Загледал съм два Голфа 116коня. Има ли такава версия (116 коня) с 5 степенна скоростна кутия или всички са с 6?
Показвам двата варианта, като много се двуумя към кой да се обърна:
Перник: http://www.mobile.bg/11299853924138361
Плевен: http://www.mobile.bg/11314711501850201
Цените са 5000лв. за пернишкия и 5800лв. за плевенския.
Плюсовете на плевенския Голф, в сравнение с пернишкия са:
- подгрев на седалките;
- 6 скорост, ако има вариант пернишкия да е с 5;
- измиване на фаровете;
- голям ФИС дисплей;
- чисто нови летни гуми (зимни имал, но са под въпрос дали ще ги даде);
- спортен волан;
- платена гражданска отговорност;
Минусите му:
- човека каза, че му е тръгнал маховика;
- повече пътни разходи;
- повече разходи при прехвърляне и регистрация;
- неизвестно състояние (човека твърди, че е хубав), докато пернишкия го прегледаха и е в добро състояние, като не съм сигурен дали беше с 6 или с 5 скорости, но ми се стори, че беше с 5;
- скъсана седалка;
Като се тегли чертата плевенския Голф ще излезе около 1 000лв. повече отколкото този в Перник, но пък е далече и може и да отида и да се окаже някой гроб, макар, че момчето твърди, че е много хубав.
Единственото, което ме отблъсква от плевенския Голф е маховика и съединителя, които като комплект струват близо 1000лв., което прави ценовата разлика между двата доста голяма.
Какво ще ме посъветвате вие?
П.П. Ако има начетени колеги от Плевен, които го знаят Голфа или имат време и желание да минат и да го огледат, така че да кажат какво му е състоянието.
Кой от двата автомобила да избера?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой от двата автомобила да избера?
Абе друго не знам ама плевенчанина със сигурност лъже повече в километрите
И не знам дали си забелязал ама в обявата пише 131кс /което кача цената/ а ти казваш че гледаш два еднакви като коне ??

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вземи някой които разбира от коли за да не страдаш после Плевенския е кочина страшна Виж му педалите и седалката
KirilGeorgiev написа:Колега вземи някой които разбира от коли за да не страдаш после Плевенския е кочина страшна Виж му педалите и седалката
И волана

Километрите му са менте, то и на двата са менте де, ама тоя пък много нагло лъже /или са го излъгали нагло/. Променят се за минута.
Иначе плевенския има добри екстри, но състоянието му е под въпрос. Ако е само маховика, ще е добре. Може да се повозиш до Плевен, но не бива да го взимаш само и само понеже си отишъл до там.
Пернишкия няма снимки отвътре, да кажем така коя да избереш е стрелба на сляпо.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
И двата са поне на 500 000....на единия му личи по педалите(Плевен),а на другия по скоростния лост....бягай и от двата!Не са поддържани коли!
-
- Автомобил:
- Двигател:
131 коня е защото имал PowerBox, това за плевенския 
Пернишкия е в добро здраве, километрите не ме бъркат стига да е читав или поне да придава вид на такъв. Утре ще го закача на лаптопа да погледна дюзите, турбината и дебитомера как се държат.
П.П. Не разбрах дали има такъв мотор (116 коня), слаган на Голф 4, който да е с 5 скорости, защото мисля, че пернишкия беше с 5?

Пернишкия е в добро здраве, километрите не ме бъркат стига да е читав или поне да придава вид на такъв. Утре ще го закача на лаптопа да погледна дюзите, турбината и дебитомера как се държат.
П.П. Не разбрах дали има такъв мотор (116 коня), слаган на Голф 4, който да е с 5 скорости, защото мисля, че пернишкия беше с 5?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bobbyggx написа:П.П. Не разбрах дали има такъв мотор (116 коня), слаган на Голф 4, който да е с 5 скорости, защото мисля, че пернишкия беше с 5?
Ами съдейки по обявите в немското мобиле има с 5 скорости понеже на 5 обяви за 116кс има една с " 6 gang" обикновено последвано от удивителни което за мен значи че това се явява като екстра и затова е подчертано в обявата че е с 6 скорости а тези в които не е упоменато че е с 6 са си с 5 !
Попитай по телефона човека за общото състояние на автомобила, има ли някакви проблеми. Отиди и го виж и на "живо", ако има нещо за което продавача е "забравил" да каже значи наистина ще се крият изненади. Така по снимка трудно се прави диагностика.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз бих направил компромис по интериора , за сметка на добро общо техническо състояние . Едно е да си правят майтап с теб , че си си купил кола със скъсана седалка
, а друго - ти да се хвалиш , че колата е с чудесен интериор , но не може да се кара , защото ....
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се, че ще е колата в по-добро състояние, плевенската я гледах заради повечето екстри и евентуалното по-бързо и лесно продаване след това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ходих лично да погледна пернишкия Голф, и състоянието му е много прилично. Мотора работи супер, чист е, антифриза е кристален, няма странични шумове не дрънка и има доста хубава стойка.
Дюзите дават добри стойности, дебитомер и турбо - също, момчето каза 5k, и даже тръгнах да го прехвърляме, но не можах да намеря нотариус, така че ще остане за вторник ако до тогава не изкочи някакво лудо предложение
Дюзите дават добри стойности, дебитомер и турбо - също, момчето каза 5k, и даже тръгнах да го прехвърляме, но не можах да намеря нотариус, така че ще остане за вторник ако до тогава не изкочи някакво лудо предложение

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Не знам ама аз имам съмнения в цените, прекалено са евтини за дизели ... за 99 2000 година. Според мен трябва да има искат мин по 6000 6500 лева и на мен ми се струва доста неподдържани, особено Плевенския хубавото при него е че има доста екстри ..
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
успех,дано уцелиш