Мнения за Мерцедес А класа 2000г

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнения за Мерцедес А класа 2000г

Мнениеот Ludia » Съб 27 фев 2010 7:58

Колеги, помогнете малко с мнения за този модел. Ще се кара от жена в София и мноооого рядко извън градско. Интересува ме защо повечето мнения които съм чул са "бЕгай далеч..." ? Също така кой двигател ви се струва по-удачен : 1.7 CDI или 1.6 бензин ?
Моля участие да взимат хора имащи лични впечатления, а не чули от сина на колегата, че майката на гаджето му не била доволна...
Също така не са желани мнения от сорта : "вземи поло, пежо 206, тойота ярис" и т.н...
Благодаря предварително на отзовалите се ;)

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнения за Мерцедес А класа 2000г

Мнениеот dragozow » Съб 27 фев 2010 10:44

Здрасти, един колега купи на щерка си бензинова А-класа. Същия колега има и ново Поло(от магазина) 1.4 бензин. Мерцедеса е по-икономичен и вози по-хубаво. Недостатък е че краката са някак си нависоко вътре. И си е типична женска кола. Търси модел с ESP защото първите имаха проблеми с устойчивостта.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 27 фев 2010 11:58

Изобщо си го избий от главата този модел.Говоря от личен опит за кола на 140 000км докарана от мен от Германия.Ако почна да пиша какви проблеми съм имал ще се хванеш за главата и това за кола която не съм гледал да е евтина при покупката.Дебитомера на 1.7 ЦДИ струва 784лв мога и още цени да ти напиша.Аз се подведох по женски акъл не го прави и ти.А-Класа= ПЪЛЕН БОКЛУК.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Съб 27 фев 2010 16:27

Това е любимата кола на повечето автомонтьори. :) За смяна на един от обтегачите на пистовия ремък се сваля мотора :horror: ...един познат ми каза, че при него повечето ремонти на тази кола започват от 500 лева нагоре. Аз се убедих лично, че е доста трудна за отремонтиране и няма да я препоръчам на никого. ЦДИ-то е много добро, пъргаво, но както каза един колега по-горе, частите са доста скъпи. Има и по-добри варианти за женска кола, дори и да не е Фолксваген, който тук всички (дори и аз) ще ти препоръчат. Успех :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 27 фев 2010 17:03

да, четох, че преди фейслифта през март 2001г имали проблем със стабилността и други дребни проблеми. След това ЕСП влиза в серийния пакет, фаровете са с прозрачно стъкло, купето се удължава и др. Все пак, че се работи трудно е ясно... В повечето малки коли където мястото е малко е така.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 27 фев 2010 17:11

бягай далеч A класата е една много скъпа кола за подръжка за мен това не е истински мерцедес,по-добре вземай POLO или ако искаш нещо по-рядко вземи Audi A2 или любимата на всички жени mhihi MINI
Прикачени файлове
Mini-Cooper-D-18812_1176207615276.jpg

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 27 фев 2010 17:26

Е по-проблематично автомобилче от Мини ако има!?
Темата е за + и - на А класа.
Авторът на темата ще си прецени дали ще си купи.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Съб 27 фев 2010 18:33

Мислим има 2 теми в нашият форум за А клас на мерцедес,опитай с търсачката :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 27 фев 2010 19:06

Няма да те разубеждавам защото по мене си знам че ако си наумиш нещо трудно ще те разубеди някой, но гледай да е поне след фейслифта и CDI :idea: бензина го забрави. И имай предвид това дето го говорят за ремонтите е вярно, за елементарни операции по двиг. се сваля целия двиг. барабар с предния мост и цялото окачване а за смяна на изгоряла крушка на фара се сваля подкалника, бронята и се вади целия фар :twisted: Така че успех в избора и задължително преди покупката на диагностика със Старт-Диагноза се казва уреда :idea: :wink:

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Съб 27 фев 2010 19:44

След 7 хил км с А170ЦДИ дълга база мога да кажа 4е съм доволен, автоматик е и е доста удобна. Предпо4итам я пред предишната ми кола А6. Гледай след април 2001, 95 к.с. ЦДИ. Успех!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 27 фев 2010 20:35

така... след последните мнения по темата, ще отговоря на авторите им ;)
1-во предложението на tdi fen - ми сори, но явно не си запознат с цените в момента на изброените от теб автомобили и този от заглавието на темата. Освен това, mini каран от жена в София ... :banghead: няма да си го причиня това.
2-ро колега kriso_g четох нещо във Форума на Мерцедес, но не бих взел написаното от там за чиста монета ;) Предпочитам да се доверя на хора от "нашия" форум ;)
3-то Теодор честно казано в хора като теб и niiko_1 ми беше надеждата -черпещи инфо от извора ;) Ясно е че след фейслифта, насочих се и към 1.7CDI. Това за ремонтите също ми е ясно... За крушката четох че със сваляне на казанчето за чистачките ставала много лесно смяната ;) ще можеш ли да се ангажираш с малко по-обстойно събиране на информация от майстори занимавали се с модела?
Освен това не видях някой да каже примерно за често срещани дефекти а по-скоро за единични случаи... Та как да вярвам ? Примерно на около 100 000км дава фира стартера или скоростите или нещо от сорта...
Поздрави ;) :beer

Едит :
rusty написа:След 7 хил км с А170ЦДИ дълга база мога да кажа 4е съм доволен, автоматик е и е доста удобна. Предпо4итам я пред предишната ми кола А6. Гледай след април 2001, 95 к.с. ЦДИ. Успех!

ето и едно позитивно мнение... ;)

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 27 фев 2010 21:36

последното ми може би глупаво предложение BMW 3 COMPACT http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details мой приятел е поверил такава на жена му и почти няма грижи и тя е много доволна като жена с BMW в ръцете mhihi
ако си мешил да вземеш А класа много по-добре е бензинова,дизеловата за 10 лв на 100км икономия повярвай не си заслужава

Потребителски аватар
dr.76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr.76 » Пон 01 мар 2010 0:15

tdi fen написа:последното ми може би глупаво предложение BMW 3 COMPACT http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details мой приятел е поверил такава на жена му и почти няма грижи и тя е много доволна като жена с BMW в ръцете mhihi
ако си мешил да вземеш А класа много по-добре е бензинова,дизеловата за 10 лв на 100км икономия повярвай не си заслужава

защо да е глупаво..БМВ'то определено е по сполучливо от А classe... :да:
Иначе и аз не съм чувал добри неща за Мерцедес'а..но впечатленията нека да са от тези които са имали преки наблюдения..

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 01 мар 2010 0:32

Колега,замисли се-Мерцедес и предно предаване... :screwy

Правят от години доказани коли със задно и сега модел с предно... :012:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 01 мар 2010 8:14

Dead man написа:Колега,замисли се-Мерцедес и предно предаване... :screwy

Правят от години доказани коли със задно и сега модел с предно... :012:

Колега, имал ли си ? Карал ли си ? Или баба Марта ти каза че немогат да ги правят с предно ?! ееее аман от семкаджии :banghead: Все едно съм сред разбирачите на Горубляне, заеби...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”