Покупка на автомобил от Благоевград

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Покупка на автомобил от Благоевград

Мнениеот faberje8 » Нед 07 юли 2013 16:42

Привет,интересувам се от мнението на хора купували коли от автокъщи от Благоевград.
Харесах една кола от тази : http://ivanchov.mobile.bg/,но снимките на самия автомобил (VW,разбира се)
бяха далеч от истината.Малко ме стресна и отношението на служителя там,при запалване светна лампата на аербега и след като го попитахме той ни каза махайте се тогава...както и да е.
Ако някой е купувал кола от там или др.бл-дска къща,ще се радвам да ми помогне със съвет към коя да се насоча,а ако имате мнение за цитираната,ще съм ви изключително благодарна.

Потребителски аватар
Linkos
Автомобил: VW Golf 1.8 T
Двигател: AGU

Re: Покупка на автомобил от Благоевград

Мнениеот Linkos » Нед 07 юли 2013 16:50

Моето лично мнение е да не стъпваш повече във въпросната авто къща и камо ли да си купиш кола от там ,най - малкото заради държанието което казваш ,че са демонстрирали .Също така можеш да им направиш една анти - реклама пред всички твои приятели за да имат едно на ум ,ако все пак решат да отидат там . Лично аз запомних "Автомобили Иванчов" и ти благодаря за което . :th_up

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 07 юли 2013 18:20

Преди 6 години, обикалях въпросните Автокъщи, в гр. Благовград! И не очаквай кой знае какво отношение! Само един от всичките тези автокъщи, намира се последна след иванчов ауто, но внася коли само от Австрия, и Германия! Още при влизането в автокъщата, човека не посрещна без даже да повиши тон, и каквото и да го питам ми отговаряше (а можеше и да лъже). И все пак си купих от него кола! Но повечето са му ръждиви! Ма стават за каране! А тогава във въпросната автокъща Иванчовауто, не се казваше така, даже нямаше и име, а имеше един възрастен човек, на около 60 който ми отвори върпосната кола тогава и нямаше проблем, даже ми даде да я покарам, само накрая искаше той да си я паркира!
А относно до колите във въпросните автокъщи, всички са баракудници, за под-пет хиляди лева, читава кола нямаше и все още е така от снимките във сайта! Не винаги но в повечето случаи хубавото струва пари!
Повечето търговци на автомобили колите ги докарват на автовоз а не на ход, което само по себе си говори, че са купувани в пакет, от няко морга! Съветвам колежката да си търси кола докарана на ход, дори и да не е от автокъща. Казвам това, защото няма как тази кола да мине 3 хил км. (примерно) и да няма проблем по двигателя. Ако е така, значи е читава! И да не се заблуждава да ходи в Дупница. :no Всички авто търговци са приятели и си менкат колите! Но всичко е до избор! :th_up Важното е да направиш своя, и каквото сабия покаже! Аз вече разбрах, че хубаво и евтино няма. Поне в нашата държава!

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Нед 07 юли 2013 18:37

Благодаря за съвета.Наистина е трудно да намериш читава кола в днешно време,както и читав и отзивчив продавач.
http://www.youtube.com/watch?v=E6vTOgVC144
Аз се нагледах на нея,описанието и обаче е пълна лъжа,въпреки всичко преглътнах и обидното поведение на служителя и
измислените приказни от 1001 нощ,и решихме да я разгледаме обстойно.Хора като мен и спътника ми не разбиращи нищо от автомобили констатирахме,че двигателя работи тихо,не пуши,климатроника работеше.Не ни обягнаха лепените щипки на левия фар и пребоядисания заден калник,следите от удар,грешката на аербега,скъсания салон(прикрити от клипа),но цената от 3200 ми се стори приемлива.
Не знам какво да правя,и за това исках някой да каже дали колите му като качество са добри или ако я купя дали ще трябва да търся нов двигател след смяна на маслото :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 юли 2013 18:40

Тя затова и цената ти се е сторила приемлива... просто тая кола явно има доволно кусури. Нали знаеш, че евтино и хубаво много трудна работа :mhihi Тая кола, за да ти я даде търговецът на 3200 сложи едни разходи около 1000 лева по нея за докарването, сложи надценката и виж какво ще остане като реална цена, на която е я закупил. После цъкни в нета и огледай в немско за тия пари какви кокошарници продават. И така, ще разбереш за какво точно ти говоря. :beer
Въпреки, че сме вече 2013г. приличен Голф от автокъща за 3 бона модел МК4 е мисия почти невъзможна. Още в момента, в който закупиш такава кола след първия по-обстоен преглед и смяна на маслото може да олекнеш с 4-цифрена сума за ремонти :icon_lol

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 07 юли 2013 18:51

Изгледах малко по-подробно клип-а и зад колата се вижда "Автовоза" и потвърждава мнението ми по-горе, че колите са пакетни. Но това не означава, че всички са боклуци. Може и да са хубави. Но ми е направило впечетление, че въпросната автокъща работи само с коли от Италия, и колежката и да търси в мобиле.де. няма да намери евтина кола, затова и търгашите купуват от Италия, коли с леки дефекти като например, счупен вал, блокирали скорости (въпросната кола има такава слабост ако не се лъжа) но определено на клипа изглежда лачена, и за тези пари едва ли ще намериш друга конкурента кола на тази, освен някое Ауди а3! Даже има и Поло-та 99г. дето струват повече, но това определено има значение. Все пак каквото и да си говорим, определено за да струва тази 3 бона а подобна на нея, с 4-ри врати да струва 5 бона със същите екстри, едва ли надценката е голяма. Можем да си пишем каквото искаме, но колежката ако реши да купи колата, да говори с търгаша (на автокъщата) ако се съгласи, да смени маслото на колата, и да я покара. И ще си проличи веднага дали колата става или не! Всичко друго е писане и само писане!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 07 юли 2013 18:55

Той им е казал да се махат за една лампа...едва ли ще им сменя маслото :no

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 07 юли 2013 18:59

И тука същото
Да не говорим за магията в пробега на колите, която е установил колегата bobovo.
Относно лампите, които гаснат след запалване, масово проблемните се вързваха към тази за алтернатора. :mhihi
Адски късмет е, че тази е светела в случая. :mhihi

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 07 юли 2013 19:06

съвет към колежката намерете човек който разбира от коли и разполага с ваг-ком че иначе ще се наиграете доста :wink аз съм от Сандански намерих кола чак в Сливен преди 2-3 месеца в колко авто-къщи (авто морги) влезнах не е истина :neutral

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Нед 07 юли 2013 19:09

Относно годината на производство не е 2000,а 1999,първата регистрация и е била тогава.Колата е италианска,''сервизната книжка'' е до 22 000.
Чудя се има ли смисъл да я закарам на тест в сервиз на VW в Бл-д,ще си покаже ли ако има нещо по нея.
Наплашиха ме и думите,че собственика на автокъщата имал и сервиз,дали вече компютърно грешките не са премахнати?

По телефона със собсвеника при въпрос за грешката ми каза,че сам ще я махне,но това се получило от слабия акумулатор,колко е възможно не знам...

Последна промяна от faberje8 на Нед 07 юли 2013 19:17, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 07 юли 2013 19:12

То проблема да беше в километрите, ако двигателя е читав, ще преглътнем въртенето на километрите, защото едва ли има и 10% от продаваните коли, в атокъщи да са на реални километри! Дали са въртяни в България или Чужбина, когато видиш на таблото 400 хил км. колкото и да е хубава колата, няма да я купиш :mhihi
Както се казва, кола и прасе на късмет, каквото се погоди това! Моята да чукна на дърво, ръмжи стърже, но засега не се предава! :11 Но за тези пари толкова!

faberje8 написа:Чудя се има ли смисъл да я закарам на тест в сервиз на VW в Бл-д,ще си покаже ли ако има нещо по нея.
Наплашиха ме и думите,че собственика на автокъщата имал и сервиз,дали вече компютърно грешките не са премахнати?

По телефона при въпрос за грешката ми каза,че сам ще я махне,но това се получило от слабия акумулатор

Сериозно ли си мислиш, че си заслужава да дадеш 100 лева на официалния VW сервиз в Благоевград!? Там става всичко със записване на час, и се заплаща само за записването на часа 20 лева! Това го знам от приятел който е ходил, и когато видят стара кола, не им се нрави много! Закарайте колата на някой с комп. с ваг ком и ще си покаже каквото има!
А относно, че автокъщата си има собствен сервиз, това няма какво да те очуди, мислиш ли, че идват при тях само читави коли!? Те си ги ремонтират и си ги правят, и пускат за продан!
Дори и да не премахне грешката, ще я замаскира по някакъв начин! Що се вика може и кабела за бег-а да откачи и пак няма да свети лампата! И те си имат номера...
Ако толкова ти е харесала колата си струва да я караш на сервизи, ако искаш да я купуваш на 100% и си готова да я купиш дори и след сервиза и след показаните дефекти, освен ако геометрията не е крива!

Последна промяна от anonym0us на Нед 07 юли 2013 19:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 07 юли 2013 19:17

всички джамбази ги познават по сервизите и като отидеш с него там ще ти кажат че колата е перфектна :)

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Нед 07 юли 2013 19:21

basata-user написа:всички джамбази ги познават по сервизите и като отидеш с него там ще ти кажат че колата е перфектна :)

Най-големия ми страх,и като я прибера към Петрич-ИЗНЕНАДА!
Ако някой ми беше казал колко е трудно да си купиш кола щях да му се изсмея...

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 07 юли 2013 19:24

намери майстор с който да отидеш да погледнеш колата друг начин няма :) ако разбира от диагностика мога да услужа с ваг-ком да я погледне на място :)

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 07 юли 2013 19:24

faberje8 написа:
Ако някой ми беше казал колко е трудно да си купиш кола щях да му се изсмея...

Определено купуването не е страшно! Страшно е да я потдържаш, защото след като я купиш тя става вечно твоя!
И след покупката се започва влагането на пари, консумативи, накладки, дискове, и т.н!
Просто човек докато не се опари няма как да знае! Ти четеш нашите мнения, ама от нас доста са изгоряли и са се сблъсквали с много проблеми по колите си, и знаем какво е да си купиш кола 2-ра ръка!
Затова ти желая късмет, и дано следващата тема, да ти е похвална с новото возило :th_up :bowdown

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”