договор за покупко-продажба и номер на рама

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
joritoto
Автомобил: VW PASSAT 5.5
Двигател: AVF 2001

договор за покупко-продажба и номер на рама

Мнениеот joritoto » Пет 30 сеп 2011 18:55

здравейте! scare
продадох си колата чрез нормален договор за покупко-продажба пред нотариус и със съпругата ми.Когато новият собственик отишъл в областния КАТ на Гео Милев част от номера на рамата не се вижда. Намира се долу до прага на пасажерската седалка.
Номерът е бил отчасти корозирал. Същият го има и на таблото отпред вдясно на една табелка.
От КАТ му казали да се опита да почисти номера,ако не стане трябвало да се извади генерално пълномощно.Въпросът ми е - С такова пълномощно той ще може ли да си регистрира колата и защо с него? нотариално заверения договор не важи ли ?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: договор за покупко-продажба и номер на рама

Мнениеот dobrin » Пет 30 сеп 2011 21:39

Това с пълномощното са глупости. Той вече е собственик на автомобила и не му трябва пълномощно. Понеже не иска да се разправя в КАТ, иска да вземе пълномощно от теб и да си я кара без да я регистрира, поне това е моето виждане. Демек глоби, камери, данъци - всичко си идва при теб.

Потребителски аватар
joritoto
Автомобил: VW PASSAT 5.5
Двигател: AVF 2001

Мнениеот joritoto » Пет 30 сеп 2011 21:51

не е така както мислиш.З maikomila а мен това е изнудване от служителя в КАТ за кола на 15 г. т.е някаква щуротия защо да не изкараш някой лев.
Проблемът е друг-аз и той се уважаваме не искам той да има проблеми като добросъвестен купувач. работим заедно и не мога да допусна да се компрометирам.
Има 3 варианта на действие според мен -
1. почистване :!:
2. връзки да си затвори очите ПРОСТАКА ОТ кат гЕО МИЛЕВ
3. пълномощно до го употреби за всичко.
в крайна сметка той ми е платил парите и аз да го зае.а ли? :evil:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 30 сеп 2011 22:27

joritoto написа:От КАТ му казали да се опита да почисти номера,ако не стане трябвало да се извади генерално пълномощно.Въпросът ми е - С такова пълномощно той ще може ли да си регистрира колата и защо с него? нотариално заверения договор не важи ли ?

Генералното пълномощно по никакъв начин не може да му помогне за регистрация на колата така че ми е странно защо са му го казали в КАТ /ако са му го казали/ ! По-лесния начин да решите проблема е да потърсите връзка в КАТ /любезно предложение за почерпка на проверяващия също става/ за да не се хващат за глупости и вие да не си разваляте отношенията :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 30 сеп 2011 22:34

А за какво са му искали тоя номер....той от София ли е или друг град, та ще му гледат номера....аз тая година в КАТ София като ходих само договора за покупкопродажба ми искаха, голям малък талон, внесох си паричките и се наредих на другата опашка за да ми кажат именцето и да ми дадат новите талони :shock

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 30 сеп 2011 22:37

vucata написа:А за какво са му искали тоя номер....той от София ли е или друг град, та ще му гледат номера....аз тая година в КАТ София като ходих само договора за покупкопродажба ми искаха, голям малък талон, внесох си паричките и се наредих на другата опашка за да ми кажат именцето и да ми дадат новите талони :shock

И това е интересен въпрос понеже доколкото знам номера на рама/двигател се сравняват само ако се сменят номерата на колата което не е необходимо ако ще се регистрира в същия окръг !

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 03 окт 2011 8:09

Явно е - продавача е с местожителство София, а ако прочетете малко купувача има драма в КАТ Гео Милев, където е София Окръг.

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Пет 07 окт 2011 20:10

Напълно безпредметно е да му правиш пълномощно, след като вече си му прехвърлил собствеността на автомобила чрез договора. Някой по веригата лъже! Може купувача да си го е измислил, поради някакви негови си причини / например предпочита да си кара колата така, но в такъв случай защо въобще е искал договор?! / или в КАТ нещо го мотаят. И в двата случая ти няма какво да предприемаш.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 07 окт 2011 20:25

Един съвет и от мен!В КАТ София област има двама човека,които се занимават със сверката на документите!Единият е голям боклук и постоянно се заяжда,другия е много точен!преди години попадах на първия и ме кара да ходя да мия двигателя и с триста зора си регистрирах колата!В началото на тази година като си регистрирах сегашната кола ми се падна втория!Не успя да намери номера на двигателя и ме пусна така!Така че просто отидете и вижте кога ще се падне другия човек и тогава регистрирайте!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”