Здравейте колеги и ЧНГ на всички!
Дойде и моя ред да купувам нещо по добро и по съвременно пр. средство.До сега имах пасатБ3 тд но както и да е.
Спрял съм се на Пасат Б5 1.8 без турбо и мисля за комби, но не знам дали е достатъчно мощен за това купе.
Искам да знам Вашите мнения и впечатления за този модел ,и на какво да се обърне
внимание при покупката.
Благодаря предварително!
Покупка на Passat B5 1.8 20v 125 к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за В5 1.8 - 125к
Ако трябва да го карам аз мотора е добър, но ако ти ще се състезаваш с тази кола може би няма да останеш доволен. Моето мнение е, че като цяло модела е сполучлив. Мотора е правилен избор още повече че можеш да му сложиш и газ и да се возиш без пари. Дано попаднеш на хубава кола ! Успех !
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Карам такава машина от 4 месеца.Като цяло е прилична колата ,безшумна е с добра возия ,но както каза един колега ако ти трябва за състезание няма да и върши работа
. Мотора в ниските е малко муден ако искаш да въври трябва да е постоянно в обороти.Преди покупката бих те посъветвал да и направиш преглед на ходовата част(предполагам знаеш,че е с алуминиевото окачване което прави проблеми) и една компютърна диагностика.От форума знам,че от време на време прави и проблеми веригата между валовете. Естествено задължителното пробно кръкче да усетиш автомобила на пътя.

Отдавна мина това време когато се състезавах( никога не съм бил привърженик на такова каране). Точно това имах предвид. Даже и от гледна точка на данъчните - не искам да ми дерат кожата всяка година.
Мисля да си търся с монтиран газов инжекцион ( така или иначе ще се дават пари).
След като гаовата бутилка е на мястото на резервната гума, то резервната каква е нормална или малка тип патерица?
Благодаря колега за отговора !
Мисля да си търся с монтиран газов инжекцион ( така или иначе ще се дават пари).
След като гаовата бутилка е на мястото на резервната гума, то резервната каква е нормална или малка тип патерица?
Колега твоята на газ ли е?
Да разбирам че този двигател е с верига ли ?
Последна промяна от aptt на Чет 05 яну 2012 19:51, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
aptt написа:Отдавна мина това време когато се състезавах( никога не съм бил привърженик на такова каране). Точно това имах предвид. Даже и от гледна точка на данъчните - не искам да ми дерат кожата всяка година.
Резервната е... каквато ти продадат с колата. Това не пречи, ако не е патерица да не си набавиш такава, да ти заема по-малко място

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
aptt написа:Колега твоята на газ ли е?
Колега,този двигател има верига тъй като са два разпределителните вала и същата предава движението от единия на другия.Има и още четири ремъка.

- ksi1
- Автомобил: AUDI A4
- Двигател:
Кажи му и за обтегачите
има и 3 обтегача за около 350лв,ама няма да се плашиш.После ще съжеляваш само че не си взел с турбо. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз вече седмица се радвам на моята придобивка и ми е екстра!!!Верно,тромавичка е ама возията и динамиката на пътя са уникат!!!Моята е с този мотор ма е 4по4 и ми лапка към 15/100 газ което не е проблем естествено при положение че газта е 1.20лв.
Абе колега кат те искефи зимай щот сичко е късмет с тия коли 2-ра ръка!

Много си прав колега, всичко си опира до късмета.
Аз съм забелязал че колкото повече и обръщаш внимание толкова проблеми излизат.
В крайна сметка е по важно да попаднеш на потдържана кола. Колегата сигурно има пред вид другите ремъци а не на ангренажа
Знам че носачите са от алумин и освен окачването друго какво трябва да се гледа ?
Аз съм забелязал че колкото повече и обръщаш внимание толкова проблеми излизат.
В крайна сметка е по важно да попаднеш на потдържана кола. Колегата сигурно има пред вид другите ремъци а не на ангренажа

Знам че носачите са от алумин и освен окачването друго какво трябва да се гледа ?
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Вече 6-та година карам такава и нямам особени проблеми, сложиш и газов инжекцион. Вместо резервна гума си купих флакон с пяна. Само на дълги пътуваня мятам резерваната отгоре в кутията.
По отношение на двигател и ходова част, зависи от задкормилното устройство и от това доколко си съгласен да даваш за части. Ако си купуваш качествени и естествено по-скъпи части, проблеми няма да имаш.
По отношение на двигател и ходова част, зависи от задкормилното устройство и от това доколко си съгласен да даваш за части. Ако си купуваш качествени и естествено по-скъпи части, проблеми няма да имаш.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Моята няма газ ,вероятно другия месец ще е и бъде монтиран инжекцион.Данъка за 2011 година беше 231 лв във Варна.В различните общини са различни данъците ,а зависи и от годинките.Дори и седановата версия е с достатъчно голям багажник така,че една 30л бутилка(буренце) ще ти свърши идеална работа без да заема много място в багажника.Все пак всичко е въпрос на вкус може да си я направиш както ти харесва на теб и според нуждите.
Не вярвам че данъка ще е над 180лв.Мой приятел има Мерцедес 136кс. 99г. и плаща 180лв. Не мисля че ще е толкова но няма как.
Тук във форума, мисля че има колега който доставя оригинални тампони и носачи за цялото окачване на колата.Но ще му мисля като го взема
.
Тук във форума, мисля че има колега който доставя оригинални тампони и носачи за цялото окачване на колата.Но ще му мисля като го взема

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”