пасат или хюндай

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
kiss
Автомобил:
Двигател:

пасат или хюндай

Мнениеот kiss » Нед 16 окт 2011 20:42

Колеги търся съвет за избор на кола
по принцип съм си фен на пасат - имах два и нямам забележки
обаче има различни разбирачи, които съветват какво ли не
накратко ето между какво се колебая - новия пасат 2.0 140 кс дизел или хюндай елантра (или IX 35 или i40} като и нисан кашкай
Знам че малко разностранен е изборът ама горе долу това са колите които ми грабнаха вниманието като евентуални конкуренти при избора на пасата. по принцип карам около 15 000 годишно предимно градско и магистрали без лов риболов и подобни
благодаря

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: пасат или хюндай

Мнениеот group® » Нед 16 окт 2011 21:24

За нови ли става въпрос?

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Нед 16 окт 2011 21:45

Щом са споменати ix35 и i40 явно става става въпрос за нови автомобили. Елантра е съвсем различен клас от Пасата, както и ix35. Ако ти се кара нещо различно, пробвай i40, дори и от АутоБилд "признаха", че е почти на едно ниво с Пасата.

kiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiss » Нед 16 окт 2011 21:59

за нови става въпрос
въпросът е че явно всички се доближават до пасат но той си е класика
не знам просто дали ходовата част на хюндай или нисан не по добра

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Нед 16 окт 2011 22:03

Vantage написа:Щом са споменати ix35 и i40 явно става става въпрос за нови автомобили.

Мда има логика.
Така или иначе имах предвид дали ще взима от Хюндай Бг и независимо дали е нова или върната, бих предпочел да си имам взимане-даване с тях, отколкото с Порше Бг.
Лизингите са изгодни, поддръжката по-добра и т.н.
Като цяло мисля, че ще имаш много по-малко ядове с Хюндай, отколкото с другите, което много важно поне за мен.

п.с. За класика е рано да се говори :)
Все пак от тестовете, на които съм попадал съдя, че Пасата е по-комфортния, но тук идва и въпроса, колко си претенциозен.

kiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiss » Нед 16 окт 2011 22:06

колите са нови но са от чужбина - не са от БГ дилъри
преди всичко ме вълнува здравината не толкова екстри и разни изгъзици

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Нед 16 окт 2011 22:09

kiss написа:колите са нови но са от чужбина - не са от БГ дилъри

Това се опитах да питам :lol:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 16 окт 2011 23:29

При всичките ми уважения към Хюндай, при сходни условия, няма как да избера Хюндай пред сходен модел на Фолксваген. При никакъв вариант. Ако евентуално ми го подарят, ще го продам и пак ще взема ФВ. Наречете ме сектант, ако искате ...
За мен Пасат не е просто модел, а е наследник на десетки години традиции в автомобилостроенето и то точно в този клас автомобили. Не случайно, Фолксваген Пасат е един от 10-те най-продавани модели в световната история (наред с Голф и Бийтъл).
Да не говорим, че новият Пасат, лично за мен, е един много красив и стилен автомобил на добра цена за качеството, което предлага. А и ако е вярно това, което чух за цената на и40 - не, благодаря.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 17 окт 2011 7:32

Карам Хюндай служебен даже 3 единият е Соната 2007-ма, която сега май се заминя с и40 и мога да кажа, че е доста стабилна и здрава като кола. На около 60000 км. каране като служебна кола само на ръчка(Мите пропусни ги тези редове mhihi ) и до сега не е имало сериозни ремонти по нея. Окачването е малко твърдо, но здраво и стабилно. За вървеж-върви си доволно. Но както каза Добри, ако щях да си купувам кола и имах възможност за избирам бих взел Пасат.

kiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiss » Пон 17 окт 2011 18:11

благодаря колеги
и аз така ги чувствах нещата - като добри
но често ме нервират някакви пичове които ми навират разни тойоти авенсис и тем подобни в носа като по- добри

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 17 окт 2011 18:36

http://hyundai-bg.com/forums/index.php
Във форум на Фолксваген - едва ли ще намериш някой да се застъпи за Хюндай mhihi
Пасата ще си държи цена - разумна инвестиция , докато Хюндай въпреки отличните си качества и препоръки от Ауто Билд ,на старо ще е с много по-голяма загуба на стойност :deal

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 17 окт 2011 19:42

По принцип, ако има алтернатива на ФВ в средния клас, това е Хюндай. Всичко друго си струва точно толкова пари колкото предлага и колата. Такаче ако имаш опция за И40 със сходен дизел и екстри и разлика в цената над 6-7000лв, според мен си заслужава хюндая. Ако пък цената е близка, Пасат

Потребителски аватар
basketwarrior
Автомобил: Passat B5 variant
Двигател: 1.8T APU

Мнениеот basketwarrior » Пон 17 окт 2011 22:20

Всички пропускат да споменат ,това че за 3 години Хюндай ще загуби 55-60 процента от стойността си при продажба на старо. И това ще се повтаря на всеки 3 години. А при ФВ тази стойност е 48% което е доста голяма разлика.За това погледни и тази сметка.Понеже не знам къде ще я караш, може да си във Великобритания примерно.Там мисля че имаше нещо при гражданската според марката. ФВ е 1-ви клас и данъка наложен върху каското е по-малък , а Хюндай е втори или дори 3-ти и данъка е осезаемо голям.Но пробвай Пасата и който и да е Хюндай и още със сядането ще решиш какво да вземеш.Без да караш вече ще ти е ясно къде се чувстваш по-добре :). Надявам се с нещо да съм помогнал с всичко дето казах.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 18 окт 2011 7:48

Айде да се включа и аз,половината пишете за неща който не сте виждали камо ли да сте кара ли и видяли за кво иде реч,от въпросните коли съм карал всички,аз ако имам възможност бих избрал твърдо с две ръце i40 това е невероятна кола,който няма нищо с моделите на Хюндай досега,за мен единствения недостък за моя джоб е цената :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun ,започваща от 40к лв.,така че колега избирай,ако искаш ела ще ти дам да покараш служебната i40 да видиш за кво иде реч.Пластмасовия Пасат няма никви шансове срещу този Хюндай :idea: ,поне за мен :idea:

Потребителски аватар
basketwarrior
Автомобил: Passat B5 variant
Двигател: 1.8T APU

Мнениеот basketwarrior » Вто 18 окт 2011 8:23

Нямам идея какъв Пасат си карал ( със сигурност не е имал учебник по български), но пластмасов maikomila на дали сравнено с корейска компания ,която почна да се разраства преди 2-3 години и няма никаква историческа стойност.
Послепис: Колега, не искам да те обидя , но моля те не ползвай думи като "джоб" , когато говориш на български.И уважавай си езика и виж как си ползвал думата КОЙТО.Съмнявам се да не знаеш как се ползва, просто се старай да я ползваш правилно, че така се опитваш да си убедителен а не ти се получава понеже хората гледат грешките ,които правиш и не приемат силните ти думи.Пазете стойността на българския език. 8)

Последна промяна от group® на Вто 18 окт 2011 9:42, променено общо 2 пъти.
Причина: Когато правиш забележка за правопис, се постарай над собствения си! А най-добре да не правиш!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”