Покупка на автомобил за жената

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
kokoshinko
Автомобил:
Двигател:

Покупка на автомобил за жената

Мнениеот kokoshinko » Съб 28 май 2016 12:21

Здравейте колеги, реших да се допитам до вас за няколко мнения повече, че ще вземаме кола за жената а пък нали ги знаете тях ги интерсува само външноста :D. Та тя си е избрала 2 коли. Мазда 323 1.8 16в 115 к.с. dohc 2000г и Алфа Ромео 159 1.9 jtd 115 к.с. 2004 фейслифт. Маздата е от джамбаз, покупката ще е до късмет нали знаете, карах я доста пъргава колица, тих двигател, лята джанта летни гуми + железни джанти със зимни гуми, но ми направи впечетление,че антифриза е доста тъмен даже го помислих това казанче за рейката маслото или спирачната течност , цената и е 2900 ама не сме се пазарили.
Сега малко за алфата от сигурен човек е автомонтьор, също доста се дърпа, добре работи двигателя, но като ходих да я гледам човека я беше карал и беше загряла та незнам как пали на студен двигател, но мисля че няма да има проблеми. Коман реал двигател, твърд маховик, регистрирана, обслужена, сменени дискове, носачи доста екстри има в сравение с маздата ,а цената и е 4200 с чифт зимни гуми. На мен лично по ми харесва алфата отколкото маздата, но ме спира това че е дизелова и незнам какви са им слабостите на тези JTD двигатели. Имал съм помпа-дюза и знам горе долу за какво става дума с тея дизели. Ето и обявите:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e0zrcb

http://www.cars.bg/c1638500

Последна промяна от kokoshinko на Съб 28 май 2016 14:01, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Покупка на автомобил за жената

Мнениеот Dagestan » Съб 28 май 2016 12:28

Алфата като е от сигурен човек го питай защо предницата е фейс лифт, а задницата не е. За JTD съм чувал че са добри двигатели, но нямам опит с тях. Маздата, ако няма ръжда, е по-добрият избор за мен, вътре е по-широка от Алфата, която пък е неоправдано тясна за своите размери. Единствено цените не ми харесват и на 2-те коли. За мен реалната цена на Маздата е 2000-2200лв, при положение, че не е регистрирана, а Алфата ако е фейслифт и наистина е 2004г. може би ще си струва ако е около 3000лв.

kokoshinko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshinko » Съб 28 май 2016 12:42

Маздата няма ръжди и забележки както и алфата, но ми направи впечетление че на маздата ламарината е доста тънка, защото като я натисна с ръка вратата в средата и се огъва с лекота и ме притеснява да не вземе да ръждясва защото ще стои навън, отдолу не е изгнила гледахме я, антифриза ме притеснява леко защото е тъмен даже на снимката с двигатела казанчето се вижда(до кутията на въздушния филтър), но предполагам, че трябва да се смени. Не съм се пазарил за цените, но и 2-те ще са поне с 300 лв надоло ама да кажем, че цената не е толкова от значение понеже голяма част от парите не ги давам аз.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 28 май 2016 21:50

Поддръжката на 323 е като на Голф 3-ка, ако си сигурен че купето е здраво и искаш евтин за сервизиране автомобил, купувай смело!

kokoshinko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshinko » Нед 29 май 2016 16:17

Май май маздичката ще е, че по-компактна и ще и е по удобна макар че до последно тя караше октавия комби и мисля че няма да има проблем с алфата, ама това италианско jtd нещо не ми вдъхва доверие, пък и лично аз съм на принципа или японско или немско.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Нед 29 май 2016 18:08

Ами във Фолксваген форум питаш между Мазда и Алфа, как точно да ти отговори човек :biggrin Аз имам 156 и ми е малко трудно да се впечетля от друга кола за сходни пари или от друга кола среден клас от рода на Форд, Мазда, Опели и прочие. Ако се зачетеш в Алфа форума ще забележиш, че масово се препоръчва JTD моторът и че дори с малко софтуерни настройки могат без проблем да се изкарат още коне и от 1.9 и от 2.4 без да е някакво голямо стресиране за мотора, т.е казват че е сравнително здрав като за модерен дизел.

Въпреки това не се ангажирам да препоръчвам, всеки сам си носи кръста с тея коли на 10-15+ години :biggrin Тук-таме имам проблеми с електрониката, наистина болка на много италиански коли, ама аз за моята бензинова с газов инжекцион и бройх половината на това, което на тебе ти искат за тази "фейслифт" само отпред, както спомена колегата в предишни коментари.

Всичко е руска рулетка нали знаеш, ако колата е читава ще й се радваш дълго време.

kokoshinko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshinko » Нед 29 май 2016 18:37

Ами аз сега съм с пасат 2002г 2.0 бензин и съм много доволен, преди бях с бора помпа дюза 115 кс много патих от нея и затова минах на бензин. А мойта си е харесала тези 2-те и до преди малко викаше че иска маздата, сега се чуди за алфата. Алфата ми харесва но ме е страх вече от този дизел и предпочитам бензинова кола. От година някъде имам пасата мога смело да кажа че се родих, като изключим разхода на гориво, но това мен не ме бърка.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 29 май 2016 19:33

Колега,явно си случил на барутник.Аз карам 2ри диз.курник и нямам оплаквания ,ни от реното,ни от вентото.JTD е един от добрите комън- рейли.Да не кажа най-добрия и непретенциозния от тия години.Дори и някои от немските автомобили го ползват.Иначе другото по Алфата си е малко по-скъпичко и усложнено-което пък рефлектира на труда на майсторите.За японката-гният като опелите.За мотора не знам.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”