Проблем с регистрацията на колата

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
GolfIII1.8GT
Автомобил:
Двигател:

Проблем с регистрацията на колата

Мнениеот GolfIII1.8GT » Вто 20 дек 2011 12:39

Здравейте! Имам следния проблем,продадох си колата и се оказа, че когато новия собственик отиде да я регистрира номера на двигателя не съвпада с тези в документите. Звъннах на собственика от когото взех колата,той каза че е сменял двигателя в германия но няма фактура. Как да постъпя в този случай, може ли някой да ми издаде фактура или нз ...

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с регистрацията на колата

Мнениеот sam_boha » Вто 20 дек 2011 12:56

Вероятно е полулегално, но от пункт за желязо, ако се издаде фактура ( в комплект с ксерокопие на талон, в който има номер на мотора) може и да стане...
Но е почти невъзможно (да се намери талон, имам предвид).
Пробвайте и с техно тест, но пък вие имате номер. Ако се заличи/повреди номера и тогава техно тест - ще стане, но това пък е незаконно, така че също не е добра идея.
Тук някъде ми свършват идеите, впрочем

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Вто 20 дек 2011 13:10

Предишния собственик и той нещо те гъбосва. Той как я е регистрирал? Нов внос и първа регистрация се гледат много стриктно номерата. Ти като следващ собственик, ако сте от една и съща област въобще не си и вкарвал колата в КАТ, а само са ти сменили талона. Тая кола не може да е влязла с друг номер и да е регистрирана

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 20 дек 2011 13:20

110afn написа:Предишния собственик и той нещо те гъбосва. Той как я е регистрирал? Нов внос и първа регистрация се гледат много стриктно номерата. Ти като следващ собственик, ако сте от една и съща област въобще не си и вкарвал колата в КАТ, а само са ти сменили талона. Тая кола не може да е влязла с друг номер и да е регистрирана

Taка е, на първоначалната регистрация е доста стриктен контрола. Единствения начин е да не му се чете номера на мотора, т.е. да е "корозирал" от киселина, но пак я гледат с едно наум на каналите :!:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 20 дек 2011 17:47

Колегите с австрийски внос коли вероятно си спомнят какво търкане с шкурка е падало, докато се види номерът на мотора. На моя липсваше буква (не се четеше), минах техно тест, попълних декларация, че не съм правил нищо нарочно и хората я вписаха - без номер.
Ако "капне" киселина и разяде част от номера, може да стане по същия начини.

п.п. Но, повтарям, това е полулегално и отговаряте за действията си пред закона.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 21 дек 2011 21:29

Последните ми три коли,като ги регистрирах,на нито една не откриха номера на двигателя!И на канал ме качваха и пак!И трите коли бяха с БГ номера,но от друга област и се наложи смяна на номер!И на трите ми писаха номера на двигателя от стария талон!Всичко това става в КАТ София област!Нито ги познавам хората,нито съм им давал пари или някакви други подкупи!

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 21 дек 2011 21:34

k_garchev написа:Последните ми три коли,като ги регистрирах,на нито една не откриха номера на двигателя!И на канал ме качваха и пак!И трите коли бяха с БГ номера,но от друга област и се наложи смяна на номер!И на трите ми писаха номера на двигателя от стария талон!Всичко това става в КАТ София област!Нито ги познавам хората,нито съм им давал пари или някакви други подкупи!

подобен случай от миналата седмица...пререгистрирам кола в КАТ Пловдив, на канала ми викат - много е корозирал и не се чете след което записаха номера от стария талон ...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”