечетни предавки. При прекомерно износване и достигане на лимитите на адаптация(грешка clutch limits reached), е възможно преминаване в авариен режим на кутията.
3. Повреди в мехатроник. Най-честия проблем при DSG. Симптоми: възможни са множество. Изразяват се в записани грешки за сензори, конкретни предавки, преминаване на кутията в авариен режим със съответно изписване на предупреждение на таблото или мигане на надписа „PRNDS“. Най-честата повреда в мехатроника се изразява в липсата или трудно превключване на задна предавка.
Проблеми:
1. Износен двумасов маховик. Симптоми: тресене при палене/гасене и работа на място.
2. Износени съединители. Симптоми: тресене/придърпване при превключване, най-често на ниски предавки; проблемно превключване само на четни или само на нечетни предавки. При прекомерно износване и достигане на лимитите на адаптация(грешка clutch limits reached), е възможно преминаване в авариен режим на кутията.
3. Повреди в мехатроник. Най-честия проблем при DSG. Симптоми: възможни са множество. Изразяват се в записани грешки за сензори, конкретни предавки, преминаване на кутията в авариен режим със съответно изписване на предупреждение на таблото или мигане на надписа „PRNDS“. Най-честата повреда в мехатроника се изразява в липсата или трудно превключване на задна предавка.
-
Значи имат феродови дискове и притискател.За 150 00 км пробег е редно да очаквам скорошни проблеми най-малко с износването на дисковете.Какво следва тогава?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сменяват се съединителите, които пък не са никак евтини
- hooligan_sk
- Модератор
Следва 1500лв, с работата 2000 ;)
- crank1968
- Автомобил:
- Двигател:
Различни мнения получавам и аз за DSG-to. Един мой познат ми сподели, че според него по-добре DSG вместо механична, защото по-рано давала дефект и ремонта е сходен с ремонта на DSG-то като цена. Колега, сподели мнение после как е минал теста.
-
Здравейте отново. hooligan_sk благодаря за подробната информация.В петък по пътя за автокъщата се отказах от Пасата и отидох да пробвам една Insignia OPC,защото нали уж ръчните скорости са безпроблемни.Обаче на Опела точно скоростите имаха проблем и не го взех.Днес карах CC и ме изкефи много повече макар,че е атмосферка.Мотора няма замисляне изобщо.На място не се усеща като превключва на задна или директна.Доста дреболии обаче не ми харесаха и не се спазарихме с младежа,който си я продаваше.
Цените писани по-горе за смяна на съединител са ок.Представях си много по-скъп ремонт.
А сега кажете нещо за мотора на Пасата.Днес този видимо си притрисаше студен,после се успокои.Има едно тракане,което не мога да определя нормално ли е.Иначе в купето нищо не се чува или усеща.
Шумно ли работят 3,6 ФСИ моторите?
Цените писани по-горе за смяна на съединител са ок.Представях си много по-скъп ремонт.
А сега кажете нещо за мотора на Пасата.Днес този видимо си притрисаше студен,после се успокои.Има едно тракане,което не мога да определя нормално ли е.Иначе в купето нищо не се чува или усеща.
Шумно ли работят 3,6 ФСИ моторите?
-
crank1968 написа: Колега, сподели мнение после как е минал теста.
Вече мога да се похваля с придобивка.Изпробвах няколко различни коли ,за да си създам мнение и си харесах една със свежарски салон.Предните седалки са ми по-тясни от на А4-та,но се ядва,удобни са.Колата прави удоволствие да се кара и бавно и бързо.Звука от ауспусите е страхотен и не прекалено силен и натрапчив.Единственното,което ме изнервя досега са джантите 18" убиващи комфорта и системата за следене на налягането в гумите.На аутобана стават над 3 бара,а като ги спусна и истинат става 2,3 и винаги или е ниско налягането или е много високо.С какъв газ се помпят гумите,за да няма такава разлика?
- hooligan_sk
- Модератор
Честито за придобивката. Не возят особено добре тези пасати, както и да го въртиш с джантите.
Напомпай ги на студено на 2.4 бара и готово. До скоро бях на 18ки, повече от 0.2 бара, не виждам как ще им вдигнеш налагянето, както и да караш на аутобана.
По въпроса за помпането с азот, това е глупост като цяло:
Напомпай ги на студено на 2.4 бара и готово. До скоро бях на 18ки, повече от 0.2 бара, не виждам как ще им вдигнеш налагянето, както и да караш на аутобана.

По въпроса за помпането с азот, това е глупост като цяло:
-
Блг.На сензорите им има нещо.На загрели гуми спуснах налягането на 2.7 бара,а като изстинаха станаха 2.3 бара по показания на таблото.Иначе возията си е твърдичка,но карах и коли със 17ки и бяха малко по-добре.Но аз си предпочитам да не се клати много.
А азота в гумите не помага ли да не се заиграва много налягането в горещите дни,когато е нагрят асфалта?
А азота в гумите не помага ли да не се заиграва много налягането в горещите дни,когато е нагрят асфалта?
- hooligan_sk
- Модератор
Изгледай видеото - ала бала е.
-
Не му разбирам на туй видео.Четох за някви ресети за налягането в гумите,но моята няма бутон нито в жабката нито опция в менюто. 

- crank1968
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, до скоросостния лост първия бутон от дясно е за настройка на налягането. Палиш колата и натискаш бутона за няколко секунди. Трябва да се чуе звуков сигнал, че е настроено. Иначе честито за придобивката, може да качиш и снимки да се порадваме. За возията с коя кола я сравняваш, защото като цяло добре вози особено в комфорт режима. Аз продължавам да търся дизел обаче си е цяла епопея, повечето са много зле. Дано се появи нещо, че вече не се търпи.
-
Ами отново огледах копчетата покрай лоста,но няма за налягането.Отдясно на лоста първото копче откъм таблото вдига щората на задното стъкло,а първото от другия край е да се паркира сама.Относно возията на мен си ми пасва,но ми се струва на моменти,че заради 18те предницата започва да подскача върху неравностите а окачването не може да направи нищо.Последните две години карах Ауди А4Б6 и при него нямаше такива неща.Но да кажем,че това е разликата м/у премиум класа и народната кола.Между спорт и комфорт не усещам разлика в града.Но при скорост над 200 км/ч на комфорт вече доста люшка.И тогава се усеща разликата щом превключа на спорт.Втвърдяват се и окачването и волана.Като цяло ми харесва колата,не се оплаквам.
Търсенето на точно определен модел става доста досадно и продължително.Желая ти скоро и ти да се похвалиш с някой читав дизел.Ето я моята:
Търсенето на точно определен модел става доста досадно и продължително.Желая ти скоро и ти да се похвалиш с някой читав дизел.Ето я моята:
- crank1968
- Автомобил:
- Двигател:
Ти си с по-новият само CC. https://www.youtube.com/watch?v=Q-V5JX45DSc И при теб май, трябва да е в жабката. Много е красива май имаш и масаж, салона е супер.Безаварийно и да те слуша.
Виж и този клип https://www.youtube.com/watch?v=gSr64nSf5e8
Виж и този клип https://www.youtube.com/watch?v=gSr64nSf5e8
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”