Здравейте колеги,
карам Passat B5.5 Variant 2005-та 1.8T на газ от 8 години. Доволен съм от колата и от двигателя, но вече ми е малко ниска. Имам нужда от подобна като обем кола, но с 2-3 см по-висока. Нямам нужда от 4x4, просто да има обема на комбито и да е по-висока.
Понеже пасатора вече е на 20 години, искам да го заменя с нещо на около 10-15, тоест кола от 2010-та до към 2015. Гледах пасатор B7, но и той е нисък. Това, което може би ще ми пасне е Caddy, но там не съм наясно с двигателите.
Моля за съвети и акъл, като не се ограничавам само с VW(15 години карам само VW, но може би ще се наложи смяна на марката).
Бюджета ми е около 10-15к лева, колата ще се използва за семейна.
От VW съм карал 1.9 ТДИ 110 коня и 1.8T 150 коня и от 2-та двигателя съм много доволен, но мисля в по-новите модели вече не ги поставят в този им вариант в който аз съм ги карал. За други двигатели нямам впечатления и затова питам тук :)
Благодаря!
Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
Re: Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
Наистина ли 2-3 сантиметра са решаващи? Пробвай повдигащи планки на пружините, има тема във форума. Не си сменяй колата ако е здрава, защото малко по-новата може да се окаже по-изхабена от твоята.
За двигателите на служебни Кадита е пълна мистерия кой кога какви масла е наливал. Такава кола се купува само от чужд аукцион на под 100 000 километра.
За двигателите на служебни Кадита е пълна мистерия кой кога какви масла е наливал. Такава кола се купува само от чужд аукцион на под 100 000 километра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Четох го това с планките, но не съм сигурен къде/кой и как може да го направи. Аз нямам физическо време за такива реомнти-преди имах време да вися по сервизи сега , ако трябва да съм честен време да я изчистя от солетите и играчките едва намирам вече. Иначе съм съгласен, че най-вероятно ще продам пасатора за има няма 5к и после ще взема по-нова където ще налея тези 5к. Няма проблем и 20 см просвет да има, просто тогава трябва да мина на модел туарег или тигуан. Първото според мен скъпо за моя джоб, второто като чета доста проблемно. Проблема е че като се натоварим целият катун колата кляка с 2-3 см. Да, най-вроятно тези кадита които се продават са съсипани от каране. Другият вариант, който мислех е дачия дъстер, но много бучи вътре и има челно съпротивление на хладилник а струва доста пари дори и втора ръка.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Добре дошъл в света на женените с деца. Аз не разбрах, какъв точно е проблема, че колата кляка с 2-3см натоварена? Това е нормално. Ако е в добро състояние си я карай, защото не знаеш в какъв филм можеш да се вкараш с т.нар. нов внос от автокъщите. В последно време всичко е тотален леш, смляно от каране, превъртени км, замазани проблеми с добавки и т.н. А дъстера, дето си го писал е с по-малък багажник, вътре е по-тясно от пасата, качеството на материалите е по-лошо, друса, скърца и хлопа и въобще, освен че е по-висок, аз друг плюс не виждам в него, ако не е 4х4.
И ако мога да те успокоя накрая, след някоя година децата ще пораснат, и багажът ще намалее на половина, не се отчайвай :)
И ако мога да те успокоя накрая, след някоя година децата ще пораснат, и багажът ще намалее на половина, не се отчайвай :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оффтопик.
Аз това с 10-те тона багаж, който женените с деца влачат не го разбрах никога :)
Ние с едно дете се събираме перфектно във фокус 2018 година хеч.
На жените трябва да им се налагат ограничения, иначе помъкват къщата.
Аз това с 10-те тона багаж, който женените с деца влачат не го разбрах никога :)
Ние с едно дете се събираме перфектно във фокус 2018 година хеч.
На жените трябва да им се налагат ограничения, иначе помъкват къщата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Жената товари все едно имаме бус, отделно бабата товари от село все едно имаме баничарка. Сменях задни амортисьори с пружини след като сложих газовата уж от А6 2.5 дизел, но не видях ефект особен. Затова и казвам, че това с планките не ми се вярва се да има ефект при мен. Проблема е че като се натовари с 50 кила картофи (аз съм от родопите) и още багаж и седнем и пасажерите и легналите полицаи в Пазарджик ги минавам под ъгъл иначе опира. Иначе ми е ясно, че по-голямата част от колите "нов внос" са проблемни, но нямам много опции. Едно време можеше да отида до DE да си взема кола и да я докарам, сега на работа само мога да ходя за друго време няма. Отделно зимата при нас като станат коловози и пасата просто не минава по тези улици. Не знам Honda CR-V 2.0 бензин, втора версия дали не е добро решение. Понеже доколкото знам върти само на предно и когато има нужда включва задно, като халдекса на голф-а. Там и на газ няма проблем, но вече отивам на джип а жената не ще да кара джип.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
За мен по правилното решение е да повдигнеш твоята кола.
Давам ти тема за размисъл, от 2014г.
Варианти има много.
viewtopic.php?f=6&t=418485
Давам ти тема за размисъл, от 2014г.
Варианти има много.
viewtopic.php?f=6&t=418485
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Sharan/Alhambra новият модел но не зная дали ще намериш читава в този бюджет но това според мен е оптимален вариант
-
- Автомобил:
- Двигател:
Те не са ли много чупливи, шараните? Новият модел, какво ще рече?
- fur1ous
- Автомобил:
Какво значи чупливи за твоите представи, ако очакваш да е по здраво и надеждно от 1.8Т, то няма да имаш успех с нищо което е 10-15 годишно и струва между 10 и 15к лева.
Чупливо по нашите ширини, като цяло има две значения.
1. Ако се счупи в мои ръце, колко ще ме боли без значение колко карам - отговор, палиш свещ и късмет.
2. Ако ще се счупи в мои ръце, колко ще ме боли, понеже ще карам колата 100-150 хиляди километра и трябва да го предвидя. Тогава евентуално има значение код на мотор, година, модификация и т.н. и пак за МПС-та гонещи над 10 години - пак е все тая, защото състоянието е по-важно.
Или иначе казано, ако човек върти под 10к на година и продава колата след 2-3-4 години, дали е чуплив или не, не би следвало да има такова значение спрямо човек, който ще си кара колата над 5-6 години и и прави по 20,25,30 хиляди на година.
Както и чуплив не означава 100% провал.
1. Ако се счупи в мои ръце, колко ще ме боли без значение колко карам - отговор, палиш свещ и късмет.
2. Ако ще се счупи в мои ръце, колко ще ме боли, понеже ще карам колата 100-150 хиляди километра и трябва да го предвидя. Тогава евентуално има значение код на мотор, година, модификация и т.н. и пак за МПС-та гонещи над 10 години - пак е все тая, защото състоянието е по-важно.
Или иначе казано, ако човек върти под 10к на година и продава колата след 2-3-4 години, дали е чуплив или не, не би следвало да има такова значение спрямо човек, който ще си кара колата над 5-6 години и и прави по 20,25,30 хиляди на година.
Както и чуплив не означава 100% провал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Докато бях ерген карах голф 4 1.9ТДИ 110 коня 7 години и освен смяна на масло и първоначалните смяна на ангренажен комплект и водна помпа друго по двигателя не се е налагало да правя. Същото е и с пасата 1.8Т 150 коня последните 8 години. Първоначална смяна на ангренажен комплект, водна помпа и свещи и останалите 8 години само масло.
Голфа го взех на 140к км, продадох го на 310к на колега, който пак като мен смени ангренажен комплект и водна помпа и все още си го кара без проблеми.
Пасата го взех на 110к км, сега е на 211к и е само на масло и филтри.
Това са ми личните впечатления, съответно имам и подобни очаквания за по-нова кола, което може би е нереалистично от новите модели VW.
Шарана, сега питах жената няма да може да го кара. Тя е гледала тигуан и каза, че с него ще се справи. Пасатора е комби и го кара и паркира без проблеми а той няма нито парктроник нито камера, но това и е максимума. Отне ми 2 години да я накарам да продаде ибизата и да почне да го кара. За по-голяма няма да се навие. Аз от друга страна Тигуан, не съм сигурен че мога да му насмогна на подръжката...
Другият вариант е както казва, колегата минавам на вариант 1, взимам нещо карам го 2 години и после го продавам и след това друго возило.
Голфа го взех на 140к км, продадох го на 310к на колега, който пак като мен смени ангренажен комплект и водна помпа и все още си го кара без проблеми.
Пасата го взех на 110к км, сега е на 211к и е само на масло и филтри.
Това са ми личните впечатления, съответно имам и подобни очаквания за по-нова кола, което може би е нереалистично от новите модели VW.
Шарана, сега питах жената няма да може да го кара. Тя е гледала тигуан и каза, че с него ще се справи. Пасатора е комби и го кара и паркира без проблеми а той няма нито парктроник нито камера, но това и е максимума. Отне ми 2 години да я накарам да продаде ибизата и да почне да го кара. За по-голяма няма да се навие. Аз от друга страна Тигуан, не съм сигурен че мога да му насмогна на подръжката...
Другият вариант е както казва, колегата минавам на вариант 1, взимам нещо карам го 2 години и после го продавам и след това друго возило.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Подръжката на тугуана не е кой знае какво горе долу е като на всички останали ,но багажника е малък дори по-малък от на пасат B5.5 дали ще е достатъчен
Последна промяна от tdi fen на Пон 17 мар 2025 16:41, променено общо 1 път.
- fur1ous
- Автомобил:
iron4o10 написа:Това са ми личните впечатления, съответно имам и подобни очаквания за по-нова кола, което може би е нереалистично от новите модели VW.
не само от новите модели на VW,а като цяло.
Ангренаж се сменя на 5 години, ако не са достигнати километрите.
Тоест трябвало е да го смениш преди 3 години

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”