Mazda 3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Mazda 3

Мнениеот ping23 » Нед 19 дек 2010 19:14

Вздравейте искам да ви попитам някой има ли такава кола или поне да се е возил да сподели впечатления.Ориентирал съм се към 1.6 ТД 2006 на много прлична цена.След като сравних цените на частите между Голф 2000 г. тди и въпросната кола останах втрещен,двойно по ниски :roll: .Остава въпроса колко е здрава.
Не искам да пускам темата във форума на мазда защото знам какви ще са коментарите :)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=137364737&__lp=30&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=4&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=DIESEL&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=2

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Re: Mazda 3

Мнениеот eng » Нед 19 дек 2010 20:09

Колега аз мога да споделя впечатления относно този автомобил, макар и малко косвени.Като минус бих споменал само малко по-лошата шумоизолация не е като при Голфа, там е по-тихо осбено при висока скорост.По завои тази кола няма равна направо стои залепена за пътя, няма чувството на "губеща се" или потъваща задница както при Голф (нямам цел за напдки или глупави и безмислени изказвания срещу притежаващите такъв фау ве).Дизела самият той като двигател е много по-тих от този в съпоставимия автомобил.Тягата му обаче не се усеща така сериозно както при Голфа, като че ли е малко по-муден, но все пак е и 1,6 не е 1,9.Плюса на Маздата спрямо всички автомобили в "Голфовия клас" е това че се прави в Япония, което з амен поне е достатъчен гарант за качество.За съжаление и мое огромно ако си решил да купуваш такъв екземпляр трябва да огледаш много сериозно за ръжда, особено ако е австриика.По това отношение от онези години наистина има да се учи от голфа.Но като цяло за мен е многократно по-надежден от който да било европейски конкурент в този клас и от тези години.
P.S.А това за частите категорично вече не е така, казвам го и от гледна точка на поддържал и карал 2 японски автомобила.Вероятно само едрогабаритните външни части са по-скъпи от европейски аналог (тук не съм на 100% сигурен обаче)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Нед 19 дек 2010 23:05

Благодаря колега.Искам просто да вози по добре от голф и да е здрава това че е по тромава не ми пречи.Частите са доста по евтини (говоря за обслужване на двигателя и предницата).Иска ми се да и направя един тест но нямам познат с такава кола :(
Единственото нещо което не ми харесва в колата са стоповете но това мога да го преживея.Имам едно Поло което е 1.4тди и искам кола която да го замести по разход а това мисля че е идеалния вариант от гледна точка на годината,цената и здравината.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 19 дек 2010 23:19

ping23 написа:Благодаря колега.Искам просто да вози по добре от голф и да е здрава това че е по тромава не ми пречи.Частите са доста по евтини (говоря за обслужване на двигателя и предницата).Иска ми се да и направя един тест но нямам познат с такава кола :(
Единственото нещо което не ми харесва в колата са стоповете но това мога да го преживея.Имам едно Поло което е 1.4тди и искам кола която да го замести по разход а това мисля че е идеалния вариант от гледна точка на годината,цената и здравината.

Колега, от Голф не мога да кажа че вози по-добре, но усещането на пътя с нея е в пъти по-дбро (при сток окачване на двете коли).Въпреки че и Голф 4 се държи доста добре на пътя.За здравината мисля е излишно да ти говоря (лошото е че в кръвта са ми японски автомобили и мога д апиша до утре специално за здравината им, не че не се чупят и те разбира се), само ще ти кажа че аз лично не съм чул и видял избушена японска турбина или електроника.Там имат много сериозно ноу хау.За окачването също мисля е излишно да казвам че е много здраво.Просто тези коли не са толкова разпространени по нашите ширини и от там повечето хора си правят грешни изводи без да са карали такива коли.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 20 дек 2010 7:59

Преди време и аз се интересувах от Мазда 3 само че бензинова,влез във форума на Мазда информация там колкото искаш :да:

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пон 20 дек 2010 11:00

Преди месец взехме на приятелката ми Мазда 3, 1.6 бензин на лизинг. Като изключим това, че я смятам за "куц кон", останалите неща са добре. Това е една от колите в които като седнеш и всичко ти е там където трябва да е, ако ме разбираш какво имам предвид. Иначе не бих я взел.

Иначе във фирмата имаме 9-10 мазди, 3-ки и 6-ци. Половината се карат като за последно, на другата половина (почти) не им пука. Имаме рекорд с 19 щети в рамките на календарна година за една от колите. Въпреки гореописания тормоз колите са в учудващо добро здраве.

Така, че един + от мен. Вече зависи от конкретната кола, която харесаш, състояние и пр.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 20 дек 2010 11:02

Проблеми с филтъра за твърди частици, + скъпа течност с която работи филтъра.
И демферния маховик - мотора е френски.
Ходова част като на форд фокус.
Това от форума на мазда.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 20 дек 2010 11:17

колата е много добра но задължително си вземи с бензинов двигател

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 20 дек 2010 11:56

за 3-ката не знам, но 6-цата е чисто Мондео :idea: Което не пречи да изглежда страхотно. Дизелите са Пежо :wink:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 20 дек 2010 12:57

Кои части от маздата са на форд :) Ford = Found On Road Dead което не ме кефи :)
Мразя форд!
Дизел искам да си взема 100% аз съм свикнал с разход 5 на 100 и не искам да давам повече пари за гориво. 1.6тди голфчетата са още много скъпи и новото поло с този двигател също ми е скъпичко за това ми хареса маздичката.Не изглежда зле има екстри и е икономична частите не са скъпи.
И аз го четох тва с тоя филтър за твърди частици и не ми се вярваше колко пари е един литър от тая течност :)
но поне се сменя на 60к км което е поносимо.
Ако може да ми кажете какъв е двигателя от каква кола?
За шасито разбрах че е на фокус.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 20 дек 2010 13:04

Моторетката е Пежо :wink: И не ми се вярва Мазда дизел да я правят в Япония :roll:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 20 дек 2010 13:20

santo_trafficante написа:Моторетката е Пежо :wink: И не ми се вярва Мазда дизел да я правят в Япония :roll:

Да ясно само да не е тоя 1.6 dtci НА Фокуса :) както казах мразя Форд = fix or repair daily :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 20 дек 2010 13:35

ping23 написа:
santo_trafficante написа:Моторетката е Пежо :wink: И не ми се вярва Мазда дизел да я правят в Япония :roll:

Да ясно само да не е тоя 1.6 dtci НА Фокуса :) както казах мразя Форд = fix or repair daily :)

Гледам че е 1.6 110кс което значи е пежак :D На пежака печката не е лоша :D А и ДПФ на пежака се "лекува" и в един момент може да го махнеш :D

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 20 дек 2010 13:36

Същия мотор е - 110кс комън рейл.
Цялата ходова част е на форд

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 20 дек 2010 13:48

lrlmodo написа:Същия мотор е - 110кс комън рейл.
Цялата ходова част е на форд

Форд+Пежо=Мазда 3 неочаквано добра комбинация :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”