Опит с Октавия 1.6 на газ

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Опит с Октавия 1.6 на газ

Мнениеот Petrolhead » Вто 04 окт 2011 0:10

Търся си служебна кола, шкода предлагат Октавия Тур, явява се старата преди фейслифта за 25 000 лева със ДДС и Н1 сертификат. Единствените мотори са 1.4 и 1.6, като втория може да е на газ. 5 години гаранция и сносен лизинг.
Та въпроса ми е, заслужава ли си?
Много ли е удушен тоя мотор на това купе? Карах я, но на бензин - става, не е самолет, но има живец.

Дилемата е голф 1.6 дизел за 35 или октавия на газ за 25

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Опит с Октавия 1.6 на газ

Мнениеот Dead man » Вто 04 окт 2011 2:12

Във Велико Търново се возих на такава Октавия на метан-предавките се сменяха почти винаги на 5000-5500 оборота... :horror:

Колата се караше с пълна синтетика,харчи до 1.5 литра на 15 000 км и беше на реални 655 000 км... :012: :012: :deal

Взимай смело 1.6 на газ и си ти... :banana

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 04 окт 2011 8:16

Ако имаш 35к отговорът е ясен. А и реално трябва да сравняваш месечни вноски, освен ако няма да се купува автомобила кеш.
Иначе Октавията не е малък автомобил, а с 1.6 на газ, ще стане:
vaskoto1 написа:From zero to one hundred-no problem! You can make it in a single day!
:063: :063: :063: :063: :063: :063:

И не само това. Ако основната цел е гаранцията и придвижване от т. А до т. Б с най-нисък разход на гориво може. Въпросът е за какво точно ще ползва този служебен автомобил и колко души и багаж ще вози през по-голямата част от времето. При по-големи натоварвания, дори само като чисто тегло на товара, ще е проблем, поне според мен.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 04 окт 2011 8:22

Колкото повече-толкова повече!Октавията според мен,не си тръгнал на съзтезания а да вършиш работа...Голфа е доста по-малък и тесен... Винаги бих избрал по-голямата кола!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 04 окт 2011 15:50

ще се возя себе си основно, търся вариант за максимум кола с минимум разноски.
не искам да правя компромиси относно оборудване и комфорт, но не ми се дават и много пари. не искам да я мисля, за съжаление както се познавам ако взема голф следващото лято ще е с 19ки и ниско окачване и ще имам 3 коли, които не могат да бъдат карани спокойно.

единственото което ме притеснява е мотора, ще стигне ли за нормално придвижване или ще съжалявам?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 04 окт 2011 16:10

Октавията ще е мъртвец, изпреварвания трудни, къси скорости за що годе прилична динамика. На извънградско ще ти се надува главата, ще е на високи обороти. Разход предполагам около 11-13л в града. Карал съм мотор с толкова коне на Б4 и определено е слаб.
Голфа от своя страна ще върви по леко, ще има добра динамика, повече тишина, по нисък разход, подобен на Октавията обърнато в пари. С по-малък багажник е, но при Октавията бутилката ще ги изравни донякъде.
Голфа за мен е по-добра офоерта...

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 04 окт 2011 16:18

Пичове ако Октавията е с заводска газ, това най-вероятно ще е метан и бутилките не заемат място в багажника! Значи за вържеш съм съгласен, че няма да е нищо особено, но при положение, че на новия Пасат Б7 на метан му дават 3,5 кг. на 100 км. на дълго мислите ли, че Голфа, па макар и дизел може да го докара тоя разход :) Аз мисля, че не може!!! Октавията си е перфектна за служебен автомобил, дори с тоя мотор! Според мен е по-доброто решение в случая! А гледам колегата за личен автомобил има други возила, така, че проблемът му е нулев :beer

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 04 окт 2011 16:31

газта се слга тук в сервиза им, съвсем нормален газов инжекцион BRC с грозна бутилка.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 04 окт 2011 17:07

ААА това вече е друго!!! Но все пак си мисля, че за служебна си е по-рентабилно на газ и да има пространство в колата! Пък и цената е по-добра :beer

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Вто 04 окт 2011 17:34

а защо просто не слезеш един клас надолу :roll:
Фабия- 1.2 тси или 1.6 Тди с добро оборудване, също са със Н1 и ще ти останат и пари...

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 04 окт 2011 17:38

mitko66 написа:а защо просто не слезеш един клас надолу :roll:
Фабия- 1.2 тси или 1.6 Тди с добро оборудване, също са със Н1 и ще ти останат и пари...

коли за града имам, това ще се кара основно на дълги разстояния и трябва да е стабилно

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Вто 04 окт 2011 20:37

:roll: тогава "онзи" голф - 1.2 тси 63 кв за 26 и нещо или още по добре: http://www.volkswagen.bg/files/bg/eleme ... 635544.jpg

+ сравнително приемлива цена
+ приличен двигател, доста по добър от 1.6, колкото и малко да звучат тези 86 кс, турбото си е турбо, повярвай динамиката и въртящия момент са доста прилични и понякога може да се учудиш...
+ много добро оборудване а пък за рабита, направо разточително, имаш всичко необходимо плюс глезотийки
+на дълъг път този двигетал е много икономичен, ако се кара според ограниченията, често ще виждаш разход с цифрата 5 отпред.
+ тих, безпроблемен според сервизите на ФВ, шкода, сеат..
+запазване на стойността на колата пре евентуална препродажба след време, предпоставка за което е приличния двигател, екстрите и това че е ФВ ГОЛФ!
+прилично товарно пространство, доста място на предните седалки, прилично отзад, много добра ергономия, пътно поведение, балансирана "возия"
Само нямам на идея дали може да се поръча Н1

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 04 окт 2011 20:53

Здравей!Аз карам Б4 90кс на метан!Да,спънат е,ама ме вози евтино.Ползвам я за служебна!8 лв-100км-много ли е?А возилото тежи поне 1500 кг.Ако има зор,минаваш на бензин и си ок!Не си състезател все пак.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 07 окт 2011 13:36

вчера карах и голф 6, 1.6 ТДИ 105 коня.
очаквах повече, тясна въпреки че са с еднаква широчина с октавията. А колонките на прозорците са отвратително широки. динамиката не е нещо особенно, върви си, но не е много по-добре от тази на октавията. шумна е, чуват се по-осезаемо и мотора и гумите и вятъра и окачването, нямам идея защо е така.
плюсовете са - страшно добри седалки, приятно серво и педали, малки приятни изненади навсякъде в колата, икономичен мотор, в момента имат някаква промоция за Рабит ниво на оборудване, така че имаш повече глезотии на същите пари

надявах се след като я покарам да ме убеди, че голф е колата, ама май ме убеди в обратното.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 07 окт 2011 13:52

Petrolhead написа:вчера карах и голф 6, 1.6 ТДИ 105 коня.
очаквах повече, тясна въпреки че са с еднаква широчина с октавията. А колонките на прозорците са отвратително широки. динамиката не е нещо особенно, върви си, но не е много по-добре от тази на октавията. шумна е, чуват се по-осезаемо и мотора и гумите и вятъра и окачването, нямам идея защо е така.
плюсовете са - страшно добри седалки, приятно серво и педали, малки приятни изненади навсякъде в колата, икономичен мотор, в момента имат някаква промоция за Рабит ниво на оборудване, така че имаш повече глезотии на същите пари

надявах се след като я покарам да ме убеди, че голф е колата, ама май ме убеди в обратното.

хохох,
ходи пробвай някоя киа тогава :wink:
широко,удобно,пълно с екстри :lol:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”