Здравейте! Решил съм да сменям сегашната си кола и търся съвети от общността. Та изискванията ми са:
- предпочитани ръчни скорости;
- седан или комби (не се интересувам от хечбек, ванове, миниванове или джип);
- задължително бензинов с възможност за газифициране;
- прилична динамика и възможност за повече комфорт, екстри и нормална поддръжка, отколкото да се гоня по светофарите. Идеята е да не вадим календара при изпреварване.
- да е поне 2009 година;
- не се интересувам от бензинови с директно впръскване, тъй като варианта газ е, хайде не невъзможно, но сложно и леко безсмислено начинание;
Спрял съм се на следните модели - Пасат Б7 1.4 TFSI с фабричен метан (тук директното впръскване е встрани заради вече монтираното средство за алтернативно придвижване), Хонда Акорд 8 генерация, Кия Оптима 2.0 156 коня с фабрична газ, бензинова Опел Инсигния, Ситроен Ц5, БМВ Е60.
Бюджетът не съм го упоменал, тъй като варира и е в зависимост от мненията, които ще прочета, а и личните предпочитания. Нахвърлил съм няколко предложения, над които събирам мнения и повечето ще отпаднат, разбира се. С две думи търсим най-добро съотношение цена/качество.
Закупуване на кола
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Закупуване на кола
Avensis 1.8 VVT-i
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Киа Оптима само на газ е бивше корейско такси. По добре я просусни като вариант.
- Ицку®
За Киа й Хюндай само с газ - да. Даже фирмите които ги внасят в БГ предлагат боядисване в жълто.
В Корея тея таксита са по $3-4к за коли 2015-16 . Частните са поне $2-3К по-скъпи.

Ицку® написа:За Киа й Хюндай само с газ - да. Даже фирмите които ги внасят в БГ предлагат боядисване в жълто.В Корея тея таксита са по $3-4к за коли 2015-16 . Частните са поне $2-3К по-скъпи.
Позовавайки се на твоите думи е по-добре да отпадне като вариант. Не се оказа темата ми много активна, та затова питам теб - кой е най-оптималния вариант?
- Ицку®
Едва ли аз съм критерий, но от тези който си изброил Хондата ми е фаворит. Разпитай приятели и познати който имат или са карали тези коли за мнение. Може и някой собственик да питаш какви проблеми е имал откакто автомобила е при него или някой "майстор" в сервиз. Има и доста информация из сайтовете и ютуб .
Аз също съм за авенсис - надежден и с достатъчно екстри. Достатъчно конски сили за купето. Най-добро съотношение цена/качество. Също така можеш да видиш и Форд Мондео 3 facelift - достатъчно много екстри и практичност с по-скоро евтина поддръжка за този сегмент. Акорд си споменал - също е як вариант. Според мен опела е много малък за този клас, а БМВ-то си е премиум и при положение, че се гледа цена/качество с разумна поддръжка, по-добре не.
bobiwan1 написа:Аз също съм за авенсис - надежден и с достатъчно екстри. Достатъчно конски сили за купето. Най-добро съотношение цена/качество. Също така можеш да видиш и Форд Мондео 3 facelift - достатъчно много екстри и практичност с по-скоро евтина поддръжка за този сегмент. Акорд си споменал - също е як вариант. Според мен опела е много малък за този клас, а БМВ-то си е премиум и при положение, че се гледа цена/качество с разумна поддръжка, по-добре не.
Авенсис също го загледах, но ми се видя адска евтиния отвътре, а и ми идва малко чичарска и скучна, затова не съм я споменал сред вариантите.
Колега, ако е така от посочените от теб стесни кръга до: Ситроен C5, Accord, Оптима и Опел-а, като от тях Хондата би трябвало да е фаворит. Оптимата от тези години, ако не ти е прекалено дървена си е чудесен автомобил без проблем никакъв за газ.
thanis написа:Колега, ако е така от посочените от теб стесни кръга до: Ситроен C5, Accord, Оптима и Опел-а, като от тях Хондата би трябвало да е фаворит. Оптимата от тези години, ако не ти е прекалено дървена си е чудесен автомобил без проблем никакъв за газ.
Колегата по-горе спомена, че са масово таксита. А каква е причината Акорд 8 генерация да държи цена от около 14-15 бона за 2009 година и то постен откъм екстри?
В Корея си ги ползват за таксита, както в Германия имаха Мерцедеси за таксита. Иначе Акорд 8ма генерация пази цена, просто защото е доста здрав автомобил и техниката е доста здрава. Акордите винаги са били скъпички и пазят цена. Обективно Акорда е по-добра кола от Оптимата, но много зависи какви са ти водещите критерии. Оптимата има всичко необходимо, но не е Хонда. Оптима 3та генерация са си супер колици, ако можеш да я намериш истинска и на разумна цена.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Оптима след 2010г е с директно впръскване.
Колега, не е напълно вярно това, че са с директно. Имам предвид мотора 2.0, не 2.4 GDI-то, дори след фейса пак се предлага 2.0 MPI мотор.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”