Решил съм да си взема Голф 3 GTI 2.0 115HP бензин и да му сложа обикновенна газова накой ще сподели ли колко разход му дава градско при нормално каране на газ и бензин. като цяло тези колички здравили са със спортно окачване стабилнили са на пътя като са 1100кг. скъпи ли са за подържане . споделете колеги кой какви проблеми е имал с този мотор . общо взето доволни ли сте от 2.0 115HP пишете мнения , че ми е много важно и благодаря на всички
Пасат B3 Комби 2Е, със обикновена газова - 11-12 газ градско, нормално каране, без висене по задръствания итн. С ръчките 13-15, зависи. Извънградско и до 8 съм падал.
карам голф 3 2.0 115 2Е с обикновенна газова... и имах големи мъки докато се нагласи газта, но след като я нагласиш като хората искам да заявя спокойно, че колата си върви страшно пъргаво на газ, разликата между бензин и газ е много малка (поне при мен) и разхода е: Бензин: 10-11 градско, Газ: 11-12 градско !!! Много е важно да гласи газта някой който наистина си му разбира и е имал опит с такава кола и нагласи ли се количката става екстра !!! Поздрави ! П.С: Количката ми е с изпарител Мимгаз (турското ловато, където някои хора така му казват) :)
Golf 3 GTI 2.0 115 к.с. има три разновидности на двигателите - 2E (11.91-9.94), ADY (10.94-12.95), AGG (07.95-12.01). Най-добрия от трите е AGG, не само че е най-нов, но и макс. въртящ момент е при 2600 об.мин. за разлика от другите два, които са на 3200 об.мин. От трите мотора най-неподходящ за обикновена газова е 2E, защото газовата плочка е до дебитомера и при гърмежи клапата му се криви.
колега, за това има едно дет му се вика кихалка и ако е нагласена като хората няма да има гърмежи, пък и кихалката предотвратява това кривене... и не бих казал, че е неподходящ 2е-то за газифициране, но все пак въпрос на лично мнение, не може всички да мислим еднакво !
При правилна центровка, и поддръжка на елементите от запалителната с-ма като свещи, кабели, както и филтри - газови и въздушен, мембрани на изпарителя, гърменето не е често срещано явление. Освен ако не я подпукаш душманската де
VW 8V написа:карам малък GTI със обикновена газова и под 13 неще и неще да падне , иначе вървежа няма проблеми !
И аз съм така.Само че моя е АГГ,никакви проблеми нямам.До скоро карах с компютър от АДИ и беше малко мудничка на газ,от вчера съм с оригиналния компютър и все едно карам друга кола.Особено на газ лети. Остава да я засека отново.При изправна запалителна система кабели,свещи,капачка,бобина,вероятността да гръмне е нищожна.Стига да е настроена правилно
Колега ако зимаш 115коня земи с код на мотора 2Е нема по здрав двигател от тоя,аз с обикновена газ и с бая настъпване ми дава 11,12/100 като не е скоплявана.
Е те и трите вида са едни и същи.Просто при АДИ и АГГ електрониката е променена Иначе са кучета.Смея да кажа последния здрав 2.0/115 коня мотор на Фолксваген.
Моето 2Е винаги си е горяло повечко ми се струва,въпреки че много с които съм говорил и които карат с такива мотори ми казват,че било нормално.Бензин не знам не съ засичал точно,но ми се струва,че е голям разхода.До скоро карах на газ и ми гореше 10л/100 км извънградско(със скорост 90км/ч 150км/ч едно и също) и около 14-15л./100 км в града.Сменях изпарители все същото.Няма падане братче.Минах на метан кажи-речи пак същото пак си гори.Хубавото е,че поне на метан ми излиза малко по-евтино,но сравнение с пасата дето ми е пак на метан си гори повече.Иначе здрав верно.Масло ми гори малко,но като цяло съм доволен.Карам със спортно окачване и се държи много добре на пътя.