Някой случайно да е гледал ... ??

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
narf
Автомобил:
Двигател:

Някой случайно да е гледал ... ??

Мнениеот narf » Сря 17 авг 2011 22:30

Здравейте колеги!

Имах известни колебания дали да си купя колата от Германия или от тук, но в крайна сметка реших, че ще ми излезе най-изгодно да е от тук, понеже Голф 4 ASZ в Германия са поне 1000$ над цената им в България.

Интересува ме някой от вас гледал ли е на живо някой от автомобилите, които се предлагат в Мобиле и заслужават ли си ?

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой случайно да е гледал ... ??

Мнениеот Петър Петров » Сря 17 авг 2011 22:35

Колега, не съм специалист в продажбите на коли на старо, ама как си представяш, че кола дето там е на едни пари, тука ще е по-евтина? Веднага се сещам, че тая кола дето тука е по-евтина има проблеми и не е същата кола дето е в Германия...

narf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот narf » Сря 17 авг 2011 22:38

Петър Петров написа:Колега, не съм специалист в продажбите на коли на старо, ама как си представяш, че кола дето там е на едни пари, тука ще е по-евтина? Веднага се сещам, че тая кола дето тука е по-евтина има проблеми и не е същата кола дето е в Германия...

Колега, работата е там, че аз кола от автокъща не искам. Цените на колите в Германия от частни лица, особено за този двигател, започват от 4500 евро и нагоре и с всичките разходи, докато я докарам до България ще ми излезе златна.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 18 авг 2011 12:37

narf написа:
Петър Петров написа:Колега, не съм специалист в продажбите на коли на старо, ама как си представяш, че кола дето там е на едни пари, тука ще е по-евтина? Веднага се сещам, че тая кола дето тука е по-евтина има проблеми и не е същата кола дето е в Германия...

Колега, работата е там, че аз кола от автокъща не искам. Цените на колите в Германия от частни лица, особено за този двигател, започват от 4500 евро и нагоре и с всичките разходи, докато я докарам до България ще ми излезе златна.

Ами купи си я оттук. Дори са на по 120 000км., всичките перфектни и обслужени. Далавера отвсякъде ако питаш мен. :beer

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 18 авг 2011 12:47

По-скоро, си я вземи от Германия. Нали се сещаш, че колите, които са вкарани тук са само италиански и са смазани от каране. За това един голф 4 тук струва 5500лв, а в Германия струва 5500 евро. Да не мислите, че немците са прости? Ако имаше далавера с колите в България, Германия и Австрия щяха да купуват от нас, а не ние да се чудим как да си вземем от тях. :lol:

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Чет 18 авг 2011 12:59

Както се казва ние сме кенефа на Европа-та и всичките боклуци идват при нас. Така че няма как читава кола да е по-евтина отколкото в Германия. Така че който има възможност да ходи из Немско и от там да си вземе кола. Тука са ебаси таратайките

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 18 авг 2011 16:07

Ако искаш кола която да караш доста време а не да я сменяш скоро си заслужава да търсиш от частно лице в Германия и да дадеш доста повече пари отколкото на Горубляне,иначе си харесваш една тукашна стискаш палци да не излязат много ремонти и после като ти омръзне продаваш с малка загуба ! След 3 месеца моя голф ще стане на 6 български и 14 общи години,когато го купих от Австрия струваше 14 000лв сега струва 6000 но пък парите за ремонт на нещо което не се води консуматив са смешни в сравнение с 130 000км който му навъртях :)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 19 авг 2011 9:29

Ако търсиш читав екземпляр не се скъпи за 1000 лв отгоре. Е, ако ще го караш, ако смяташ за 5 години да минеш 20 000 км, да ти кажа няма смисъл чак толкова да се вманиачаваш, че чак Германия. Подготви се психически, че 95% от гледаните коли ще са пълно разочарование и не ходи по други градове, колко такива коли гледах перфектни по снимки, а като идеш.... Аз лично спрях да гледам и в автокъщи колите, накрая гледах само от частни лица, мога да я покарам, вземам я регистрирана с повечето неща платени, с прилични гуми и т.н. Останалото е до късмет. За да разсея малко черните краски, които ти описах- при предишната изкарах късмет и за 4 год и над 100 000 най-скъпото, което смених беше съединител, а амортисьор, каре, лагер или семеринг аз не знам какво е по тази кола.При "новата" като гледам окачването е заводството и е здраво, та и там се надам да са прилични километрите. Айде успех.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”