Иде реч за дизелова.Седан засега ама зависи какво ще изпадне читаво.Един приятел си търси и ме замисля и мен ама незнам доколко са читави а нямам преки впечатления.
За френския дизел съм слушал легенди а и си е наистина добър.Хидравликата в окачването не е голям проблем - доколкото знам рядко дава проблеми а чарковете на са бесна цифра.Возил съм се ама на бензинова - доста приятна возия има като разбира се много зависи от настройката на окачването.
Ако някой има преки или непреки впечатления нека каже.
Интересуват ме основно разход,предницата и задницата как са като окачване (здрави,кекави,какъв им е случая) и т.н.
Засега ориентацията на моя човек е за Xantia около 95-96 година 1.9 ТДИ 90к.с. класическия мотор ,с климатик или климатроник.Гледах,че имат разни изпълнения с мултифункционален волан и т.н. ама това са подробности според конкретния автомобил.
Предварително благодаря!
Някой да каже нещо за Citroen Xantia 94-96 1.9TDI?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
Аз съм карал Ксантия , и те съветвам ако взимаш такъв автомобил да е след 96 година , защото на предишните хидравликата им не е читава . Моята беше 94 година и имах доста проблеми с хидравликата (възможно е и моята да беше обречена нещо) . Иначе като цял е мн. добра кола - возия , интериор , големина . А , и частите са малко скъпички , да не говорим , че тая кола си иска да си я пипа човек който си разбира от Xantia
Намери нещо след 96 и си свиркай
П.С. Ако вземеш Ксантия те съветвам да я минеш при Мето ( прави само Ксантии и е факир) . Той няма да те подведе дали е читава или не . Ако имаш въпроси относно него , питай ме на ЛС , ще ти кажа каквото те интересува

П.С. Ако вземеш Ксантия те съветвам да я минеш при Мето ( прави само Ксантии и е факир) . Той няма да те подведе дали е читава или не . Ако имаш въпроси относно него , питай ме на ЛС , ще ти кажа каквото те интересува
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отностно мотора и аз мога да се изкажа, те ситроен и пежо моторите им са същите ( или поне дизелите ).
1.9 ТД мотора е надежден, здрав но не толкова пъргав. Има навика да погорява в повече в града и ако му стъпиш на врата на магистралата.
От страна към нафта не е чувствителен като ХДИ'то може да му наливаш каквото ти душа ( тубата ) намери.
1.9 ТД мотора е надежден, здрав но не толкова пъргав. Има навика да погорява в повече в града и ако му стъпиш на врата на магистралата.
От страна към нафта не е чувствителен като ХДИ'то може да му наливаш каквото ти душа ( тубата ) намери.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Имам роднини в Испания и си купиха Ксантия, но не е дизел. Та мисълта ми е за купето - постоянно колата е по сервизи и ремонти, а за върха пред месец както я паркирали се скъсал носача на предния амортисьор. А там дупки и натоварване на ходовата част като по нашите пътища няма. Иначе ако видиш колата на външен вид ще кажеш че сега слиза от конвейра.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Едно аверче имаше такава и то в перфектно състояние внесена от Швейцария/мисля че обаче се навдигаше като тръгва/.Впечатленията са много добра возия ,вътре добре направена ,ама е не особенно пъргава+доста лакома и частите верно са скъпи/добре че на него не му се наложи да изпита много цените/.След като я продаде тия дето я взеха нещо прецкаха по мотора и се ръснаха ени суми дето им излезна половината цена на колата.
P.S.Сега кара някво Деу/май Ланос/ и е доста по-.доволен като цяло-та си прави сметката.
P.S.Сега кара някво Деу/май Ланос/ и е доста по-.доволен като цяло-та си прави сметката.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Относно мотора - 1.9 ТД - непретенциозен от към нафта, набира си се много добре, върви без проблеми единствено според мен има навика да понагрява малко повече (държи примерно постоянни 100-105 градуса) като опънеш дълъг баир, но може би след профилактика на перки, радиатори.... ще видим тогава
Относно хидравликата - мита са скъпото обслужване е разбит
примерно пълненето на всичките 6 сфери е 6х5 лв. = 30 лв.
Ако трябва да смениш някоя сфера е от порядъка на 70-80 лв., като това е цена от АМК - сравни я с цената на амортисьор за голф от юнитрейд например
Малко са слаби от към елктрика, но това за френска кола май е нормално, все пак обаче при мен няма някакъв сериозен, па като се замисля дори и несериозен проблем, само, че моята кола е 99 год. производство - регистрация - 2000 г.
Разхода - за 12000 км. средният разход ми е 7.6/100
Разделено извън града държа около 6/100 и надолу, а в града стигам до 10/100, но за София и маршрута ми това мисля е нормално
Като возия няма какво да говоря
Като екстри - ами при ксантията си се води нормално оборудване, това дето при голфа е екстра
Относно годините - по-добре събери още някой лев и търси нещо с новия фейс-лифт. Ако вземете от тия години дето търсиш - първата работа да смениш макферсоните, щото да не видиш как излиза предния "амортисьор" през капака
Относно Хидравликата - зависи на какво случиш - мойта не е хидроактив - т.е. има само 6 сфери - но пак не пада като я загасиш - затова е 6-тата антисинк сфера, хидроактив има със 7, 8 сфери....
За повече инфо, а там има доста такова и доста полезно - http://citroen-bg.net/forum/
Успех
Относно хидравликата - мита са скъпото обслужване е разбит

Ако трябва да смениш някоя сфера е от порядъка на 70-80 лв., като това е цена от АМК - сравни я с цената на амортисьор за голф от юнитрейд например

Малко са слаби от към елктрика, но това за френска кола май е нормално, все пак обаче при мен няма някакъв сериозен, па като се замисля дори и несериозен проблем, само, че моята кола е 99 год. производство - регистрация - 2000 г.
Разхода - за 12000 км. средният разход ми е 7.6/100
Разделено извън града държа около 6/100 и надолу, а в града стигам до 10/100, но за София и маршрута ми това мисля е нормално
Като возия няма какво да говоря
Като екстри - ами при ксантията си се води нормално оборудване, това дето при голфа е екстра

Относно годините - по-добре събери още някой лев и търси нещо с новия фейс-лифт. Ако вземете от тия години дето търсиш - първата работа да смениш макферсоните, щото да не видиш как излиза предния "амортисьор" през капака

Относно Хидравликата - зависи на какво случиш - мойта не е хидроактив - т.е. има само 6 сфери - но пак не пада като я загасиш - затова е 6-тата антисинк сфера, хидроактив има със 7, 8 сфери....
За повече инфо, а там има доста такова и доста полезно - http://citroen-bg.net/forum/
Успех

- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
На мен в АМК за единия макферсон ми бяха обадили цена от 170 лв . Това ако не е скъпо
Верно че на 8-9 години се налага смяната , но на тези пътища като нашите , смяната си е наложителна . Отделно фланеца при радиаторчето на парното заедно с маркучите струваше 240 лв
Добре че става от Берлинго с малко преправяне та минах по тънко . Трябва да имаш в предвид , че радиаторчето на парното също е от слабите страни на Xantia- та. Във форума на Citroen имаше една тема където един пич беше описал подробно какво е сменял , заедно с цените . Пии един валерян преди да я прочетеш
П.С. Observer , поздравления за лаченяка
Въпреки всичко което съм преживял с моята "Закъсантия" , все още не мога да намеря такава возия и комфорт като нейната , сигурно няма и да намера в бъдещите ми коли 

П.С. Observer , поздравления за лаченяка

- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”