Молба за съвет при избор на автомобил
-
- Автомобил:
- Двигател:
Молба за съвет при избор на автомобил
Дилемата е следната:
А3-1,9 TDI 110/1.8 20V ( ще се кара на газ)
Аstra G 1.8i ( ще се кара на газ )
Focus 1,8TDCi/1,8TDdi / 1,8i ( ще се кара на газ )
Ibiza TDI 110к.с. след 2000г.
Основните изисквания са 2/3 врати,АBS,ESP,Traction Control,Климатик или Климатроник,
Лимита е до 5000лв. Моля за съвети само от хора имали реални впечатления от тези автомобили и със сериозен интерес и знания в сферата на автомобилите.
Колата ще се кара предимно градско в София и като сериозно предимство ще се смята цената за поддръжката на автомобила , разхода на гориво и поведението на пътя. Ще се радвам да чуя вашите коментари, съвети и мнения и предложения за други марки и модели освен горепосочените. Благодаря редварително.
А3-1,9 TDI 110/1.8 20V ( ще се кара на газ)
Аstra G 1.8i ( ще се кара на газ )
Focus 1,8TDCi/1,8TDdi / 1,8i ( ще се кара на газ )
Ibiza TDI 110к.с. след 2000г.
Основните изисквания са 2/3 врати,АBS,ESP,Traction Control,Климатик или Климатроник,
Лимита е до 5000лв. Моля за съвети само от хора имали реални впечатления от тези автомобили и със сериозен интерес и знания в сферата на автомобилите.
Колата ще се кара предимно градско в София и като сериозно предимство ще се смята цената за поддръжката на автомобила , разхода на гориво и поведението на пътя. Ще се радвам да чуя вашите коментари, съвети и мнения и предложения за други марки и модели освен горепосочените. Благодаря редварително.
Последна промяна от pistarkata на Нед 08 яну 2012 23:12, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Молба за съвет при избор на автомобил
приателче за другите нямам преки впечатления но а3 тди е доста здрав автомобил но и поддръжката не е евтина
-
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: N6 1.3 M.I. 55k.c.
Здр колега.
Преди Вр. и аз се бях спрял на А3 и астра и разпитах по магазините за части и сервизите понеже имам мн познати от тях и няма да ме излъжат.Специално тези 2 коли са мн здрави и едни от евтините за подражка.А 3та е с 2 носача за разлика от А4 които е с 4ри и е пален кърпел.Имал съм А 4ка и не сам доволен изобщо.Окачването е мн здраво и на двете и не е скъпо за подръжка.Ламарината на 3та е по здрава,но и астра да вземеш няма да е караш 20г.
Ролките и ремаците са на цена като всеки др автомобил на тези години.Все пак знаи,че купуваш кола на старо и всичко е на късмет и наи-вече как е караш.Решението си е твое.
Успех.
Преди Вр. и аз се бях спрял на А3 и астра и разпитах по магазините за части и сервизите понеже имам мн познати от тях и няма да ме излъжат.Специално тези 2 коли са мн здрави и едни от евтините за подражка.А 3та е с 2 носача за разлика от А4 които е с 4ри и е пален кърпел.Имал съм А 4ка и не сам доволен изобщо.Окачването е мн здраво и на двете и не е скъпо за подръжка.Ламарината на 3та е по здрава,но и астра да вземеш няма да е караш 20г.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги за изразените мнения и препоръки. Наистина са ми много полезни. Поздрави.
Според мен първо си реши дилемата дизел/газ и после се качи на посочените автомобили да видиш кой ще ти допадне най-много. Иначе както каза колегата по-горе всичко е на късмет,така че която и да вземеш може да имаш/нямаш ядове.
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Ако търсиш икономия със сигурност копувай Бензионв с ГИ в момента при тази цена на дизела , на газ е по-евтино, А избора на кола си е лично твой.
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен най - удачно от изброените е Ауди А3. Има стегната возия, не е с алуминиевите носачи. Двигателят е доста пъргав и икономичен. Цените за обслужване обаче не са от най - ниските ( водна помпа [намира се на ангренажния ремък], ангренажен ремък и ролки излизат около 500лв без работа). Багажникът учудващо е колкото на голф 3 4(5) врати. Както казаха колегите всичко е на късмет 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
misho_golfa написа:Ако търсиш икономия със сигурност копувай Бензионв с ГИ в момента при тази цена на дизела , на газ е по-евтино, А избора на кола си е лично твой.
При нормално каране разликата ще е минимална

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
С бюджета ти от 5000лв, А3 ТДИ автоматично отпада. Има доста бройки за около 5К, но са пълна скръб! Ако имаш връзки сред джамбазите може и да намериш читаво, но това са вече допълнителни условия. Ако не те притеснява по-твърдото возене, най-добре си вземи пак Ибиза - ТДИ. За около 4-4,5К ще имаш голям избор и може да намериш читава. Ще ти остане и някой лев да я пообслужиш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Определено вече промених първноначалната си представа за избора. За сега според вашите мнения и информацията, която съм потърсил се ориентират 2-те групи по ясно. Ако ще е дизел ще е една от двете :
Ibiza TDI 110 ASV (имат доста екстри за разлика от 90 к.с. а разхода е много близък и доста добър)
Focus 1,8 TDDi 90к.с. (не е толкова притенциозен откъм нафта и е по евтин за поддръжка от TDCi.Ще е някой от последните години около 2001, ако се окаже че е бавничак ще се сложи ЧИП)
Ще се кача и ще ги пробва, защото твърдото окачване ми допада на Ибизата но в Фокус не съм се качвал, а се води доста по стабилен и с добро поведение на пътя, незнам само дали ще има с повечко екстри такъв двигател. Който автомобил се окаже най-читав той ще е.
Ако ще е бензин на газ вече е малко по труден избора ми защото сега карам 2.0i Ibiza 97г. и от към динамика и разход съм страшно доволен(при спортен тип шофиране градско в София от 10-12/100 газ а не съм с газов инжекцион) вдигната е много летвата и незнам, кой автомобил може да се доближи за да е достатъчно добър в това отношение. За сега съм се спрял на :
Астра Г 1,8i 125к.с. ,ако не е на ГАЗ ще се слага задължително.
Audi A3 1,8i 20V 125k.с. ако не е на ГАЗ ще се слага задължително.
Дайте съвет за последните две ( полюсове и минуси , особенности за двата двигателя, поведение на пътя, рязход градско в София, за Аудито знам, че ще е по-скъпо за поддържане, от към екстри може би Astra след 2000г. ще има повече от Audi-то. Струва ми се обаче, че Аудито с този двигател ще е ми е доста мудно като сравнявам в момента с Ибизата си , която е с доста къси скорости и маx. въртящ момент 166Нм при 2600 оборота - стреличка е. Ако се досетите за подобни показатели на двигател на автомобил дори и да не е от изброените - споделете. Благодаря за съветите и мненията предварително. Поздрави.
Определено вече промених първноначалната си представа за избора. За сега според вашите мнения и информацията, която съм потърсил се ориентират 2-те групи по ясно. Ако ще е дизел ще е една от двете :
Ibiza TDI 110 ASV (имат доста екстри за разлика от 90 к.с. а разхода е много близък и доста добър)
Focus 1,8 TDDi 90к.с. (не е толкова притенциозен откъм нафта и е по евтин за поддръжка от TDCi.Ще е някой от последните години около 2001, ако се окаже че е бавничак ще се сложи ЧИП)
Ще се кача и ще ги пробва, защото твърдото окачване ми допада на Ибизата но в Фокус не съм се качвал, а се води доста по стабилен и с добро поведение на пътя, незнам само дали ще има с повечко екстри такъв двигател. Който автомобил се окаже най-читав той ще е.
Ако ще е бензин на газ вече е малко по труден избора ми защото сега карам 2.0i Ibiza 97г. и от към динамика и разход съм страшно доволен(при спортен тип шофиране градско в София от 10-12/100 газ а не съм с газов инжекцион) вдигната е много летвата и незнам, кой автомобил може да се доближи за да е достатъчно добър в това отношение. За сега съм се спрял на :
Астра Г 1,8i 125к.с. ,ако не е на ГАЗ ще се слага задължително.
Audi A3 1,8i 20V 125k.с. ако не е на ГАЗ ще се слага задължително.
Дайте съвет за последните две ( полюсове и минуси , особенности за двата двигателя, поведение на пътя, рязход градско в София, за Аудито знам, че ще е по-скъпо за поддържане, от към екстри може би Astra след 2000г. ще има повече от Audi-то. Струва ми се обаче, че Аудито с този двигател ще е ми е доста мудно като сравнявам в момента с Ибизата си , която е с доста къси скорости и маx. въртящ момент 166Нм при 2600 оборота - стреличка е. Ако се досетите за подобни показатели на двигател на автомобил дори и да не е от изброените - споделете. Благодаря за съветите и мненията предварително. Поздрави.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
А3 е много по-добър автомобил от Астра Г във всяко отношение. За това и разликата в цената е 40-50%. Междудругото, Фокус има вероятно най-доброто окачване в компактния клас за времето си
Ибиза ASV ще е ъпгрейд спрямо сегашната ти машина във всяко отношение. Огромен плюс е поддръжката, защото е като на твоята кола, а двигателя е адски масов вече 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е въпрос на търсене. Преди месец приятел си взе перфектно А3 110коня 2001г. за 5200лв, но с нотариуси данъци винетки, консумативи цената наистина надхвърля 6000.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За търсете ... се търси yсилено
дори вече получих няколко предложения за покупка от колеги, който са видели темата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За парите които имаш, предполагам че не си отделил още много за обслужване, ремонти и т.н. Ауди А3 1.9ТДИ 110к.с. отпада директно.
Ако държиш на дизел вземи Ибизата.
Ако искаш бензин Астрата.
Ако държиш на дизел вземи Ибизата.
Ако искаш бензин Астрата.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
За мен астрата е наи икономична и относително здрава,но бих помислил и за фокуса 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”