Колеги колебая се между Поло-1.9 и Клио 1.5DCI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги колебая се между Поло-1.9 и Клио 1.5DCI
Колеги, моля за мнения,кое е по добро за избиране поло1.9-Д или клио 1.5 дци,става въпрос за 99-2000 година,не познавам този двигател на клио,от полото ми е ясно какво ме чака и сега си страдам с него.Интересува ме най-вече здравина на мотора и икономичност при градски условия.Ако някой знае и цени на консумативи.Благодаря за мненията ,които евентуално ще споделите.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги колебая се между Поло-1.9 и Клио 1.5DCI
Нито едната от двете колега! Аз също карам същото поло и напълно те разбирам!Реното има няква визия -но откъм цени на части ще съжаляваш! Ако търсиш приятна градска кола бих ти препоръчал Сеат Ибиза 1.9 TDI 2000 гд.Около 5000 лева са добрите екземпляри !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dizel_fen написа:Нито едната от двете колега! Аз също карам същото поло и напълно те разбирам!Реното има няква визия -но откъм цени на части ще съжаляваш! Ако търсиш приятна градска кола бих ти препоръчал Сеат Ибиза 1.9 TDI 2000 гд.Около 5000 лева са добрите екземпляри !
Не знам сеата има ли хилава скоростна кутия и дали е с демпферен маховик,че само от тук ще съм назад с 2000лв.като добавим и първоналачното обслужване.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Маховика най - вероятно е демпферен.Да ти кажа,не вярвам някой да ти препоръча рено тук,но един приятел има,с 2 врати товарно отзад.Пред мен София-Стара Загора-Казанлък (250-60 км) с 11 литра нафта,като не падна под 130.А сме по 100 + кг и двамата.Кучета са в интерес на истината и подкрепям вагината,за съжаление аз си изпатих от една лагуна и повече тая марка ако не е с найлон по седалките няма да погледна.
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Аз пък се оглеждам за пежо 206 за около 5хилки.
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Карал съм поло 1.9Д а сега го кара баща ми (пак карам ПОЛО) няма някакви големи ядове освен Г-образния болт за обтягане на ремака и сега е малко по шумна. А иначе има един лаф "Со мачка, со борче и со п.чка не ми го фали" Скъпо за ремонт требе да имаш пръсти на пианист за да може да ремонтираш каквото и да било но консултирай се с някой сервиз за да ти кажат най-добре и не очаквай някой да ти похвали рено тук.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
stivenj написа:Dizel_fen написа:Нито едната от двете колега! Аз също карам същото поло и напълно те разбирам!Реното има няква визия -но откъм цени на части ще съжаляваш! Ако търсиш приятна градска кола бих ти препоръчал Сеат Ибиза 1.9 TDI 2000 гд.Около 5000 лева са добрите екземпляри !
Не знам сеата има ли хилава скоростна кутия и дали е с демпферен маховик,че само от тук ще съм назад с 2000лв.като добавим и първоналачното обслужване.
То и полото е с демферен маховик.И какво от това?Да не мислиш да го сменяш,ако си купиш поло и дойде време за съединител?Аз лично го попрескочих!
- elena ilieva
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С колегата ходихме преди 5 месеца да обикаляме по автокъщи за малък градски кенеф
. Беше харесал рено клио, е всичките екземпляри дето пробвахме бяха със тресящ се двигател (все едно ще излети от коша) и като подадеш газ скоростния лост и той се мести
. Отказа се той от рено и се метна на пежо 206 1.4 HDI 2005 година. Егати обслужването му направи на тва пежо - ангренаж ремъци и ролки(барабар с водната помпа) в пежо сервиз към 600 лв. Той си взе алтернативни за около 400 лв (само части). Плосък ремък с ролки около 240 лв. Горивен филтър около 80 лв (по ефтин няма). Отделно това пежо течеше като лейка ама то тва бял кахър. Отделно ако има проблем с торсиона отзаде ( около 400 лв), ако няма скоро ще има ...
. Та и на пежото частите много скъпи ми се видяха.

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG

Аре стига ве колега върни си думите назад ще ме удари някой гръм, имах предвид ако се откаже от Половер че кат гледам тъй...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много ясно, че във форум на VW ще нахранят реното максимално.Течало като лейка... айде моля ти се.И аз за обслужване - масло, ремък, ролки, 3 филтъра колко мислиш че съм дал,а? Това да не ти е 1.8 моно от 90та година? Аз съм за поло, но не и с тоя двигател.Нещо с буквата Т да има за пъргавост 

- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Няма ли хората да разберат че колкото по нова е колата толко по скъпа подръжка, да не говорим кола с турбо и дюзи някой има ли представа колко струват, но затова като се избира кола се търси такава която да е максимално удалжен срока когато ще се сменят тези неща. То и аз май хвърлих съединител след доста зор да го прецакам но дойде и това време и аз сигорно ще дам около 500лв за обслужване и то само за материали но това е риска имаш кола иамш още едно гърло в семейния бюджет. Златната среда според мен е колкото по масов автомобил толко по добре части бол и втора рака се намират запазени така че градска кола за мене е Голф 3 дизел какавто и да е Поло 6N пак дизел ако се намери 1.9D чист по добре или SDI или по пъргав 1.4TDI и те станаха по масови а части има и от братовчедите Ауди, Шкода, Сеат това е което мога да препоръчам.
Това си е мое мнение.
Това си е мое мнение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще огледам сеатите колеги,ибиза 1.9-д,че с това рено клио ме наплашихте много, сега съм с поло,на тези ,които ревностно реват и го защитават,няма съответствие между цена ,подръжка и кола,такова чупене и наливане на пари и с предната ми астра не съм правил.Оставих мнение в темата на един колега ,който се оплаква от своето поло .Може да видите там за какво иде реч.Колеги за мен е ненормално кола 99 година купена за 5500лв.през 2009,досега съм и налял 3-4 хиляди,то да беше кола поне,малка,шумна,тясна, а с какъв мерак я взех,грижех се за нея повече от себе си.Ами темата може да се ключи вече ще се оглеждам за сеат,но ще бъде дизел при всички случаи.Благодаря за мненията и съветите ви .
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Правилно колега се ориентира,но не взимай SDI-то на Сеата. Карал съм 1.9 TDI-Знам за какво иде реч-повярвай ми.Маневрена,лека ,Страшно пъргава-като почне да набира и да свисти турбото усмивката не може да падне от лицети ми! Нисък разход на гориво. Вътре е с много ексти и красиво табло.Всъщност таблото е като на Поло,само има едно дисплейче в повече.Много е важно да си отваряш очите при купуването,води майстори,прави диагностика-щото ако предишният собственик е бил мърляш
.Отделно джамбазите замаскирват проблеми(на мен ми бяха заварили кормилната реика-била е счупена,и щях да се убия като куче)После ходих с една щанга да търся сметка-ама те фалирали и затворили борсата!Търси внос Щвейцария или Белгия 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”