vW lupo ili SEAT Arosa покупка колебание съвет

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
galin_krastev
Автомобил:
Двигател:

vW lupo ili SEAT Arosa покупка колебание съвет

Мнениеот galin_krastev » Съб 27 юни 2009 22:04

Търся кола за жена;
Спрял съм се на vw lupo или seat arosa
сеата гледам че е по евтин като марка, но ми казват че всичко при него е VW;
спрял съм се на следните диселови мотори:
1.4TDI 3L 75к.с. с климатик
1.7SDI 60к.с. без климатик
Не мога да преценя дали е за предпочитане 3 цилиндровият мотор с турбина или 4 цилиндровият без турбина;
и двата ги гледам що годе с един разход само където тди-то малко по добре ускорява заради турбината може би;
Ako някои би дал съвет за мотор и дали аросата са спестени пари спрямо лупото заради еднаквоста им;
По принцип не ме интересуват други модели за коментар;
Благодаря

Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Re: vW lupo ili SEAT Arosa покупка колебание съвет

Мнениеот ogata » Съб 27 юни 2009 23:04

Колега , замисли се . Варианта със климатик определено ще хареса повече на една жена , освен това 3цилиндровият мотор е по-голяма бегачка защото при него 3те такта са един оборот , а при другият 4ри такта са един оборот , като добавим турбината смятай за какво става дума , пък и ... 3 цилинровият харчи по-малко

Шкода и Seat = vw ;)

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Съб 27 юни 2009 23:56

Галинее, върви ли ВР-а?! :beer

Мен ако питаш не съм съгласен с предното мнение.
1.Попитай първо, тези, които ще ти поправят новата кола - майсторите!
Отговора в повечето случаи е ясен - 99% VW. Tака наречените братовчеди са просто по- евтини VW, освен естествено Ауди.
2.Дори хора неразбирачи биха могли да отценят, съпоставени 2-те коли.
Погледни само материалите, които са използвани в интериора. Сеата е с доста по-нискокачествени.
3.Даже можеш да си направиш и следния експеримент. Обади се на застрахователя си и поискай оценка и на двата автомобила. Естествено че VW е с доста по-висока и естествено тука ще се намери някой да каже "е да ама тя оценката в повечето случаи е доста по-завишена от пазарната стойност". Добре, обаче къде отива Сеата ако е така, или завишават само VW. Пък и пазара в момента също е доста нереален, така че това е не-лошо сравнение според мен, понеже Швакето криза не знае!! :D
4.Степента на овехтяване на сеата е доста по-сериозна, поради по-ниското качество, и именно затова са им такива и цеите.

Абе с две думи изобщо не се чуди. Взимай Народната Кола и толкова!
:beer

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 28 юни 2009 9:49

1.4 ще падне на 4/100 градско нафта...
1.7 ако го свалиш под 6.5 ще си доволен.

Да не говорим, че динамиката ще осезаемо в полза на 1.4.
КЛИМАТИК... това е задължително..!!!!!

колкото и да не харесвам този мотор.. в посочените от теб.. е най-добрия избор..

п.п.
Погледни рено клио 1.5 дци...само да не ме охулят колегите ;)

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пон 29 юни 2009 5:16

и аз да се изкажа :D
Всичко което съм чел за 1.4 TDI 3 l
е било лошо-първо е с гадни гуми с по-ниско съпротивление при търкаляне-трудно се намират и са скъпи, ужасно много дефекти по скорости, вътре всичко е олекотено-по тънки седалки и и т.н - всичко се износва и разтраква бързо, изобщо все лоши неща за трилитровия автомобил на Пийх.
Така, че най-добре потърси (ФВ или сеат) с нормален 1.4 TDI
Колкото до колегата, който смята, че "братовчедите" са по-ниска класа от ФВ, да погледне класациите за клиентско задоволство, тези на TUV, ADACи т.н. За пример - Шкода е доста по напред от ФВ :D

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 29 юни 2009 9:16

mitko66 написа:Колкото до колегата, който смята, че "братовчедите" са по-ниска класа от ФВ, да погледне класациите за клиентско задоволство, тези на TUV, ADACи т.н. За пример - Шкода е доста по напред от ФВ :D

Къде в Чехия ли?! mhihi

То и в Румъния Дачия е №1 ама не е по-качествена от Рено нали?!

Искам да ти кажа, че одавна не вярвам на никакви подобни сравнения на разни списания, въпреки че ТЮФ и АДАЦ са друго нещо, но все пак от средата на 90-те години въпросните класации обслужват производителите - чисто и просто реклама. Ако ТАТА плати повече, повярвай ми - нея ще изкарат №1. :drunk

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 29 юни 2009 9:26

mitko66 написа:и аз да се изкажа :D
Всичко което съм чел за 1.4 TDI 3 l
:D

Колега бъркаш, 1.2TDI 3L е този олекотения вариант в к-т с автомат.
1.4TDI също е 3цилиндров.
Не е толкова лош, но е по скъп за поддръжка от 1.7SDI
Аз бих взел SDI-то.
А вече Lupo/Arosa - лупото е по готино за мене :wink:

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пон 29 юни 2009 18:02

не виждам логика шкода(сеат) да плаща на някого да я изкарва по здрава от майката ФВ а клиентите и по доволни а ти?
Цитирам статистики-те са неоспорими-брой дефекти на х произведени коли, клиентско задоволство и т.н.
ако искаш ще ти копирам линковете тук...

за 1.2 и 1.4 л, моя грешка, заблуди ме първият пост на колегата пуснал темата, 1.2 е 3-литровия двигател на фв с гадния автомат.
специално за лупо-ароса и на мен ми допада повече вълчето.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 29 юни 2009 18:16

Между другото не знам дали съм прав, но като се позамислих малко открих, че 1.4ТДИ всъщност е орязана (демо) версия на 1.9 ТДИ, просто му липсва 4-ти цилиндър. Иначе като че ли е повече от достатъчен за малка кола от сорта на Лупо, Поло, Фабия, Ароса и други калинки. Аз лично бих те посъветвал да вземеш по-запазената и с повечко екстри (клима задължително) кола от двете.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пон 29 юни 2009 22:36

yoan4o написа:
mitko66 написа:Колкото до колегата, който смята, че "братовчедите" са по-ниска класа от ФВ, да погледне класациите за клиентско задоволство, тези на TUV, ADACи т.н. За пример - Шкода е доста по напред от ФВ :D

Къде в Чехия ли?! mhihi

То и в Румъния Дачия е №1 ама не е по-качествена от Рено нали?!

Искам да ти кажа, че одавна не вярвам на никакви подобни сравнения на разни списания, въпреки че ТЮФ и АДАЦ са друго нещо, но все пак от средата на 90-те години въпросните класации обслужват производителите - чисто и просто реклама. Ако ТАТА плати повече, повярвай ми - нея ще изкарат №1. :drunk

Бла Бла Блааааа

Ти поддържал ли си SEAT някога???
Аз лично мога да направя съпоставка тъй като брат ми кара Поло 97г, а аз Ибиза 98г ( една година са колите)! Първо за тези пари които той си купи Поло 1.0 без клима, мойта ИБиза е с SXE изпълнение с клима и т.н.! За ремонт не съм дал повече от него - напротив!!! Да не говорим, че колата никога не ме е оставяла на пътя!!!!
Пък, за интериора е смешно да кажеш, че е от по-кофти материали при положение, че разлика НЯМА!!!
Стига с това зомбирано мислене, че само VW правят качествени коли!!!

Иначе съвета ми към автора е да вземе по-запазената и евтина колица!!!

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Вто 30 юни 2009 1:22

btkmobail написа:
yoan4o написа:
mitko66 написа:Пък, за интериора е смешно да кажеш, че е от по-кофти материали при положение, че разлика НЯМА!!!

Колега я виж някой нов Сеат и тогава говори.Кордоба 2006-та на 43000 км Скърца като каруца овътре изглежда все едно е на 243 000 км и са реални защото е купена нова.Таблото е от толкова гадна пласмаса че все едно си го правил от матерял за сапунерки.Дизайна им куца и то много.Само погледнете новата ибиза и ми кажете коя кола е по грозна от нея?

По темата твърдо за 1.4 и за ФВ

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Чет 02 юли 2009 8:56

Ikov_VR написа:
btkmobail написа:
yoan4o написа:
mitko66 написа:Пък, за интериора е смешно да кажеш, че е от по-кофти материали при положение, че разлика НЯМА!!!

Колега я виж някой нов Сеат и тогава говори.Кордоба 2006-та на 43000 км Скърца като каруца овътре изглежда все едно е на 243 000 км и са реални защото е купена нова.Таблото е от толкова гадна пласмаса че все едно си го правил от матерял за сапунерки.Дизайна им куца и то много.Само погледнете новата ибиза и ми кажете коя кола е по грозна от нея?

:да: 1.4 ТДИ по-пъргаво и по малак разход на гориво за подръжка нищо не мога да кажа :? love.vw

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Чет 02 юли 2009 9:05

аз бих взел 1.7 мотора: по-лесен и евтин за подръжка, разхода е същия, няма турбина (която някой ден може да се наложи да смениш). Че е по-бавен това е сигурно, но едва ли ще ходиш да се дърпаш с Лупо/Ароса :D

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 04 юли 2009 18:39

Ikov_VR написа:
btkmobail написа:
yoan4o написа:

Грозна за теб, според мен SEAT правя едни от красивите коли!
Това, че на теб не ти харесва не значи, че е грозна! Да не говорим, че спечели и награда за сигурност въпросната ибиза!
За скърцането да не говорим, защотото и полото и голфовете също са царе на скърцането!
Пък и всичко идва от нашите хубавии пътища!!!

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Чет 20 авг 2009 8:58

btkmobail написа:
Ikov_VR написа:
btkmobail написа:
yoan4o написа:

Грозна за теб, според мен SEAT правя едни от красивите коли!
Това, че на теб не ти харесва не значи, че е грозна! Да не говорим, че спечели и награда за сигурност въпросната ибиза!
За скърцането да не говорим, защотото и полото и голфовете също са царе на скърцането!
Пък и всичко идва от нашите хубавии пътища!!!

да виждам и последната им красавица Ибиза :lol: :lol: като предпочиташ сеат защо си в този форум ?Вярно е ,че Сеат е ФВ ама ти така ревностно ги защитаваш.Карал съм 2 голфа 4-ки и нито един не е скърцал така,друго си е "Красотата" отвътре качваш се и ако си над 1.60 си удряш крака във копчето за фаровете.Минаваш 100 км с нея и се чудиш бах 1000 ли минах.Аре моля ти се карай си сеата щом те кефи повече ама поне неговори глупости,щото всички знаем че Сеат е дори и след Шкода.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”