Здравейте,
Решил съм да си купувам Фолксваген Голф 8 Комби 1.5 TSI 150 к.с ръчни скорости и допълнително оборудване регулиране на окачването DDC (Dynamic Drive Control). Моля ако има собственици на Голф 8 или познавате някой с осмица да споделите мнение.
Имате ли проблеми и какви? Например чета в немски форуми, че при ръчните скорости някои имат проблеми с превключване между първа и втора скорост (държа на ръчни). Също се оплакват от електрониката, често сменят цели волани заради грешки и т.н.
Също ме интересува впечатление от возия, шумоизолация, поведение и т.н.
Мнение Фолксваген Голф 8 Комби 1.5 TSI 150 к.с
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Мнение Фолксваген Голф 8 Комби 1.5 TSI 150 к.с
Няма ли да ви е по-лесно да отидете на тест-драйв. Така ще придобиете впечатления от първа ръка.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
trib написа:...Например чета в немски форуми, че при ръчните скорости някои имат проблеми с превключване между първа и втора скорост (държа на ръчни)...
описани са подобни проблеми при комбинация 1.5 TSI и ръчни скорости в цялата VAG. наричат го "кенгуру ефект". не знам при голф 8 има ли го и доколко е изразен.
stefan4o написа:Няма ли да ви е по-лесно да отидете на тест-драйв. Така ще придобиете впечатления от първа ръка.
Да, ще отида на тест драйв. Там обаче нямат автомобил с ръчни скорости, а и тестовият автомобил е на 2-3000 км. Идеята е ако има някой който вече е минал 10-20 хил км.
Дали вече има хора с преки впечатления от Голф 8? Всякакви мнения (положителни и отрицателни) ще са ми от полза. По ред причини отложих покупката на автомобила, но със сигурност този месец трябва да взема решение и да направя поръчка. (Както бях сигурен за Голфа, започнах да се замислям сериозно и за Корола Хибрид
).
P.S. Към кого да се обърна във форума да направи секция за Голф 8. Мисля, че е време да се отвори такава.

P.S. Към кого да се обърна във форума да направи секция за Голф 8. Мисля, че е време да се отвори такава.
Приготви се за чакане около година. Иначе, може да прибавиш и Октавия 4 за размисъл.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
!R1 написа:може да прибавиш и Октавия 4 за размисъл.
И за нея се чака доста,над половин година.
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
Шофирам от май тази година 1.5 eTsi, вече на около 10 000 км.
Харесва ми динамиката, оползотворавяне на пространството, лед фаровете, визията (субективно), комфорта, разхода, работата на ДСГ в съчетание с малката батерия, удобните седалки с арт велур, масаж и всевъзможни настройки (шофьорската). Амбиентното осветление създава уют, ACC работи добре.
Имам/х малки драми с привикването с тъч скрийните за всичко - клима, радио и т.н - все още не мога да разбера, защо поне няма физически бутони за силата на звука (освен този на волана) и за климатика... На ми харесват и дребни но досадни бъгове в инфотеймънт системата - лъжливи съобщения, забиване на епъл кар плей, понякога проблематичната връзка с we connect. Не ми харесва още безжичното зареждане на телефон - телефона прегрява почти без да се зареди.
Твърдо не ми харесва, че колата (въпреки високото ниво Стайл) няма автоматично прибиране на огледалата (имах го за почти без пари в МК7) - тук се оказа от моделна 2021 забутано в пакет с всевъзможни асистенти за 1200 плюс лева...
Не ми харева и работата на лайн асиста, дори го смятам за опасен и ми е досадно да го изключвам всеки път след стартиране.
Ако имаш въпроси, ще се радвам да помогна с още впечатления.
Харесва ми динамиката, оползотворавяне на пространството, лед фаровете, визията (субективно), комфорта, разхода, работата на ДСГ в съчетание с малката батерия, удобните седалки с арт велур, масаж и всевъзможни настройки (шофьорската). Амбиентното осветление създава уют, ACC работи добре.
Имам/х малки драми с привикването с тъч скрийните за всичко - клима, радио и т.н - все още не мога да разбера, защо поне няма физически бутони за силата на звука (освен този на волана) и за климатика... На ми харесват и дребни но досадни бъгове в инфотеймънт системата - лъжливи съобщения, забиване на епъл кар плей, понякога проблематичната връзка с we connect. Не ми харесва още безжичното зареждане на телефон - телефона прегрява почти без да се зареди.
Твърдо не ми харесва, че колата (въпреки високото ниво Стайл) няма автоматично прибиране на огледалата (имах го за почти без пари в МК7) - тук се оказа от моделна 2021 забутано в пакет с всевъзможни асистенти за 1200 плюс лева...
Не ми харева и работата на лайн асиста, дори го смятам за опасен и ми е досадно да го изключвам всеки път след стартиране.
Ако имаш въпроси, ще се радвам да помогна с още впечатления.
Благодаря за информацията. Налагало ли се е посещение в сервиза? Ако да, за какво? Питам защото немския форум буквално гъмжи от оплаквания за софтуерни грешки и хората пишат за редовни посещения в сервиза, като проблемите невинаги се отстраняват.
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
не, към момента не съм стъпвал в сервиз. Понечето неща, които са ме дразнили в мултимедията се оправят след рестарт.
Помисли си за автомат - много добре си пасва с мекия хибрид, дори старт стоп системата, която ненавиждах в предни автомобили не ме дразни и спрях да я изключвам.
Помисли си за автомат - много добре си пасва с мекия хибрид, дори старт стоп системата, която ненавиждах в предни автомобили не ме дразни и спрях да я изключвам.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Колкото повече четеш, толкова повече ще се отказваш.
Малко хора влизат във форумите само за да кажат колко са доволни от даден автомобил (особено в чуждите форуми), повечето влизат да се оплачат ако има нещо, останалите просто си карат колите.
В крайна сметка решил си да вземеш нова кола, тя е гаранционна дори да влезне в сервиз ще я оправят в повечто случай за без пари и ще ти я върнат.
Не очаквай нова кола, стига да няма някои дефект, да влезне в сервиза първите 100-150 хиляди освен за обслужване.
Малко хора влизат във форумите само за да кажат колко са доволни от даден автомобил (особено в чуждите форуми), повечето влизат да се оплачат ако има нещо, останалите просто си карат колите.
В крайна сметка решил си да вземеш нова кола, тя е гаранционна дори да влезне в сервиз ще я оправят в повечто случай за без пари и ще ти я върнат.
Не очаквай нова кола, стига да няма някои дефект, да влезне в сервиза първите 100-150 хиляди освен за обслужване.
Повечето "осмици" са на малко километри, за да имат кой знае какви оплаквания. Медията и странната работа на климатроника са нещата дето дразнят . Лично аз не харесвам и липсата на бутони , ама мода , кво да правиш.
Защо бягаш от автоматика на нова кола ?
Защо бягаш от автоматика на нова кола ?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Това за бутоните наистина е неприятно. Навремето бяха взели да правят новите модели автокасетофони с копче нагоре-надолу за усилване на звука. Много "цифрово", но и неудобно. Мина малко време и се усетиха, че за усилване врътката си е по-добра дори и да е цифрова в крайна сметка (т.е. със степени 1-2-3-..10, а не някакъв резистор). При сензорните бутони им е много изгодно и удобно да правят всичко софтуерно вместо да слагат множество механични части. Това колко е неудобно остава на заден план.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Не забравяйте, и най-важното...По-евтино е...затова ако може да ви турят един ден цифрови педали и кормило...и цифрова седалка па що не и направо цифрова кола ..такава ще карате щете нещете...
Последна промяна от Vlad777 на Вто 07 сеп 2021 16:50, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Имам опит с T-ROC 1.5 TSI с ръчна кутия 6 скорости. Вече е на 38 000 км. Понякога се случва да изхърка леко при включване на задна, въпреки че съединителят е натиснат до край. Случва се рядко и като цяло не мога да хвана от какво зависи това. С двигателят не съм имал никакви проблеми - много съм доволен от него и като разход и като динамика.
Единственият проблем до момента беше една вертикална черта на мултимедията MIB2.5, заради която я смениха гаранционно.
Единственият проблем до момента беше една вертикална черта на мултимедията MIB2.5, заради която я смениха гаранционно.