Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот sk. » Пет 13 май 2011 19:24

Здравейте,
зачудвам се тия дни, да пусна моят автомобил за продажба и с парите, които му взема да си направя първата вноска за чисто нов Форд Фокус.
Идеята ми е следната:
първо, че ми омръзна поддръжката на моята кола,
второ, състезателното каране също вече не ми доставя такава тръпка
трето, че очакваната икономия от поддръжка и гориво ще е огромна, защото аз карам малко около 15 000км на година и си мисля, че поне 2 години на новият автомобил няма да му се бара почти нищо. Първо, че ще е гаранционен, второ че на 30 000км, автомобил няма какво да го уплаши!

Месечната му вноска не ме притеснява, тъй като в момента месечната вноска за моята кола е със 100лв по-висока (също е на изплащане към родители)

Сещате ли се за някакви кусури, минуси и тн..., защото в момента всичко ми се струва доста розово, а едва ли е така :)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот eddyman » Пет 13 май 2011 19:49

Аз мисля след време да направя същото, убедих се че новата кола е най- добрата алтернатива. Но мисля да се насоча към лизингова тойота или vw. Форда много бързо се обезценява, след 5г. ще е на една трета от цената си.
Провери какво покрива гаранцията, има безумно скъпи части и ако трябва сам да си плащаш ремонта финансовата картина се променя.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 13 май 2011 19:56

нова кола мога да си купя по всяко едно време и то от премиум моделите ,но това си е набутвация отвсякъде и предпочитам да имам няколко в повече по стари автомобили вместо чисто нов.най изгодно е да вземеш автомобил на 1година и до 8мия месец да го смениш и да действаш само по тая схема :idea:

Потребителски аватар
morski_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morski_bs » Пет 13 май 2011 20:25

Внимавай с автомобилите на лизинг, фирмите са заложили много подводни камъни. Месечната вноска е най-малкия проблем. Оттам се почва - каското е доста пари и нямаш алтернативи, трябва да е при тях. Две от фирмите ми казаха, че трябва да си заплатя маслата и те не били включени в цената, а това също си е цифра. Отделно имаш заложени множество сервизни обслужвания, консумативите по които ги заплащаш ти. Ако я вземеш бензинова, не можеш да сложиш примерно газ докато не изтече лизинга. Въобще не можеш да променяш нищо докато тече лизинга. това, което е от рекламите изобщо не се оказва така щом отидеш в магазина. Няма да посочвам имена, но един от производителите предлага в момента автомобил за 20 000, след консултация в магазина се оказа, че това е само за 1.2 мотор, бял цвят, той бил най-евтин. С опцията дизелов двигател, цвят и една две екстрички, не особено скъпи цената скочи на 30 000. Отделно от всичко това лизингите на новите автомобили излизат много скъпи като стойност. По-голяма далавера имаш ако изтеглиш пари от банката и я платиш изцяло и после ги връщаш към нея. Така ще спестиш с всичко взето накуп много.
Надявам се и други колеги с повече опит да споделят тук, но моите впечатления от обиколката ми по магазините са това - бръснат без пяна.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 13 май 2011 20:39

morski_bs написа:... бръснат без пяна...

Особено гаранционния сервиз на Форд в Младост scare ! Тия даже ги хванахме, че не са сменили маслото на първа смяна на служебния бус! :beat_butt2

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 13 май 2011 20:44

Колегите са доста прави! Но това не трябва да те отказва! Новата кола си е нова!
Лошото е че на лизинг, излиза много солено, и когато сметнеш колко ти е излезнала, се плашиш, но от друга страна не усещаш вноските, ако имаш добри доходи!
Мой колега, плаща 435 лева за каско на неговият Хюндай и30!
Разсрочил го е за 8 години по 234 лева на месец! + Каско и тем подобни сервизни неща си е близо 40 бона!
Но ще се повторя, ако имаш доходи не се замисляй!
Ние повече пари влагаме в старите колиби, вместо да караме нови коли!
Не че правя реклама но и Х-дай не са лоши коли!
Просто каквото и да си говорим, ако не на лизинг тегли пари от банката и си я плати колата, но и там си е чешит работа! Желая ти късмет, и дано скоро се похвалиш със нещо от нашата секта mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 13 май 2011 20:48

Някой ви е подвел че ако изтеглите кредит от банка ще ви излезе по евтино :idea:

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 13 май 2011 20:52

my heart iS iCe написа:Колегите са доста прави! Но това не трябва да те отказва! Новата кола си е нова!
Лошото е че на лизинг, излиза много солено, и когато сметнеш колко ти е излезнала, се плашиш, но от друга страна не усещаш вноските, ако имаш добри доходи!
Мой колега, плаща 435 лева за каско на неговият Хюндай и30!
Разсрочил го е за 8 години по 234 лева на месец! + Каско и тем подобни сервизни неща си е близо 40 бона!
Но ще се повторя, ако имаш доходи не се замисляй!
Ние повече пари влагаме в старите колиби, вместо да караме нови коли!
Не че правя реклама но и Х-дай не са лоши коли!
Просто каквото и да си говорим, ако не на лизинг тегли пари от банката и си я плати колата, но и там си е чешит работа! Желая ти късмет, и дано скоро се похвалиш със нещо от нашата секта mhihi

ще изплаща кола 8 години ли :screwy

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пет 13 май 2011 20:59

Точно па с форда не си праи опити...щот ше висиш по сервизи,пък и качество няма :screwy
Май ти трябва нещо пъргаво и икономично?
По-добре си вземи някоя кола на 1-2 години ама гледай да не е форд,или поне нещо от тия(бараки)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 13 май 2011 21:01

На фиестата каското е колко 1500лв и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО докато колата е на лизинг :!: От там за обслужване по 250лв на всяко влизане в сервиза докато е гаранционна без оглед на пробега всяка година веднъж :!: Имаш 8000лв първоначална вноска и после по 200лв на месец и след 5-тата година колата пак не е твойта понеже има някаква остатъчна стойност да се доплати или ако искаш да ти я изкупят и да вземеш новият модел. Това е информация от мой колега който мислеше да взема такава на лизинг ама като чу за "екстрите" които написах му мина мерака.

п.п.за колегата над мен
Плюем ги и фордовете и френските ама май ни разминаха по надеждност отдавна. Фордове масово се купуват за служебни и си кютат по 200К км и нищо им няма. А наще визирам Пасат В6 по на 40К рейки се сменят и кви ли не още простотии. Пък и вкрая на краищата квот му хареса на човека такова да си купи. Той ше си го кара и той ше си му плаща ремонтите.

п.п.2 А относно предложенията купи я със заем от банката ми хубо ше я земе кеш добре а каско? Щот ако не и напрай каско и стане нещо ни кола ни пари. Пък и все пак живеем в булгаристан гаранция някое завистливо копеле ше се разпише отгоре и със ключ или пирон. А да не говорим за цени на ремонти и цени на примерно стоп или фар ше се уплашите като видите ценоразписа. Такива цени пишат че не е истина те затова имат назначен дежурен кардиолог при дилърите на всяка марка че като ти кажат цената и оня вади дефибрилатора да те вкара в ритъм. Иначе мое да излезеш със краката напред от представителството.

Последна промяна от znainainai на Пет 13 май 2011 21:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 13 май 2011 21:07

Не искам кола на 1-2 години, тъй като за 1-2 години не се знае какво може да и е състоянието! Може да е карана без масло, да е прегрявана, или нещо такова..

Бтв, Хюндай и30 е супер кола! Карал съм такава и е нещо страхотно! И от към управление и от към динамика, возия и тн. Проблема е, че 8 години са доста :):)

По принцип лизинга, не е чак толкова по-лош от кредита и това ви го казвам от опит, тъй като родителите ми имаха Опел Антара на лизинг, и договорът беше такъв, че лихвата не можеше да се променя. Дойде кризата, всички лихви по кредитите скочиха, а лизингът си остана с постоянна лихва и то нещо от рода на 6,4%!

А защо Форд да не се читави? Чак пък толкова ли се чупят?!

едит/ обслужване от рода на 250лв на влизане не ме плаши, ама грам! Условията не са чак толкова лоши, а това с изкупуването също е добра идея, защото ще ти дойде един вид, като вноска за следващата чисто нова кола и пак ще си в играта :)

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Пет 13 май 2011 21:14

взимай,новото си е ново единствено думата форд ме притесниява,ма казват че новият фокус не е лош

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 13 май 2011 21:26

kimif2008 написа:взимай,новото си е ново единствено думата форд ме притесниява,ма казват че новият фокус не е лош

Искаш ли да се хванем на бас за 2 години дали твоят нов Форд или моят стар VW 1.8 ABS( 17 годишен)ще струват по-скъпо като поддръжка и като късане на нерви???Но всеки си решава как да си харчи парите!Желая ти късмет...ще ти трябва много,ако наистина си вземеш Форд...

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 13 май 2011 21:30

Абе то да се стигне до там, пък бая четене ще падне за конкретния модел и марка!
Принципно има и други коли в този диапазон (24 000лв) и също може да се проучи..

Интересно ми стана опцията за остатъчната стойност. Да кажем, че имам остатъчна стойност 5000лв, значи ли това, че в края на 5-те години, ще ми приспаднат само 5 000лв и ще мога да взема новия модел. Предполагам сумата ще е 5000лв + допълнително на ръка..

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 13 май 2011 21:32

Кои кво чул, де от комшия, де от съсед....
Хубава кола си избрал, дали е добра това е друга тема/имат добри мотори, независимо от това което ще чуеш тук!/. Хубавото е че като всяко ново нещо си има гаранция 2 години. През тоя период от време ще и купуваш само крушки, ароматизатори, филтри, масло, накладки, дискове и всички нормално износващи се части по тая кола. Щото точно това е гаранцията, подменя само нещата който се счупят с нови като не се заплаща ремонта. Като се отиде на обслужване се сменя всичко както си му е реда, щото иначе ти отпада гаранцията - плащаш филтрите, маслото и труда, и от време на време ти надпишат още някоя ненужна проверка понеже монтьора е на процент от изработената сума като труд. Строго се следят километрите на смяната на масло да не се превишават, че пак заминава гаранцията.
Има опция да му пуснеш т.н. "Удължена гаранция", но и там са цифри. Тя е за срок от година или 2, но е един вид ограничена гаранция. Не покрива в общи линий - пукнатини и повреди в клапаните и цилиндровата глава в резултат на въглеродни отлагания по тях, купето, боята, стъклата, вътрешните и външните декоративни елементи и облицовки, тапицерии, системите за озвучаване, катализатора, предпазните колани. Въздушните възглавници и свързаното с тях оборудване, електрическата инсталация, всички нормално износващи се части и подлежащи на периодична подмяна като: свещи, кабели, накладки, дискове, триещ диск на съединителя, пера на чистачките, ремъци, маркучи и гумени съединения, крушки, гуми, акумулатор и изпускателна система.
И те така.
Относно обслужването - добре е да се прави на място където да имаш око върху човека който пипа колата. Масово от сервизите на Форд в София се реве че не се сменя маслото, не се източва до краи старото, не се подменят филтри и т.н.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”