Колега по-горе спомена за пукане на глави , това го правят дизелите преди е46 ,2.4 ТД си е здрав , но на напъване не мисля , че държи колкото еквивалентен VW мотор , за 1.8 ТДС не знам много , обаче 2.5 ТДС е пълна скръб , смисъл все пак си е 163 коня и върви , обаче ако ги впрягаш всичките , по-често , ще кисне в бокса.Бензиновите обаче за мен са доста добри , за тия пари личния ми фаворит , понеже съм се убеждавал не веднъж в здравината и надеждността е

1.8ИС както спомена един колега по-горе.2.0 все пак си е 6 цилиндъра и на теория мисля , че разхода му би бил по-висок от на един ИС , а и не може да се сравни откъм развъртане и динамика , смисъл шестака си е шестак и на дълго може би ще е малко по-добър , но иначе ИС е доста по-рязък ако мога така да кажа , а и ако питаш мен звука му е по-добър и динамичен от на двулитровия.Окачването нямам много инфо , и все пак нормалните за нашите си пътища , поне доколкото съм чувал - шарнири , биалетки , обичайните.Проблема вътре , който си ме дразни чесно казано е тапицерията на вратите , ако не е с кожа всички други са грозни и винаги накъсани.Една от многото причини да предпочета е30 , въпреки , че за доста хора е морално остаряла кола , за мен си е класика , бих го сравнил с "нашата" си Голф 2 , или си фен или я плюеш , обаче си остава проста и желязна.Не обвързвам никой с мнението си не съм спец , а просто се интересувам малко или много , казвам квото съм чул , видял , прочел.Колега без да се качиш и да покараш квото харесаш няма да стане , така че , харесвай , качвай се и карай , предполагам ще си познаеш колата

А да , наистина дифовете често страдат от държащите на извращения двигатели (бензиновите) на дизел не съм чувал лично , пък и от познати да я има тая болка , ясно може би защо.Хубаво като пробваш колата да има твой човек отзад , поне така се случи с мен и братовчед ми като му вземахме едно е30 , после като го питах , каза ,че не е чул нищо особено , къде от вълнение , къде от рева на мАторя ,отзад се чува доста по-отчетливо на ниски обороти ако вие.Успех !