п.п. Теоретично ми са ясни +/- на мотора, търся мнения на собственици (преки наблюдатели).

Escap3 написа:За първи път чувам че има 4ка с такъв мотор
Glove написа:Ами как да ти кажа, това е един здрав доказан двигател. Е не е 150 к.с. но е достатъчен да си караш коалта и да и се радваш. Принципно по-често се среща в щатите този мотор.
Haralampi написа:Glove написа:Ами как да ти кажа, това е един здрав доказан двигател. Е не е 150 к.с. но е достатъчен да си караш коалта и да и се радваш. Принципно по-често се среща в щатите този мотор.
Колега, интересно ми е - кой двигател на Г-4 ти би определил като нездрав и недоказан и на база на какво![]()
Поне при Г-4 няма нито един двигател оказал се калпав спрямо другите - всеки си има своите характеристики - предимства и недостатъци, силни страни и болежки....
Glove написа:
Колега това си е дълга тема, но на кратко, погледни в техническия раздел колко са хората и какви са двигателите. Не можеш да ми твърдиш, че 1,4 16V, който е разработка на базата на 1,1 от Поло 85г. е толкова здрав колкото 1,5 8V направен за Passat B1 77г. и всички развити на негова база. Имам и двата варианти и мога да ти кажа кой е по-здрав от двата. И двата съм ги чупил и правил. Просто масата на единия не отговаря на това което се иска да прави. Ако е двигателя с размер на буталата от 81мм нагоре съм съгласен, от този мотор може да се изкара много живот. Но да сложиш двигател от типа за поло с "детските" бутала е малко недостатъчно за такова купе. Да компенсира от към скоростна кутия но за сметка на какво. Та той постига въртящ момент много след по-големия си брат, Докато си засили маховика трябва да го спираш.
А за колегата да погледне тик:http://www.doppel-wobber.de/wbb2/VW-Golf-4_Informationen.html
И без лоши мисли
И без лоши мисли
VW Golf VR6 написа:Escap3 написа:За първи път чувам че има 4ка с такъв мотор
Има, има не са много но ги има. Като че ли повече се слага в New Beetle. Буквите ако не се лъжа са AQY и APK... с това мога да помогна...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 34 госта