Здравейте, приятел на моя баща държи автокъща и пази най-добрите си автомобили за нас(познават се от много време и преди сме купували автомобил от него, така че му имаме пълна вяра). В момента имам опцията да избера между 2 коли.
Кола 1:
Audi a4 b8 2.0 tdi 143 к.с. multisonic 8-степенна автоматична скоростна кутия; 2008 година; 172 560 км. пробег; 11 900лв. Единственият проблем за мен е че е автоматик(не съм фен на автоматици) . Четох във форуми, че двигателят и трансмисията за прекрасни.
Кола 2:
Голф 6 1.4 tsi (с газова уредба) 122 к.с. 6-степенна ръчна скоростна кутия; 131 458км.пробег 9 600лв. Не ми харесва, че е бензинов двигател и най-вече не ми харесва газовата уредба, много хора са ми казвали, че има проблеми покрай тях. Като цяло ако аудито беше ръчка щях да го взема без да се замислям, но имам нужда от по-експертизни мнения! Благодаря, че прочетохте, ако има нещо неясно или пропуснато, моля питайте и помогнете с избора!
Избор между Audi a4 b8 2.0 TDI 143 кс и Голф 6 1.4 TSI 122 к.с.
- zdravkop64
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V6
Re: Помощ за избор между 2 автомобила
Ако това са му най- добрите автомобили... представям си какви са му другите. И километрите на тези почти 20 годишни коли .... блажени са вярващите.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Bonski06 написа: multisonic 8-степенна автоматична скоростна кутия;
Няма добри отзиви за тази кутия.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Има принципно положение - ако ще се дават пари за кола, трябва да има алтернатива в избора. Набелязват се конкретни автомобили по предварителни критерии, които отговарят на определения бюджет и се обикаля на огледи. Няма нищо общо между бензинов голф ръчка и Ауди А4 дизел, автомат... Ако това ми беше дилемата, щях да чакам да се появи нещо друго. Определете критериите, а те зависят от предназначението, начина на ползване (лично, семейно, за града, за село, за работа и пр.), потенциалният експлоатационен период за който се купува колата, бюджета и пр. Освен това е добре да има и алтернативни варианти, не само от една марка. След набелязване на конкретни бройки и огледа им се прави претегляне на +/- на всеки конкретен екземпляр, като се говори с продавачите за възможни отстъпки... Нещо такова трябва да изглежда процеса по избор и закупуване на автомобил.
Ако имате заделени още 5-6 хиляди лева за която и да е кола - ще сте доволни.
Генерално сравнявате различен клас автомобили и различна моторизация. Въпрос на късмет е.
Дали приятеля ви е честен е едно на ръка, масово собствениците на автокъщи не могат да се занимават да проверяват обстойно колите.
Т.е. той може и да не ви прави някакъв зулум - но реално колата пак да си избие скъп проблем в следващите 20 хил км.
Генерално сравнявате различен клас автомобили и различна моторизация. Въпрос на късмет е.
Дали приятеля ви е честен е едно на ръка, масово собствениците на автокъщи не могат да се занимават да проверяват обстойно колите.
Т.е. той може и да не ви прави някакъв зулум - но реално колата пак да си избие скъп проблем в следващите 20 хил км.
Като сте големи приятели, питайте колко са всъщност километрите на Голфа.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Лошото в цялата работа е , че сте приятели.Ако вземеш кола оттам и се окаже проблемна не можеш да му кажеш нищо после.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
И двата са опасни за сиромах човек. Голфа има малък ресурс на мотора, а аудито на кутията. Ремонтът им е много цифри.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
MMX написа:Като сте големи приятели, питайте колко са всъщност километрите на Голфа.
Е, нема да ги лъже човекът - джамбазин мошеник нема! И никога не бара таблото!
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Търси Ауди с ръчка и Голф 6 с голем мотор и газ.
Zdravko Zankov написа:Bonski06 написа: multisonic 8-степенна автоматична скоростна кутия;
Няма добри отзиви за тази кутия.
Да обърках се прочетох unreliable като reliable.
-
Sky_is_the_Limit
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Re: Избор между Audi a4 b8 2.0 TDI 143 кс и Голф 6 1.4 TSI 122 к.с.
Братле с такива приятели като на баща ти, врагове не ти трябват. Можем да се обзаложим на каквото поискаш, че тия коли са с върнати километри. Понеже аз живея от 20 години там от където тия автомобили идват и им знам реалните километри. Аз наскоро си купих Аз 2008г. дизел на 327 000км реални километри в Холандия. Това беше аудито дизел от тия години в цяла Холандия на най-малко километри. Имаше и едно на 240 000км, обаче беше с паркинг щета ужулена броня и десен калник. ВАГ автоматите са най-калпави, и на тия години ще имаш само проблеми. Иначе гледах и А4 дизел от тия години всичките бяха на по и над 500 000км, и се отказах. Вече имам една кола в нас на 550 000км. Като мина 500 000км бая пари напомпих в нея. Сега пак е с проблем, и не се движи. Имам тема за нея. Съвета ми е да не си купуваш въобще кола от българска автокъща. Мръдни някъде по Германия, може и в Холандия. Даже в Холандия са повечето със сертификат за реални километри. Ще си намериш много по-добра кола от това, което се предлага по българските автокъщи.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”