Ауди 80 quatro

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
swindler
Автомобил:
Двигател:

Ауди 80 quatro

Мнениеот swindler » Нед 07 юни 2009 18:19

първо се извинявам че питам във вашия форум но в този на ауди не успях да се оправя и тъй като автомобилите са г/д като 1 цяло пиша тук.

обмислям покупка на Б3 куатро 2.0 115i коня 91 година с клима.
1вия ми въпрос е : тоя двигател подлежи ли на газифициране с обикновенна газова и сложно ли става процедурата (тоест създава ли някви проблеми)
2- като цяло двигателя има ли някви изявени дефекти
3- това куатро повече плюс ли е или повече минус защото четох че ако недай се боже се обади ремонта по него е доста по голям отколкото на предното задвижване. То като цяло това си е ясно но въпроса е по скоро създава ли големи ядове и обажда ли се често ... абе като цяло заслужава ли си да е куатро или да си търся друго ауди :)

4- болни места при аудитата 80 Б3... на какво да наблегна при огледа че тая марка ми е малко чужда (срещал съм се с нея само на курмуването). за тенекиите знам че не гният. по скоро при окачването какво и как да пробвам дали е както трябва.

още един път се извинявам и се надявам да не ме нападнете много че питам тук :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ауди 80 quatro

Мнениеот dobrin » Нед 07 юни 2009 19:47

За газифициране с обикновена газова забрави.
Куатрото е невероятен кеф, естествено, че е по-сложно, съответно по-скъпо за поддръжка от автомобил само с предно предаване. Зависи теб какво повече те интересува - да можеш да излизаш от по-трудни полуоффроуд ситуации, или да имаш евтина поддръжка.
Като цяло важното е да видиш конкретното състояние на автомобила - слабите или силни места винаги зависят от конкретния автомобил.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 07 юни 2009 20:11

Дори и газовият инжекцион е под голям въпрос при тоя двигател .
Най-добре,колега,относно газифицирането се обърни към някой от известните във форума хора занимаващи се с това нещо.Като например http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=108545 Поне ще получиш конкретни отговори.
А че куатрото е голям плЮс е неоспорим факт.Даже много от съвремените така наречени градски СУВ-ове не се справят така добре,както едно ауди 4х4.Естествено като всяко нещо,ако е поддържано не би трябвало да ти създава и на теб проблеми.

swindler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swindler » Нед 07 юни 2009 20:14

това с газифицирането ми е достатъчно за да не я купя :) благодаря за отговора все пак
принципно карам повече така че газовата уредба е от приоритет. за поддръжка също нямам пари така че май ще взимам обикновенно ауди 1.8s :) яд ме е само че тва беше с 4 ел стъкла абс клима серво и тнт...
пари за ГИ няма :) аудито се продава за 2300 с някви дребни забележки по боята... паднал му е лака по предния капак и драскотина на дясната врата. цената подлежи и на коментар. към тия да кажем 2000 лева да дам още мин 1500 за ГИ ... някак си се губи смисъла :) привлече ме по големия двигател на това ауди но... ще търсим друго :) благодаря за отговора

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 07 юни 2009 22:26

Какво му е на мотора, та говорите така за газификацията?! Нещо по-специално при него? Аз не знам да има и газификация се прави без проблем и с обикновена АГУ. Само който я прави, трябва да знае кое, как и защо го прави. Аз не съм виждал нищо, което да попречи на "газирането". Ако има - моля кажете.

swindler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swindler » Пон 08 юни 2009 0:19

и последно може или не може с обикновенна газова ? тая кола сериозно съм си я харесал и само това ме спира да я взема
и друг път съм виждал коли пълна инжекция с обикновенна газ... естествено възможностите и се съкращават но пък цената за горивото си заслужава

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 08 юни 2009 0:31

този двигател не работи добре с обикновена газова. ще сменяш дебитомер всеки месец.
изисква си ГИ.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 юни 2009 7:11

Това 2.0 115 мисля е мотор 3А Тука в Берковица съм виждал 3-4 газифицирани с обикновена газова уредба и хората не се оплакват, особеното е че плочката за газта е специална и се закрепва на колектора до дросела и май изпарителя трябва да е вакумен /не съм сигурен/. ДъМашинето ще оправи работата ми се струва.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 08 юни 2009 7:37

Може да се сложи ....по същият начин по който се слага на AFT, AEK, 2E, ADY, KR, PL, JH ...... добре ли е това за мотора и инжекциона му ....НЕ..... и проблема не е в работата на газ, а в проблемите които ще се появят след време в работата му на бензин..... проблема е в пъти по голям на автомобили с CIS инжекции..
ако мотора е 3А значи е с КЕ-Мотроник което е CIS инжекция с ламбда контрол, с управлявано от компютър запалване с кнок сензор и впръскване чрез контролиране на налягането на горивото, понеже постоянно отворените дюзи могат да се контролират колко пръскат чрез промяна налягането на горивото ...... това значи че не може да се сложи газов инжекцион ...... а обикновенна газова ще убие инжекцията за около година в това съм 123891287 % сигурен, и колата ще спре да работи на бензин, може да се басираме ...... ако някой е готов да спори ...да звънне на някоя месечна ще му покажа разложени горивни помпи и глава на инжекцион от такъв мотор работил на газ :P

аз мисля че като се тръгва с мисъл за пестене не се избира кола със сложен инжекционен мотор и с голям разход било то заради мотор, било то заради куатро и други неща дето вдигат разхода..... едно моно, карб някакъв в някаква кола за 1000 лева.... ръга му се газова ...и газззз докато се разпадне ..... пък за извън града си се вози в някаква голяма по представителна кола ....

swindler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swindler » Пон 08 юни 2009 7:59

нещо не ми звучи добре... това с баталясването на инжекциона за 1 година

иначе The_Machine каза следното
Кажи код на двигателя.

Електрически или механичен инжекцион е?

Принципно става де, но дай подробности да мога да ти дам информация...

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 08 юни 2009 9:33

Именно затова беше най-добре да питаш него.
Нищо невъзможно няма,въпросът е дали е надеждно,струва ли си и кога /а не дали/ ще започнат проблемите и дали това те устройва.
Виждал съм газифициран такъв двигател и му бяха сложили на 5 места гръм клапи,вклЮчително и на колекторите--еми пак прави проблеми.Криви и дроселови клапи,дебитомери си заминават,кутии на въздушен филтър......-къде е икономията тогава,питам аз?
Tyan ти го каза-за какво ти е сложен двигател,като ще газифицираш.Намираш си някаква моноинжекцийка или карбураторче,където гореспоменатите проблеми просто отпадат и си готов.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 08 юни 2009 11:06

nii написа:този двигател не работи добре с обикновена газова. ще сменяш дебитомер всеки месец.
изисква си ГИ.

глупости ако е направена както трябва мърка, слагат 1-2 кихалки и всичко е на 6.2-ма познати са по този начин бе зникакви проблеми

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Пон 08 юни 2009 11:22

quattro^^ написа:глупости ако е направена както трябва мърка, слагат 1-2 кихалки и всичко е на 6.2-ма познати са по този начин бе зникакви проблеми

Мъркат 1 - 1,5 години и после разходите за ремонт надвишават многократно икономиите от газта. За нервите не говориме.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 08 юни 2009 12:12

ами едното ауди е в моя човек от 2 години и го купи с газова...нз от кой какво си чул ама аз съм свидетел, верно само на газ се кара, ама кола 1.5-2.0К голям праз, а икономията от газта нема да я коментирам всеки знае цените на горивото в момента каквито и разходи да имаш заради газовата винаги ще си на по на кяр отколкото на бензин.сметни само на едни 1000 км колко спестяваш...и не говоря за каране до магазина и 1 път седмично до село...

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Пон 08 юни 2009 13:26

Колега куатро, не се заяждам с тебе. Опитът ми е личен. Пасатът ми е с мотор 9А и на втората година с газ беше пред алтернативата: или само на газ/да отпадне бензиновата система въобще/ или да възтановя всички повредени елементи по мех. инжекция /и да забравя за газта/ Избрах второто. Колегата, с който работя, си взе Ауди с мотор 3А или 6А /вече не помня/ пак мех. инжекция. Сложи и газ без да ме послуша. След година я продаде, за да се отърве от проблемите.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”