Volkswagen Голф
Volkswagen Голф
Здравейте, искам да си купя Volkswagen и се чудя между поло или голф. Годината да е от 1998-2004, някъде до 3000-3200 лв. и да е икономична. Повече ще я карам в града, но ще се налага и извънградско. Благодаря предварително.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Volkswagen Голф
За тези пари колега, само бензин 1.4 и 1.6 можеш да купиш. Ако искаш дизел, трябва да се прежалиш и да дадеш още толкова за да е читава и обслужена за да я караш. Ето нещо което ми хареса, поне на снимки. http://www.cars.bg/c968247
-
- Автомобил: Nissan Navara
- Двигател: yd25ddti
Голф или поло, не виждам голяма разлика, голфа е малко по-голям. Аз бих те посъветвал да търсиш бензин 1.8 и 2.0, 1.6 имат проблемни скоростни кутии (има писано много).
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Как така между Голф и Поло да няма разлика ?!? А между Голф и Пасат има ли ? Или са си все същатата работа
За тези пари, шанса да се намери читав, според мен не е чак толкова голям, и то в екземплярите от 98 - а. Да 1.4 сигурно има, но според мен, ако ще се излиза извън града с тази кола, 1.6 е санитарния минимум от към мощност за това купе. Ако ще е само за градско, тогава вече идеята за Поло не е за пренебрегване. И все пак Поло НЕ е Голф, както Голф не е Пасат 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега - голфа си е голф - поне е среден клас , полото е доста по-малко и тясно, разликата от няколко сантиметра на пръв поглед може да е незначителна , но определено си оказва влияние. Мой приятел си купи поло от 2001-ва година, като ме вози той и аз съм на пасажерската седалка с нормално отпуснати ръце - му преча като сменя скоростите, трябва да си свивам ръцете
.... така че съвета ми е поне голф да е. Полото освен това вози и много по-лошо от голф. По-добре ако трябва посъбери някой лев за по-читав голф, отколкото да избързваш с поло. Полото е кола само за града според мен , извънградско не че няма да се справи , но определено се води градски малък автомобил, голфа е по-универсален и става за всякакви маршрути. Без да се обиждате , но на полото му отива повече да бъде карано от жена. Както казва един мой приятел : "Кола за двама човека и два хляба - повече не може да побере"

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Защо не Сеат Ибиза 3 ? Базирана е на поло, изглежда супер и не страда от висока цена заради емблема VW. А модела който държи най-висока цена е голф.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сеат Ибизата не е ли отговор на голф ? Според мен поне от същите години които са голф 3 и сеат ибиза са си едно към едно като големина. Но фолксваген е направен с по-качествени материали от Сеата, не е по-скъп само заради това , че е ФВ.
-
- Автомобил: Nissan Navara
- Двигател: yd25ddti
поло-ибиза, голф-леон .. а до колегата gugun4u кеф ли ти стана като се заяде за глупости ?
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
ако нямаше разлика.... нямаше да има и различни модели . Всеки един модел е спрямо нуждите на клиентите и ако търсиш по-евтината опция... Поло е твоята кола... нищо няма да ти стане на дълъг път, освен в случай, че прекарваш багаж
Аз пък не виждам кво му пречи да си кара Голф 4 в града и защо му е Поло
Пита за 3000 предлагат му за 6000
Взимай Г4 1.4 или 1.6 което намериш по-запазено и си свирукай

Пита за 3000 предлагат му за 6000

Взимай Г4 1.4 или 1.6 което намериш по-запазено и си свирукай

Няма какво да се чудиш... Купуваш един голф мк4 или мк3 1.9 TDI и проблема е решен. Не само, че ще можеш да караш в града с разход между 4 и 6 литра, а и ще можеш да натовариш колата с багаж за извънградско шофиране с горе долу същият разход.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
+1 за 1.4 - 1.6 + газифициране и си капитан планета! Разхода ще ти е около 10лв за 100км на газ. Само хубаво огледайте скоростите, че на малолитражките много им се чупят, особено ако се карат хамалската (като мен)
СЪщо така гледай да е колкото се може по нова год, нещо след 2000г, по-старите направо ги отхвърляй, че на 100% ще сменяш скорости до 1000км (освен ако стария собственик не ги е сменял малко преди да ти продаде колата). Особено нов внос - никога, по-добре от човек дето я е карал тая кола и я е обслужвал поне 1 път през времето което е била негова, другото за мен са ебати боклуците, събирани от кол и въже и после айде на пазара "нов-внос", нов-внос сборка от кофата!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ernesto47 написа:Няма какво да се чудиш... Купуваш един голф мк4 или мк3 1.9 TDI и проблема е решен. Не само, че ще можеш да караш в града с разход между 4 и 6 литра...
Наистина ли

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:ernesto47 написа:Няма какво да се чудиш... Купуваш един голф мк4 или мк3 1.9 TDI и проблема е решен. Не само, че ще можеш да караш в града с разход между 4 и 6 литра...
Наистина лиВсякакви легенди бях чувал, ама за 4 градско не бях
![]()
![]()
Разхода е напълно реален, плюс това като спреш на бензиностанцията да сипеш 4 литра нафта, ти пуска и по 10 лева през духалката на парното

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”