Промяна на собственост - КАТ София

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Промяна на собственост - КАТ София

Мнениеот focke-wulf » Чет 22 дек 2011 23:26

Добър вечер, колеги! Предстои ми евентуална покупка на една кола в София, та реших да се подсигуря с малко информация предварително. Последния път, като регистрирах Голфа (нов внос), лелките и униформените там ми отговаряха на въпросите с мълчание, лутах се напред-назад, изгубих доста време и ме изнервиха до краен предел, но този път се надявам да мина без това. :D. И двамата с продавача сме с адресна регистрация в София, доколкото прочетох, няма да се наложи да се ходи на каналите. За нотариуса е ясно, налични са почти всички необходими документи, които се изискват от КАТ, според сайта им:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТ
1. Заявление за регистрация / за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/;
2. Договор – копие и оригинал;
3. Квитанция за платена такса МПС;
4. Застраховка “гражданска отговорност”;
5. Документ за самоличност на собственика или нотариално заверено пълномощно;
6. Свидетелство за регистрация на МПС.
7. Диагностичен лист за техническа изправност

без това заявление в точка 1. Откъде се взима то, от будката преди каналите, която носеше някакво гръмко име от типа на компютърна обработка, или директно от гишетата зад бараката, където издават талоните?
същото важи и за точка 3, това данъка на колата ли е или една от таксите, които се плащат при нотариуса?

Благодаря ви предварително! :beer

P.S. Целта на въпроса, е да свърша мойта част от тази работа колкото се може по-бързо. А лелките, ако се мотаят... то е ясно, че няма какво да се направи и ще се виси. scare

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Промяна на собственост - КАТ София

Мнениеот Dead man » Пет 23 дек 2011 1:12

Влизаш вътре и ти го дават... :012:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”