Голф 4 1.9 ТДИ или Мерцедес Ц220 ЦДИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.9 ТДИ или Мерцедес Ц220 ЦДИ
Здравейте колеги както се разбира от заглавието колебая се между тези две коли.Голфа ще бъде със всеизвестния "железен" двигател АФН
Значи интересува ме поддръжката на двата автомобила,разходите за обслужване,здравината на ходовата част, разхода на гориво,също така и комфорта е от значение,знам че голфа няма да има возията на цетката,но все пак мисля,че ще вози доста по-добре от Г3.Понеже вътре е доста просторен и поне на вид ми изглежда,че ще има добра возия.В голфа не съм се качвал и нищо не мога да кажа,докато в мерцедеса съм се возил доста и направо не усеща неравностите и дупките.Благодаря ви.

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Голф 4 1.9 ТДИ или Мерцедес Ц220 ЦДИ
Колега,сравняваш кон с кокошка...
Няма Голф 4 с АФН...
Взимай Мерцедеса и не му мисли.

Няма Голф 4 с АФН...

Взимай Мерцедеса и не му мисли.

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Остави го тоя голф и това цди.
Купи Пежо 406 фейслифт-здрава и надежна кола.
Имам 2-ма приятели с такива-но с бензинови 1.8 16в,и да ти кажа-освен биалетки друго не сменят.А едната е навъртяла 70 000км по нашите пътища за 3 години,другата около 50 000(за 2),и няма хлоп няма троп,тихички,работят си перфектно....вървежа и разхода са прилични.
За тия пари дето ще броиш за голфа,ще вземеш такова 406 че не е истина,в другия случай не е ясно какъв кокошарник ще купиш.Пежото има само предимства пред голфа..лощото е че не е кола за всеки вкус.Сега много хора ще кажат 'какво е това мнение' и 'каде го бутам това пежо и незнам си какво'но това е истината.406 е на светлинни години пред голф 4 и обратното може да го каже човек ,който никога не се е возил и не е карал такава кола.
Купи Пежо 406 фейслифт-здрава и надежна кола.
Имам 2-ма приятели с такива-но с бензинови 1.8 16в,и да ти кажа-освен биалетки друго не сменят.А едната е навъртяла 70 000км по нашите пътища за 3 години,другата около 50 000(за 2),и няма хлоп няма троп,тихички,работят си перфектно....вървежа и разхода са прилични.
За тия пари дето ще броиш за голфа,ще вземеш такова 406 че не е истина,в другия случай не е ясно какъв кокошарник ще купиш.Пежото има само предимства пред голфа..лощото е че не е кола за всеки вкус.Сега много хора ще кажат 'какво е това мнение' и 'каде го бутам това пежо и незнам си какво'но това е истината.406 е на светлинни години пред голф 4 и обратното може да го каже човек ,който никога не се е возил и не е карал такава кола.

- KRASUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Имам С 220 CDI и съм доста доволен. Модификацията ми е Авангард и мога да кажа, че окачването е доста стегнато, по-твърдо, но и доста стабилно по завои с по-висока скорост (аз съм и със 17"). Поддръжката на Мерцедеса си е доста по-скъпа от тази на Голфа, но пък е доста здрава ходовата част, ск.кутия, двигател, но зависи и от това на какъв ще попаднеш. Разхода ми е 8.5/100 градско (София) и 5.0/100 (извънградско), като се има предвид, че моя е автоматик. Абе хубава кола, но си прави сметка да не ти се окаже скъп, щот не e VW.
За качеството на материалите използвани в интериора, са в пъти по-добри от при Фолксваген, Ауди.
За качеството на материалите използвани в интериора, са в пъти по-добри от при Фолксваген, Ауди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за мненията.
Dead man има той е 110 к.с. само че май се води АХФ.А на колегата с пежото ще кажа,че това не ми е любимата кола(вече си имам една която никак не ми харесва).
KRASUGATA дано да не се окажа доста скъп,но по принцип аз не карам Фолцваген и не знам каква им е поддръжката,но съм чувал от собственици,че не са от най-евтини даже казват,че им е скъпа поддръжката,но пък ужким не се разваляли много ходовата част е здрава,двигателя 110 к.с. също казват че е вечен,дори му наливат нафта от туби
За ЦДИ-то малко ме притеснява тази горивна система,щото знам,че е доста по-крапизна към качеството на нафтата,а ремонтите не са от най-евтините.Аз по принцип исках да си взема Бенц w210 Е220 CDI 1999-2001,но там цената е малко по-висока поне 3-4к лв.,пък не ми се чака повече за кола и за тва реших да взема някоя от посочените.Пък ако след това имам пари ще я сменя за Е220.

Dead man има той е 110 к.с. само че май се води АХФ.А на колегата с пежото ще кажа,че това не ми е любимата кола(вече си имам една която никак не ми харесва).
KRASUGATA дано да не се окажа доста скъп,но по принцип аз не карам Фолцваген и не знам каква им е поддръжката,но съм чувал от собственици,че не са от най-евтини даже казват,че им е скъпа поддръжката,но пък ужким не се разваляли много ходовата част е здрава,двигателя 110 к.с. също казват че е вечен,дори му наливат нафта от туби

KawazakiNinja написа:Аз по принцип исках да си взема Бенц w210 Е220 CDI 1999-2001,но там цената е малко по-висока поне 3-4к лв.
Не съм се интересувал от МБ, но доколкото разбирам (може и да греша) си мислиш, че за 4000лв ще можеш да си вземеш Г4 ТДИ в голяма грешка си (ако беше така да съм се обзавел отдавна)т.е. може, но 90 коня, с никакви екстри и лека повреда в двигателя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегаа... много добре знам,че за 4к голф 4 нема.Исках да кажа,Е220-ката ще е по скъпа с още 3-4к лв. като този бенц е около 10000.Това означава,че 4-ката за 6000.
Последна промяна от KawazakiNinja на Пон 08 авг 2011 11:48, променено общо 1 път.
KawazakiNinja написа:Колегаа... много добре знам,че за 4к голф 4 нема.Исках да кажа,Е220-ката ще е по скъпа с още 3-4к лв. като този бенц е около 10000.Това означава,че 4-ката за 6000.
значи съм разбрал неправилно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Това е малко странно сравнение понеже тия двете коли не са в един клас,но отговора за мен е,ако имаш пари да вземеш мерца и да го поддържаш значи това е твоята кола,а ако искаш по-евтина във всяко отношение кола взимаш "народната" 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дайте още някое мнение колеги...че днес ходих да гледам и нито един от двата модела не ми хареса.Всичките бяха някакви "изтормозени" по думите на майстора.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
KawazakiNinja написа:Дайте още някое мнение колеги...че днес ходих да гледам и нито един от двата модела не ми хареса.Всичките бяха някакви "изтормозени" по думите на майстора.
И на двете коли пълното обслужване в началото е 4 цифрено. Въпросната Ц класа на мен не ми допада особено. Модела си е '93 квото и да говорим и не се вписва в представите ми за комфорт от МБ. Даже във возенето не мога да напрвя особена разлика между тея модели. Имай предвид че TDI и CDI са скъпо удоволствие за поддръжка, прави си хубаво сметката, такаче след 1 година като се наложи да извадиш 1000лв за нещо да не пищиш

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
МЕрцедеса много ясно 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
между посочените два модела предимството като цяло е за мерцедеса,ама ако търсиш кола с големината на мерцедес и подръжката на голф(предимството на ФВ е че се чупят определени агрегати с доста по малка цифра пари в сравнение със същите болежки при МБ)виж октавия или нещо от сорта 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Едеинственото кето не ме кефи в мерджана е теснотията вътре,и супер дървения интерор.
Но пък си е класи над Голфа.
Но пък си е класи над Голфа.