Впечатления за новия TOUAREG
- Боби Доктора
- Автомобил:
- Двигател:
Впечатления за новия TOUAREG
Колеги, налегнала ме е една "мисла" относно неудържимите ми симпатии към новия модел и по-специално V6 TDI 240 к.с. Ще съм благодарен, ако споделите впечатления. Все пак е доста нов модела. Има ли неизчистени детски "хреми" и т.н.
- Боби Доктора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Впечатления за новия TOUAREG
Никой ли не се е качвал досега в това чудо бре?
Абе и да се е качвам някой, надали ще може да ти каже за детските му болести...
А и надали някой ще даде кофти отзив
Пари да имаш - направо да си го вземеш 
А и надали някой ще даде кофти отзив

- Боби Доктора
- Автомобил:
- Двигател:
volvic написа:Абе и да се е качвал някой, надали ще може да ти каже за детските му болести...
Е, защо... Аз в Шкода форума съвсем откровено си писах за моите проблеми с Октавията (от аватара ми). Тя вече е биша де... Точно заради проблемите по нея. То не бяха бъгове с електрониката, с DSG-то. Айде да не си спамя собствената тема де, ама срамно няма. Всеки нов модел си има болежки. Зависи какви са точно.
volvic написа:Пари да имаш - направо да си го вземеш
"Мисля" по въпроса...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ходи до Порше и врътни едно кръгче на "джипката" . А V6-та сигурно е стария мотор .
- Боби Доктора
- Автомобил:
- Двигател:
Въртях вече, въртях... Точно за това не мога да спя сега... Чудя се само дали V6 TDI или V6 FSI.Тестовия беше дизеляка. По технически показатели и двата са почти равни. Не сравнявам въртящите моменти. Ясно е кой ще бие. Гледам ускорението от 0 до 80 и до 100. И максималната скорост. Разходът също не подлежи на сравнение. Притеснява ме гадния DPF. И поддръжката и ремонтите на дизела. (Не искам сега и тук да зачеквам вечния спор нафта срещу бензин). А този път смятам мааааааалко да почакам, да събера мнения и да поулегне идеята.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Боби Доктора написа:Въртях вече, въртях... Точно за това не мога да спя сега... Чудя се само дали V6 TDI или V6 FSI.Тестовия беше дизеляка. По технически показатели и двата са почти равни. Не сравнявам въртящите моменти. Ясно е кой ще бие. Гледам ускорението от 0 до 80 и до 100. И максималната скорост. Разходът също не подлежи на сравнение. Притеснява ме гадния DPF. И поддръжката и ремонтите на дизела. (Не искам сега и тук да зачеквам вечния спор нафта срещу бензин). А този път смятам мааааааалко да почакам, да събера мнения и да поулегне идеята.
Технически модела е същия с леки подобрения и изчистени стари проблеми . Т.е по скоро фейслифт отколкото изцяло нова техника. Би трябвало да нямаш проблеми.
+1 за ФСИ-то
- Боби Доктора
- Автомобил:
- Двигател:
(Тайна е още... Ама и аз към бенДзина залитам) 
MMMM... And what about 8 DSG...? Че ако ви кажа с една Шкода коооооооооооолко ядове брах с едно 7-степенно...

MMMM... And what about 8 DSG...? Че ако ви кажа с една Шкода коооооооооооолко ядове брах с едно 7-степенно...
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Боби Доктора написа:(Тайна е още... Ама и аз към бенДзина залитам)
Ти ще си първия

- Боби Доктора
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:Ти ще си първия
Надали... Търпеливо ще изчакам поне половин година и ще събера мнения и отзиви (и пари естествено)

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Боби Доктора написа:... And what about 8 DSG...?
Мисля че при новият Туарег скростите не са ДСГ,а най новият типтроник със 8 степени.
- Боби Доктора
- Автомобил:
- Двигател:
Точно тая фраза
винаги ме е притеснявала най-много.Vladko написа:най новият
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vladko написа:Боби Доктора написа:... And what about 8 DSG...?
Мисля че при новият Туарег скростите не са ДСГ,а най новият типтроник със 8 степени.
Типтроник не е вид скоростна кутия, а режим на ръчно превключване на скоростите!!!!
8 скоростната кутия е DSG.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Здрасти Боби,
за V6 3.6 кой мотор се слага? Сериозно питам, защото не съм ровил. VR6 или класическия V6. Ако е вторият сериозно порозрови из нета. На много места има инфо за драма с този двигател. Проблем е никосиловото покритие на блока. Ауди форума има доста написано, но колко е вярно не знам. Но като цяло не се слави с много почит към него.
за V6 3.6 кой мотор се слага? Сериозно питам, защото не съм ровил. VR6 или класическия V6. Ако е вторият сериозно порозрови из нета. На много места има инфо за драма с този двигател. Проблем е никосиловото покритие на блока. Ауди форума има доста написано, но колко е вярно не знам. Но като цяло не се слави с много почит към него.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”