Avensis 147 vs Golf 122

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Avensis 147 vs Golf 122

Мнениеот barzatarabota » Пет 05 авг 2011 8:42

Ще взимам нов Авенсис и идвам във фолксваген форума някой да ме убеди да взема Голфа.
За 37 000 лв мога да взема Авенсис 147 коня (която май е в класа на пасата е на на голфа) или Голф 122 коня.
Екстри почти еднакви: двузонов климатик, ел.стъкла, ел. огледала, и всички други необходими благинки. Тойотата има в повече електрическа ръчна спирачка, гама лъчи, а голфа спортни седалки и някой друг сензор за дъжд.
Някакви идеи защо да взема по малката кола с 25 коня по-малко?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Avensis 147 vs Golf 122

Мнениеот stefan4o » Пет 05 авг 2011 8:46

А карал ли си и двете с въпросните мотори? Сядал ли си поне в тях? Ако отговорът на едното или двете е "НЕ", мисля че сам можеш да разрешиш дилемата си. Тук е форум на ФВ и повечето мнения съвсем естествено е да са за голфа и някои от тях ще са пристрастни, така че не бива да се вземат като обективни. И все пак колата ще си я караш ти, не някой от нас тук. Другото - прочети гар.условия и на двата варианта, може да откриеш фрапиращи разлики, които да наклонят везните в нечия полза. След това лизинга (ако ще е на лизинг) - виж и там условията, дали ти избираш застраховател, дали те и т.н. Общо взето първо наблегни на документалната част и чак тогава ако се двоумиш се осланяй на сърцето си :beer Като клас - Авенсис мисля е по-редно да се слага до Джетта, отколкото до Пассат. Или да се позиционира между двете.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 05 авг 2011 8:53

Не виждам предимствата на голфа,нито отвътре нито отвън.По-малка кола е,а това винаги е минус.
Японката е 1.8 108кв бензин/Голфа е 1.4-122?
Според мен авенсиса е по-добър и като возия,просто няма как да е друго.Взимай Тойотата.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 05 авг 2011 9:10

Според мен не би трябвало да сравняваш двете коли.Ама нищо общо нямат.Единствено мога да ти кажа че за тези пари вземаш ниско ниво като оборудване Авенсис.И все пак седанът си е седан.

ПП Стефанчо до Джетата си има Корола.Авенсиса си е точно на нивото на Пасат.

Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barzatarabota » Пет 05 авг 2011 9:27

Сядал съм и в двете. Не съм ги карал.
На сядане Голфа бие по интериор според мен. Но пък не купувам диван, а кола.
Утре пак ще ги гледам. Едно от двете ще е.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 авг 2011 9:35

barzatarabota написа:Сядал съм и в двете. Не съм ги карал.

Как изобщо си тръгнал да купуваш автомобил нов без да си го покарал даже??? Бързатаработа срам за майстора mhihi Все пак сам си казал - не купуваш диван.
Относно класа на Авензис е възможно и да е в този на Пассат, заглеждайки се по междуосието и габаритите като цяло (въпреки, че немската е с 10см по-дълга).

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 05 авг 2011 9:44

stefan4o написа:

Как изобщо си тръгнал да купуваш автомобил нов без да си го покарал даже??? Бързатаработа срам за майстора mhihi Все пак сам си казал - не купуваш диван.
Относно класа на Авензис е възможно и да е в този на Пассат, заглеждайки се по междуосието и габаритите като цяло (въпреки, че немската е с 10см по-дълга).

Задължително тест драйв и на двете,и то с моторите на които си се спрял!
Определено и на мен Тойотата ми харесва повече като визия от Голфа,но това си е лично мое мнение.
Успех :да:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 05 авг 2011 9:50

Да,задължително с мотора който си избрал.Аз като купувах моята първо карах един дизел,но не ми хареса и затова ми докараха една с избрания от мен мотор от Разград.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 05 авг 2011 11:22

Пред Авенсиса, нищо в плюс не мога да кажа за Голфа. Не знам какви са тези сравнения с Джета, но е в класа на Пасата. Пред двете твърдо съм за Авенсиса, съвсем друг клас е :!: Малко по куцото управление е в минус на Тойотата, но всичко друго й е в повече...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 05 авг 2011 11:30

КОЛЕГИ - двете коли са различен клас, продават се отлично и са на една цена. Това НЕ Е случайно, човека много добре прави че пита има ли някаква уловка тук, щото на пръв поглед колите са кон и магаре.

Вече съм карал и двата автомобила, накратко бих те посъветвал - купи си Авенсис, ако ти е необходимо мястото което предлага. Ако не - купи си голф, ще си по-щастлив с него :да:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 05 авг 2011 12:00

Аз точно това имах предвид.За тези пари ще вземе колегата недобър Авенсис.Ако наистина не му трябва такъв тип кола,няма смисъл.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 05 авг 2011 12:13

Аз ли не мога да чета или авторът е написал, че за тия пари екстрите в двете коли са почти еднакви, а Авенсисът е с по-голям и по-мощен двигател?
Какви са тия филми, че за тия пари получаваш смотан Авенсис? С какво точно ще е по-лош от Голфа? :screwy

Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barzatarabota » Пет 05 авг 2011 12:19

forski написа:
stefan4o написа:

Задължително тест драйв и на двете,и то с моторите на които си се спрял!
Определено и на мен Тойотата ми харесва повече като визия от Голфа,но това си е лично мое мнение.
Успех :да:

Както казва един познат: До пробваш как върви стара кола. Нова кола от магазина 150 коня - какво да и пробвам?! Да не би да сеца или да е бавна?! :horror:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 05 авг 2011 12:27

barzatarabota написа:Както казва един познат: До пробваш как върви стара кола. Нова кола от магазина 150 коня - какво да и пробвам?! Да не би да сеца или да е бавна?! :horror:

Кажи му на твоя познат да иде да се снима до някоя нова кола, щото очевидно не е карал много такива!
Имаме около 70 автомобила във фирмата - всички купувани нови. Карал съм 10-на от тях. Две еднакви няма. :mrgreen: Едната тресе при потегляне, на друга съединителят отделя много високо ... И това са коли от една марка. Общо три различни модела с един и същ двигател. И не - не са Дачия или Тата или GWM. mhihi

Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barzatarabota » Пет 05 авг 2011 12:31

myrshavija написа:
barzatarabota написа:Както казва един познат: До пробваш как върви стара кола. Нова кола от магазина 150 коня - какво да и пробвам?! Да не би да сеца или да е бавна?! :horror:

Кажи му на твоя познат да иде да се снима до някоя нова кола, щото очевидно не е карал много такива!
Имаме около 70 автомобила във фирмата - всички купувани нови. Карал съм 10-на от тях. Две еднакви няма. :mrgreen: Едната тресе при потегляне, на друга съединителят отделя много високо ... И това са коли от една марка. Общо три различни модела с един и същ двигател. И не - не са Дачия или Тата или GWM. mhihi

Това показва, че може да пробваш зелен авенсис 1.8 да ти хареса и после да купиш сребрист авенсис 1.8 и да тресе при потегляне. :horror:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”