досега не съм притежавал автомобил от марките на VAG, но тъй като след гледане и чудене се насочвам към такъв, моля за всякакъв вид съвети и помощ. Не познавам слабите и силните страни на двигателите и въпросните каросерии.
Това, което искам, е:
- най-вече седан, но като гледам малкото предлагане, може и комби - трябва ми семеен автомобил, но повече ми харесва визията на седаните и съм карал седан;
- задължително бензин с ръчни скорости;
- здрав, издръжлив двигател, прилично икономичен, но и незадъхващ се на магистрално каране с постоянни 140 км/ч - по-важна ми е стабилността пред бързото ускорение. Колата ще се ползва на 90% за извънградски пътувания;
Спрял съм се на:
1) Jetta 5 1.6 i (102 Hp) - само с този двигател намирам обяви в mobilе.
2) VW Passat B6 - тук има много варианти, от чистия 1.6i през 1.6 FSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI, , 2.0 FSI.... вие ги знаете по-добре. Май ми идва малко голям, търся по-скоро т.нар. компактен седан.
3) VW Golf Variant комби - това удачен автомобил ли е? Има най-добрата цена от изброените.
4) Scoda Octavia MK2 - 1.4, 1.6, 1.8. 2.0 с турбо и без, с 4х4 и без - Шкодичката ми допата, има и повече избор, особено комбита. Много са с 4х4 - да не би да има проблем с тази система? На мен по принцип не ми е нужна. Да я избягвам ли?
От въпросите сигурно си личи, че съм доста объркан, а и нямам много време, защото предишната кола приключи и търся бързичко заместител...
Също така, моделите, между които избирах и при този избор се насочвам към горепосочените, бяха: Opel Astra J, Honda Accord, Ford Mondeo mk 4, Citroen C5, Peugeot 508, Renault Fluence. Ако смятате, че някой от въпросните е по-подходящ (с огледа на форума - едва ли :D ), моля да ми кажете