Как вози Голф 4 ?
- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
Как вози Голф 4 ?
Привет колеги. Сега карам Ауди А4 Б5 и съм много доволен от возията. Искам да си взема Голф 4 ТДИ, но незнам дали няма да ми е кофти возията след Аудито. Возил съм се в Голф 2 и 3 и возят доста дървено. При 4-ката по-меко ли е возенето или е същата работа ?
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как вози Голф 4 ?
Cekcu написа:Привет колеги. Сега карам Ауди А4 Б5 и съм много доволен от возията. Искам да си взема Голф 4 ТДИ, но незнам дали няма да ми е кофти возията след Аудито. Возил съм се в Голф 2 и 3 и возят доста дървено. При 4-ката по-меко ли е возенето или е същата работа ?
Колега имал съм голф 2 голф 3 и сега имаме 4-ка TDI !!!Возията е нормална според мен и е малко по добра от на предишните голфове 1,2,3 и от към разхода съм си доволен поздрави а колкото до аudito мисля че ще е по добра возията от на голф 4-ката
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Имам колега, който е минал от Бора на Ауди А4. Задавал съм му същия въпрос, какво му е мнението и ми каза "Аудито вози къде-къде по-добре от тая дървена Бора". Цитирам ти го дословно, вече сам си прави изводи. То е субективно усещането за возия, но все пак съм склонен да му вярвам. На мен лично също возията на А4 ми допада повече от на Мк4 серията на Фолксваген Голф/Бора.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Има стегната возия,дразнещо е лекото поскърцване на пластмасите дори и в запазените екземпляри.
За размерите си вози добре,но все пак е голф.
Предимства пред а4 лично аз не виждам.
Ако искаш возия на цената на голф 4,си вземи пежо 406 фейслифт.Цената на перфектно пежо с много екстри е около 4,а цената на перфектен голф е доста над тази по ред причини.
Двете коли не са в един клас,но са в един ценови диапазон,с разликата че за 4 голфа ще е с много забележки и с 1.4 мотор и сигурно без клима
Не ти предлагам пасат 5,защото това пак си е каляска на 1000 години.Успех все пак
Ако искаш возия на цената на голф 4,си вземи пежо 406 фейслифт.Цената на перфектно пежо с много екстри е около 4,а цената на перфектен голф е доста над тази по ред причини.
Двете коли не са в един клас,но са в един ценови диапазон,с разликата че за 4 голфа ще е с много забележки и с 1.4 мотор и сигурно без клима

Не ти предлагам пасат 5,защото това пак си е каляска на 1000 години.Успех все пак
- Cekcu
- Двигател:
- Контакти:
А Пежо 307 по-добра возия ли има от Голф 4 ? На Голфа предполагам возията му е като на Ауди А3 ?
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
ако искаш добра возия зимай мерцедес а за VW с добра возия ти предлагам VW пасат поздрави 

- Cekcu
- Двигател:
- Контакти:
Vidol Nikolov написа:Има стегната возия,дразнещо е лекото поскърцване на пластмасите дори и в запазените екземпляри.
Двете коли не са в един клас,но са в един ценови диапазон,с разликата че за 4 голфа ще е с много забележки и с 1.4 мотор и сигурно без клима![]()
Колега търся нещо след 2002 година. Ако взема Голф 4 ще или 131 или 150 коня, около 2002. Не ми харесва нещо 406, по скоро бих дал повече пари за 407
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За Г4 мога да кажа много хубави неща,но комфортната возия не е едно от тях
За протокола да отбележа че карам такъв постоянно и съм мнооого доволен от колата като цяло просто си е каручка откъм возия но и парите за поддръжката на ходовата част са като за каручка 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Cekcu написа:А Пежо 307 по-добра возия ли има от Голф 4 ? На Голфа предполагам возията му е като на Ауди А3 ?
Точно така

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Stivi написа:За Г4 мога да кажа много хубави неща,но комфортната возия не е едно от тяхЗа протокола да отбележа че карам такъв постоянно и съм мнооого доволен от колата като цяло просто си е каручка откъм возия но и парите за поддръжката на ходовата част са като за каручка
Казаното за хечбека не важи в никакъв случай за комбито!4-ката ми е като лодка в сравнение с 3-ката( идвете са комби и двете возят по-меко от хечбека от същата генерация).
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
joker написа:Stivi написа:За Г4 мога да кажа много хубави неща,но комфортната возия не е едно от тяхЗа протокола да отбележа че карам такъв постоянно и съм мнооого доволен от колата като цяло просто си е каручка откъм возия но и парите за поддръжката на ходовата част са като за каручка
Казаното за хечбека не важи в никакъв случай за комбито!4-ката ми е като лодка в сравнение с 3-ката( идвете са комби и двете возят по-меко от хечбека от същата генерация).
Е ако си мислиш че комбито ти вози особено по-добре от хеча... много се лъжеш

- Vidol Nikolov
Спокойно можеш да вземеш пежо 406 фейслифт 2003,дори 2004 година.Те са под цената на пд131 и 150.
2.2 хди на пежо 136к.с по разход е долу горе наравно с пд фв.Около 8-9 градско!
Поддръжката на пежото откъм ходова част също е много много евтина.
Тия народни поверия за скъпи предници на пежа са пълна простотия.
Реална болка са само биалетките,но те са евтини,всичко друго в тая кола е перфектно изпипано.
Няма скърцане,хлопане,тропане.Не правиш предници,амортесиори,тампони на мотор и други.
Минус на пежото са ел.стъклата-понякога не се вдигат -това си е фабричен дефект(преди фейса),само по това че не обича тази си част от електрониката мога да го сравня с ФВ-както можем да открием в много теми за неработещи ел. дивотий на всякакви фв.
Вози в пъти по-добре от който и да е голф.Французите са го направили много качествено.
Ако сменяш аудито с голф заради возия-ще се разочароваш.
Ако искаш возия смени марката,а ако не искаш да сменяш марката се качи на по-горен клас,не слизай при голф
Колкото до 607...там нямам наблюдения,но като знам какво е 406,то тогава 607 е вече
2.2 хди на пежо 136к.с по разход е долу горе наравно с пд фв.Около 8-9 градско!
Поддръжката на пежото откъм ходова част също е много много евтина.
Тия народни поверия за скъпи предници на пежа са пълна простотия.

Реална болка са само биалетките,но те са евтини,всичко друго в тая кола е перфектно изпипано.
Няма скърцане,хлопане,тропане.Не правиш предници,амортесиори,тампони на мотор и други.
Минус на пежото са ел.стъклата-понякога не се вдигат -това си е фабричен дефект(преди фейса),само по това че не обича тази си част от електрониката мога да го сравня с ФВ-както можем да открием в много теми за неработещи ел. дивотий на всякакви фв.
Вози в пъти по-добре от който и да е голф.Французите са го направили много качествено.
Ако сменяш аудито с голф заради возия-ще се разочароваш.
Ако искаш возия смени марката,а ако не искаш да сменяш марката се качи на по-горен клас,не слизай при голф
Колкото до 607...там нямам наблюдения,но като знам какво е 406,то тогава 607 е вече

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Возията на голф4 е доста подобрена в сравнение със 3-та , НО никога не може да се сравнява с тази на Ауди А4 или Пасат 5 ,които са на една база , по простата причина , че окачванията им са коренно различни !
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Vidol Nikolov написа:Спокойно можеш да вземеш пежо 406 фейслифт 2003,дори 2004 година.Те са под цената на пд131 и 150.
Защо ли ,

- Vidol Nikolov
По написаното личи,че никога не си се качвал,камо ли да си карал 406.
Айде седни малко в тая кола,покарай я едни километри ..примерно 300..само 300 и пак пиши какво мислиш.Дотогава си остани със здраве заблуден за предимствата на голфа пред пежото
Айде седни малко в тая кола,покарай я едни километри ..примерно 300..само 300 и пак пиши какво мислиш.Дотогава си остани със здраве заблуден за предимствата на голфа пред пежото
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”