FIAT Punto дизел.....

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

FIAT Punto дизел.....

Мнениеот Nikkolay » Нед 23 яну 2011 18:20

Става въпрос за конкретния модел: Фиат Пунто 1.9 JTD 2000-2002г.
Някой ако има преки впечатления или има познат, който има такъв фиат ще ми бъде много полезен с мнение относно автомобила(здравина, обслужване, цени за поддръжка и т.н.)
Писал съм и във форума на Фиат, но там естествено всеки казва, че това бил най-добрият автомобил :evil:

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Re: FIAT Punto дизел.....

Мнениеот misho_GTI » Нед 23 яну 2011 19:42

Nikkolay написа:Става въпрос за конкретния модел: Фиат Пунто 1.9 JTD 2000-2002г.
Някой ако има преки впечатления или има познат, който има такъв фиат ще ми бъде много полезен с мнение относно автомобила(здравина, обслужване, цени за поддръжка и т.н.)
Писал съм и във форума на Фиат, но там естествено всеки казва, че това бил най-добрият автомобил :evil:

Ние имаме същото пунто самоче бензин 1,2 16в НLX от почти година и сме много доволни никакви проблевмис окачване или други работи.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 25 яну 2011 7:15

Един познат кара фият с този двигател, взима му душицата всеки месец до швейцария, досега няма никакви сериозни драми.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 25 яну 2011 9:34

JTD мотора е чук :) Имал съм 2 такива коли с този мотор :D Даже вчера купихме една подобна с 1.9 жтд.Иначе Пунтото е безплатно за подръжка :wink: кофти е ако замине ел.хидравликата на волана :wink:

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Вто 25 яну 2011 10:44

santo_trafficante написа:JTD мотора е чук :) Имал съм 2 такива коли с този мотор :D Даже вчера купихме една подобна с 1.9 жтд.Иначе Пунтото е безплатно за подръжка :wink: кофти е ако замине ел.хидравликата на волана :wink:

Потвърждавам казаното от колегата - мотора е добър, но ел.помпата на хидравликата беше 1000+лв. (това преди две години). Тогава работех във фирма с 20-тина такива служебни. Имаше няколко с проблемни помпи и така си и останаха. Имаше и 1-2 гарнитури на глава сменени. Окачването е малко гадно, тъй като носача ти е цял и ако ти се разтропа шарнира го сменяваш целия. Все пак всичко зависи досега как е гледана колата.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 25 яну 2011 12:53

instantaccess написа:
santo_trafficante написа:JTD мотора е чук :) Имал съм 2 такива коли с този мотор :D Даже вчера купихме една подобна с 1.9 жтд.Иначе Пунтото е безплатно за подръжка :wink: кофти е ако замине ел.хидравликата на волана :wink:

Потвърждавам казаното от колегата - мотора е добър, но ел.помпата на хидравликата беше 1000+лв. (това преди две години). Тогава работех във фирма с 20-тина такива служебни. Имаше няколко с проблемни помпи и така си и останаха. Имаше и 1-2 гарнитури на глава сменени. Окачването е малко гадно, тъй като носача ти е цял и ако ти се разтропа шарнира го сменяваш целия. Все пак всичко зависи досега как е гледана колата.

Помпата в Ауто Италия е 800лв другите неща са "безплатни" включително и носачи :wink:

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 25 яну 2011 15:22

И аз съм чувал от собственици че е здрава и проста кола. Много по-качествена от повечето им модели.

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Вто 25 яну 2011 19:17

Много хубава количка си е.. има доста глезотиики, като например заводски SubWoofer , допълнителното серво също е много удобно + е и трип компютъра.Карал съм такава близо година и за това време съм сменял единствено масло и един накрайник ама накрайника е в следствие на едни скромни 16-ки :lol: .

damianoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damianoff » Вто 25 яну 2011 21:56

Здравейте,
помпата като замине се сменят две релета (които изгарят и тя не работи) на стойност 20 лв.+пари за труд. Във Фиат форума е описана процедурата. От 2 години съм с Гранде Пунто 1.2 бензин и дори на него частите са като без пари!!!

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Вто 02 окт 2012 0:24

Да питам и аз за Fiat Punto 1.9JTD :talk:
Дано автора няма против да ползвам неговата тема :D

Наистина ли тоя жабарски *урник е добър автомобил mhihi
Че маи ще трябва да го приютя в гаража и да пратя старата корса 1.5ТД за рециклиране :lol:
Колата ще се ползва малко дни, но по 600км. на ден от точка А до Б.
Скорост нормална 90 - 110 км.ч до около 2500 об/мин все пак се търси разход 4 на 100
Никога не съм имал JTD /комън рейл/ бива ли го това като за 80 кончета? за 2.4 JTD съм се наслушал на истории :Mr Green Fun даже имам една срамна дръпка facepalm с пет цилиндровата печка :dummy: facepalm

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Вто 02 окт 2012 0:56

Да колата е доста пъргава, разход около 4 +-. Хидравликата четох наскоро,че се сменяло нещо дребно и се оправяла(ако имаш проблем с нея де )

Bavarcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bavarcho » Вто 02 окт 2012 8:21

Майка ми от две години кара такова, като го взехме го обслузихме (масла, филтри, ремъци, ролки, антифриз) всеки ден се кара колата и не е имала никакви броблеми.

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Вто 02 окт 2012 13:08

Имам приятел с тоя двигател на Браво.Пръска го от каране,че го и блъсна накрая оправи го и сега пак тормоз.Частите са на килограм като цена и за тея пари си е направо подарък.Аз лично преди да взема Голфа имах Пунто 1.2 8В FIRE бензин пълна инжекция 65 коня и вървеше като диво.Нямаше екстри беше от първите версии 2000 г,но за сметка на това гореше 4.5/100,а за мен FIRE на Фиат е много корав и непретенциозен двигател,ако имаш възможност вземи този двигател или 1.2 16 В 85 к.с. Когато имаш ограничен бюджет и искаш нещо по-ново и непретенциозно както беше при мен Фиата е идеален.С тея пари които имах исках Голф,но преди 4г можеше да си вземеш някой кочина последна грижа. Намериш ли читаво JTD ще си откараш !

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 02 окт 2012 17:12

Пунто излезе добър автомобил!Дори германците преди време го признаха за най сполучливия модел от Италия...

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Вто 02 окт 2012 21:02

Автомобилът е добър. С тези 80 коня си върви прилично и разхода е добър. Има си и забележки, но нищо фрапиращо. Евентуални проблеми може да имаш с демпферна шайба (150лв примерно), обтяжна ролка на пистовия ремък (55лв), рейката се разтропва, но е механична и не е скъпа. Друго city-то има навика да се прецаква, но се оправя. Десният тампон на двигателя се къса с времето. Съединителят си е с нормална долна помпа, което е добре. На носачите не им се сменя шарнира и трябва цял носач. Гледам, че ги рециклират, но според мен е опасно. Долу горе това се сещам.
Казвам евентуални проблеми, не че ще смениш всичко от по-горе :)
Ангренажният комплект е с цени под 200лв, което включва 2 ролки и ремък. Хубаво е да се смени и водната помпа, понеже и тя е в ангренажа. Тя е около 70 до 100 за долу горе читава помпа.
Иначе ако случиш на що годе запазен автомобил ще останеш доволен от jtd-то :)

Последна промяна от avanto на Вто 02 окт 2012 21:28, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”